Σύγκριση στοιχηματικών εταιριών

σύγκριση στοιχηματικών

Πρoτού αποφασίσουμε να παίξουμε online στοίχημα, θα πρέπει να διαλέξουμε σε ποια στοιχηματική εταιρία θα κάνουμε εγγραφή. Όμως ποια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή; Η απάντηση όπως είναι φυσικό δεν είναι απόλυτη καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να μας επηρεάσουν στην επιλογή της “καλύτερης” στοιχηματικής πλατφόρμας. Έτσι λοιπόν, η σύγκριση στοιχηματικών γίνεται μια αναπόφευκτη αλλά παρόλα αυτά απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας.

Όμως η σύγκριση των sportsbooks δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι εταιρίες είναι πολλές, όπως και τα σημεία που πρέπει να δώσουμε σημασία. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που κοιτάμε οι περισσότεροι είναι οι αποδόσεις, όμως μόνο αυτό δεν είναι αρκετό, αφού το online στοίχημα πλέον έχει εξελιχθεί και απαρτίζεται από σύνολο πραγμάτων.

Παρακάτω θα δούμε γιατί είναι σημαντικό να κάνουμε σύγκριση των bookmakers, αλλά και ποια στοιχεία θα πρέπει να προσέξουμε πριν ανοίξουμε λογαριασμό σε κάποιο στοιχηματικό πάροχο.

Γιατί πρέπει να κάνω σύγκριση στοιχηματικών

Όλοι θέλουμε να παίζουμε με τις μεγαλύτερες αποδόσεις και να έχουμε όσον το δυνατόν υψηλότερο κέρδος αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να κάνουμε σύγκριση στοιχηματικών εταιριών. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας προκειμένου να κάνουμε τη σύγκριση στοιχηματικών όσο πιο σωστά μπορούμε.

Πριν επιλέξουμε σε ποια στοιχηματική πλατφόρμα θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τα πονταρίσματα μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε το σύνολο των αγορών που προσφέρει η κάθε μία και αν αυτό μας καλύπτει, καθώς και τυχόν προσφορές* που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Επίσης είναι σημαντικό να ξέρουμε την λειτουργία της όσον αφορά το live στοίχημα, τη χρήση του cash out ή πιθανά όρια στοιχηματισμού που μπορεί να έχει.

Πέρα από το παικτικό κομμάτι, μεγάλο ρόλο παίζουν και τα διαδικαστικά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι μεθόδους πληρωμής υποστηρίζει ο κάθε πάροχος και πόσο γρήγορα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια πιθανή ανάληψη, ακόμα αι το σε πόση ώρα ολοκληρώνεται το KYC. Ακόμα κάτι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε στη σύγκριση των στοιχηματικών εταιριών, είναι ο ρόλος που παίζει η ποιότητα του customer support που διαθέτουν και ποιους τρόπους επικοινωνίας χρησιμοποιεί η κάθε πλατφόρμα.

Όπως βλέπουμε θα πρέπει να υπολογίσουμε πολλούς παραμέτρους πριν διαλέξουμε ποιον στοιχηματικό πάροχο θα εμπιστευτούμε. Η σύγκριση των sportsbooks θα μας βοηθήσει να έχουμε την καλύτερη στοιχηματική εμπειρία που μπορούμε αλλά και το μέγιστο κέρδος που θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε μακροχρόνια.

Τι να προσέξω στη σύγκριση στοιχηματικών

Παρακάτω θα δούμε συγκεκριμένα σε ποια σημεία θα πρέπει να στάθουμε όταν κάνουμε σύγκριση στους bookmakers τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό. Έτσι θα μας είναι πιο εύκολο να αναλύσουμε τον κάθε πάροχο ανάλογα με το τι προσφέρει και αν γενικά καλύπτει τις απαιτήσεις μας.

Γκανιότα / Αποδόσεις

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της σύγκρισης. Όλοι οι παίκτες ψάχνουμε πάντα τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς έτσι ώστε τα δελτία μας και οι επιλογές μας να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη πιθανή αξία. Οι αποδόσεις μεταξύ των bookies διαφέρουν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση, ενώ κάποιοι πάροχοι μπορεί να προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις σε συγκεκριμένες αγορές ή αθλήματα (πχ. στο μπάσκετ η Sportingbet).

Αυτό που αναζητάμε, είναι μια γκανιότα περί το 6% ως μέσο όρο στα αθλήματα για να είμαστε ευχαριστημένοι, με υψηλότερη καλό θα είναι να απομακρυνθούμε, ενώ αν βρούμε ακόμα χαμηλότερη είναι απόλυτα ευπρόσδεκτο.

Αθλήματα και Αγορές

Το αθλητικό στοίχημα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Προκειμένου να έχουμε όσον το δυνατόν περισσότερες επιλογές, θα πρέπει να ξέρουμε σε κάθε πλατφόρμα ποια αθληματα προσφέρονται για ποντάρισμα (πχ μπάσκετ, βόλεϊ, φόρμουλα 1). Ο bookmaker της επιλογής μας θα πρέπει να προσφέρει από 25 αθλήματα και πάνω για να πούμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του, εκτός πια και αν έχει τόσο δυνατό offering στο ποδόσφαιρο, σας ενδιαφέρει το ποντάρισμα μόνο στον Βασιλιά ων Σπορ και ως εκ τούτου σας καλύπτει. Επίσης σημαντικό στη σύγκριση sportsbooks, είναι και το σύνολο των αγορών σε κάθε αναμέτρηση.

