Γιατί χάνουμε στο στοίχημα

στο στοίχημα

Σίγουρα όλοι κατα την διάρκεια της στοιχηματική μας καριέρας έχουμε πέσει σε περιόδους ανομβρίας όσον αφορά τις σωστές επιλογές μας κάνοντας τον κουβά – ή στην περίπτωση αυτών που ασχολούνται με το online στοίχημα, ψηφιακό κουβά – συχνό αποδέκτη των χαμένων δελτίων μας. Σε ένα μεγάλο μέρος του, το στοίχημα είναι θέμα τύχης. Αλλά υπάρχουν και σημεία από την πλευρά μας που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας πριν στοιχηματίσουμε, ώστε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα κέρδη μας στο στοίχημα και να έχουμε χρονικά μεγαλύτερη διάρκεια.

Ειδικά τώρα που ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με το στοίχημα online, οι επιλογές των παικτών έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως πχ τα combo bets, τα ασιατικά ή over/under σε pre-match ή live στοίχημα επιλογές, με αποτέλεσμα να κάνει την κρίση μας ακόμα πιο δύσκολη και να χανόμαστε μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αποδόσεων και σημείων. Στο παρακάτω άρθρο του Bet-Prognostika θα δουμε τους πέντε πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους συνήθως χάνουμε στο στοίχημα αλλά και τι μπορούμε να αλλάξουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας.

Πως χάνω στο στοίχημα;

Συνήθως ο κάθε παίκτης έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού στο στοίχημα. Κάποιοι επιλέγουν να παίζουν παρολί, άλλοι ψάχνουν ζητούμενα, σε κάποιους αρέσει να παίζουν συνδυαστικά και άλλοι προτιμούν αυστηρά να ασχολούνται με μονά αποδεκτά ή μόνο με το live στοίχημα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που όλοι κάνουμε και θα ήταν σωστό να τα αποβάλλουμε από το παιχνίδι μας.

1 – Αποφεύγεις να ελέγξεις τα δεδομένα

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι κάποια ομάδα μπορεί να πηγαίνει καλά επειδή έτσι ακούσαμε, έτσι μας είχαν πει, επειδή είχε κάνει αρχή με νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της. Άλλες φορές μπορεί να παρασυρθούμε επειδή η συγκεκριμένη ομάδα μας αρέσει ή την υποστηρίζουμε. Στο κομμάτι του στοιχήματος όμως οι συναισθηματισμοί δεν έχουν θέση. Οι περισσότεροι παίκτες έχοντας τα παραπάνω κατά νου, αποφεύγουν να κανουν την έρευνά τους και να ελέγξουν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους.

Η σύγκριση στατιστικών είναι σημαντικό κομμάτι στην επιλογή σημείων ενός δελτίου και δεν θα πρέπει να παραβλέπεται, αλλά δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να ελέγχει ένας παίκτης. Θα πρέπει επίσης να γίνεται μελέτη στο ρεπορτάζ της κάθε ομάδας, για σημαντικές απουσίες οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν, το κλίμα στην κάθε αντίπαλο, αλλά ακόμα και στο αγωνιστικό στυλ της κάθε ομάδας, στις καιρικές συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την τελική μας απόφαση.

2 – Δεν κάνεις διαχείριση κεφαλαίου

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Ένα ακόμα λάθος που συνηθίζεται στο στοίχημα είναι η κακή διαχείριση των χρημάτων που κάνουν οι παίχτες. Πολλοί παρασύρονται και θέλοντας να ρεφάρουν από την προηγούμενη χασούρα, ποντάρουν παραπάνω λεφτά από οτι θα έπρεπε με αποτέλεσμα το διαθέσιμο κεφάλαιο να εξανεμίζεται στην περίπτωση σερί χαμένων δελτίων.

Ειδικά όταν ασχολείσαι με το στοίχημα online, είναι ακόμα πιο εύκολο να σε πάρει η “κάτω βόλτα” μιας και οι συναλλαγές γίνονται ακαριαία, η πρόσβαση είναι συνεχής και η τοποθέτηση στοιχημάτων με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται σύνεση στο πόσο των χρημάτων που θα ποντάρεις, ακόμα και αν πρόκειται για εκείνο το “σιγουράκι” του 1,80 που έχεις δει.

3 – Δεν εξειδικεύεις τις επιλογές σου

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Στο στοίχημα το κουπόνι είναι πλέον τεράστιο. Περιλαμβάνει αγώνες από πρωτοκλασάτα ευρωπαϊκά πρωτάθληματα μέχρι και ερασιτεχνικές κατηγορίες σε χώρες της Αφρικής με ομάδες που μάλλον δεν έχεις ξανακούσει. Επειδή μας δίνεται η δυνατότητα να ποντάρουμε, δεν πάει να πει κιόλας ότι θα πρέπει να το κάνουμε.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει όλους τους συλλόγους ή να παρακολουθεί όλα τα αθλήματα στον κόσμο. Όταν ποντάρεις τα χρήματά σου σε ότι αγώνα βρεθεί στο διάβα σου χωρίς να έχεις την απαραίτητη γνώση, οι πιθανότητες να χάσεις το δελτίο σου αυξάνονται σημαντικά. Χωρίς εξειδίκευση, τα σημεία που θα επιλέξεις πιθανότατα θα στηρίζονται περίσσοτερο στη τύχη παρά στην αντικειμενική σου κρίση.