Στο ποδόσφαιρο πέρα από τα δεδομένα over/under ή goal/no goal τα οποία βρίσκεις παντού, θα πρέπει δεδομένα να προσφέρονται πάνω από 100 εναλλακτικές επιλογές. Μεταξύ αυτών θα περιμένουμε φυσικά να βρούμε αγορές όπως τα σύνολο κόρνερ, σύνολο καρτών, ασιατικά χάντικαπ κλπ. Αντίστοιχα σε μπάσκετ – τένις περιμένουμε περισσότερες από 60 στοιχηματικές αγορές ανά ματς και να βρίσκουμε τουλάχιστον εναλλακτικά under/over και χάντικαπ.

Live Betting / Extra Features

Φυσικά από τη σύγκριση στοιχηματικών εταιριών δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το κομμάτι του live στοιχήματος. Η ταχύτητα της κάθε πλατφόρμας είναι σημαντική. Επίσης οι live αποδόσεις και η γκανιότα που προσφέρει θα πρέπει να κινούνται περί το 7% για να είναι ανταγωνιστικό.

Επίσης η ποικιλία των αγορών (όπως επόμενο γκολ, επόμενη κάρτα, fast markets κλπ) είναι σημεία που καθορίζουν την live στοιχηματική μας εμπειρία, θα πρέπει να προσφέρονται πάνω από 700 – 800 αναμετρήσεις καθημερινά και σε κάθε ματς να υπάρχουν περισσότερες από 80 επιλογές, ιδίως στο ποδόσφαιρο. Ακόμα, χαρακτηριστικά όπως τα cash out, live streaming, bet builder, multoview, edit my bet, quickbet κλπ είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα και όσο περισσότερα είναι διαθέσιμα, τόσο καλύτερα.

Προσφορές*

Στα στοιχηματικά sites θα βρούμε αρκετές προφορές* που απευθύνονται σε παλιούς αλλά και σε καινούργιους παίκτες. Αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε είναι να ψάξουμε ποια προσφορά ενδεχομένως μας συμφέρει περισσότερο αφού πρώτα κοιτάξουμε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της. Επίσης, προωθητικές ενέργεις μπορούμε να βρούμε και στο κομματι του στοιχήματος όπως τα 0% γκανιότα*, ασφάλεια στα παρολί*, missions*, λευκή επιστροφή* και πολλές ακόμα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τα κέρδη μας.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μέθοδοι πληρωμής/ Ταχύτητα αναλήψεων

Στη σύγκριση στοιχηματικών πρέπει να προσθέσουμε και τους τρόπους καταθέσεων που υποστηρίζει ο καθένας αλλά και τις ταχύτητες ανάληψης. Πέρα από παραδοσιακά συστήματα όπως η κατάθεση με κάρτα και οι τραπεζικές μεταφορές, θα είναι καλό να έχουμε την επιλογή των ηλεκτρονικών πορτοφολιών όπως η Skrill, η Neteller ή το Paypal, όπως επίσης και τη κατάθεση με προπληρωμένη κάρτα τύπου Paysafe.

Συνολικά 6-7 εναλλακτικές επιλογές είναι απαραίτητο να είναι διαθέσιμες, στο ελάχιστο. Αλλά και σε περιπτώσεις ανάληψης θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα λάβουμε τα κέρδη μας. Δεν θα πρέπει να δεχθούμε να παίξουμε σε εταιρία που θα διευθετήσει την ανάληψή μας σε περισσότερο από 3 ώρες για ηλεκτρονικά πορτοφόλια, σε πάνω από 24 ώρες για κάρτες και περισσότερο από 2 ημέρες για τραπεζικό έμβασμα.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Θα πρέπει να βάλουμε σε προτεραιότητα τις εταιρίες που παρέχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών. Αυτή ορίζεται ανάλογα με τους τρόπους επικοινωνίας που προσφέρονται (live chat, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, email) καθώς και με τη διαθεσιμότητα τους μέσα στη μέρα. Παρόλο που το 24 ώρες το 24ωρο και οι 7 ημέρες τη βδομάδα θεωρούνται για κάποιους αυτονόητο, ωστόσο δεν αποτελεί το στανταρ για κάποιες πλατφόρμες και θα πρέπει να το προσέξουμε στη σύγκριση στοιχηματικών εταιριών.

Οικονομικά Όρια

Τέλος, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας τα χρηματικά όρια που έχει η κάθε εταιρία όταν κάνουμε τη σύγκριση στοιχηματικών. Αυτά μπορεί να αφορούν όρια κατάθεσης ή ανάληψης όπως επίσης και το ύψος των χρημάτων που μας επιτρέπεται να ποντάρουμε σε ένα δελτίο.

Ειδικά στο κομμάτι των αναλήψεων θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι σχετικά με το μέγιστο όριο της εταιρίας για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Ακόμα, κάποιες στοιχηματικές ενδεχομένως να έχουν όριο στο μεγαλύτερο πιθανό κέρδος που μπορούμε να έχουμε ανά δελτίο, οπότε θα πρέπει να ψαξουμε διεξοδικά τα οικονομικά όρια πρωτού κάνουμε εγγραφή κάπου.