4 – Δεν ξέρεις πότε να σταματήσεις

στοίχημα

Όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν μέρες που όλα τα σημεία θα σου βγαίνουν αλλά υπάρχουν και μέρες που η γκίνια θα σε κυνηγάει όπου και αν σταθείς. Και στις δύο περιπτώσεις το σωστό είναι να βάζεις ένα στοπ στο στοίχημα. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να παρασυρθεί στο στοίχημα και συνήθως η κατάληξη είναι να χάσει όλα τα κέρδη του ή να δει τον λογαριασμό του μηδενισμένο.

Η απουσία ενός ορίου στα στοιχήματα που τοποθετείς κάθε μέρα είναι κακή επιλογή, ειδικά από την στιγμή που το στοίχημα στο κουπόνι σου προσφέρει αγώνες και γεγονότα από όλο τον κόσμο που, στην ουσία, δεν σταματάνε.

5 – Δεν συγκρίνεις τις αποδόσεις

στοίχημα

Πολλοί παίχτες δεν ασχολούνται με τις αποδόσεις της αγοράς και επαναπαύονται στον έναν book, την ίδια ώρα που σε κάποια άλλη στοιχηματική εταιρία θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο κέρδος λόγω καλύτερων αποδόσεων.

Η μη σύγκριση αποδόσεων έχει ως αποτέλεσμα το στοίχημά μας να χάνει την αξία του και είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται. Ειδικά για τον παίχτη που ασχολείται με το pre match ή το live στοίχημα online, είναι πολύ εύκολο να ελέγξει τις αποδόσεις που δίνουν οι διάφορες εταιρίες και να αποφασίσει που τον συμφέρει να τοποθετήσει τα στοιχηματά του, ψάχνωντας πάντα το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει.

Τι να αλλάξω λοιπόν στο πως παίζω στοίχημα online;

στοίχημα

Για να συνοψίσουμε, προκειμένου να βελτιωθούμε σαν παίχτες στο στοίχημα είναι σημαντικό να τηρούμε τους εξής “κανόνες”.

Πάντα πρέπει να κάνουμε την μελέτη μας και να ελέγχουμε τα δεδομένα που μας διατίθονται. Η φόρμα μιας ομάδας, τα γκολ που πετυχαίνει και δέχεται, τα εντος και εκτός έδρας αποτελέσματά της ή οι απουσίες που μπορεί να έχει, το αγωνιστικό της στυλ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πριν επιλέξουμε ένα σημείο στο στοίχημα.

Είναι καλό να έχουμε μια στρατηγική σταθερού πονταρίσματος προκειμένου να προστατέψουμε το κεφάλαιό μας, ώστε αν βρεθούμε σε κακή περίοδο να μπορέσουμε αργότερα να ανακάμψουμε εύκολα και να μην αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν. Ακόμα και αν δείτε τα πρώτα σας κέρδη στο online στοίχημα, μην βιαστείτε να ανεβάσετε το ποντάρισμά σας παρά μόνο όταν φτάσετε στο επίπεδο που θα μπορεί το κεφάλαιό σας να το υποστηρίξει.

Βρείτε συγκεκριμένα αθλήματα και διοργανώσεις και επικεντρωθείτε εκεί. Στο στοίχημα το κουπόνι είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε με οποιδήποτε γεγονός προσφέρεται για ποντάρισμα. Δώστε βάρος μόνο σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και μπορείτε να ενημερωθείτε καταλλήλως ώστε να αποκτείσετε την απαραίτητη εξειδίκευση που χρειάζεται.

Να είστε πειθαρχημένοι βάζοντας ένα όριο στα στοιχήματα που τοποθετείτε. Το online στοίχημα χρειάζεται μεθοδικότητα. Φτιάξτε ένα πλάνο με τα γεγονότα που έχετε βρει, είτε πρόκειται για pre-match επιλογές είτε για live στοίχημα, και μοιράστε τα όπως εσείς επιθυμείτε. Αν βλέπετε άσχημα αποτελέσματα μην απογοητευτείτε και καντε ένα διάλλειμα. Μείνετε μακιά από το στοίχημα ακόμα και για κάποιες μέρες αν χρειαστεί μέχρι να επανέλθετε με πιο καθαρή σκέψη.

Τέλος, όλοι θα πρέπει να συγκρίνουμε τις αποδόσεις τις αγοράς. Είναι μια στοιχειώδης ενέργεια που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τα κέρδη μας στο στοίχημα. Είναι εύκολο να ανοίξετε λογαριασμό σε όσους στοιχηματικούς παρόχους επιθυμείτε προκειμένου να βρίσκεται τις καλύτερες αποδόσεις δίνοντας μεγαλύτερη αξία στα πονταρίσματά σας. Εξάλλου, τα γεγονότα που προσφέρουν οι εταιρίες συνήθως ειναι κοινά οπότε η ουσιώδης διαφορά βρίσκεται στις αποδόσεις.