Ταυτοποίηση στις στοιχηματικές

ταυτοποίηση λογαριασμού

Όταν ανοίγουμε λογαριασμό σε μια στοιχηματική εταιρία, το αμέσως επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι η ταυτοποίηση στοιχείων. Όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς, είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να έχουμε τον λογαριασμό μας ενεργό και να μπορέσουμε να κάνουμε ανάληψη σε περίπτωση κερδών.

Το λεγόμενο KYC, το οποίο είναι το αρκτικόλεξο από την αγγλική φράση “Know Your Customer”, είναι υποχρεωτικό σε κάθε πλατφόρμα που περιέχει υπηρεσίες και υποστηρίζει online χρηματικές συναλλαγές. Όπως είναι φυσικό οι στοιχηματικοί πάροχοι δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το 2011 και επιβλέπεται από την επιτροπή εποπτείας και ελέγχου παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Η ταυτοποίηση στις στοιχηματικές εταιρίες αφορά κάποια βασικά στοιχεία μας όπως είναι η επιβεβαίωση του ονόματος και της ηλικίας, η επαλήθευση της διεύθυνσης κατοικίας και σε περίπτωση ανάληψης επιβέβαιωση του τρόπου κατάθεσης που είχε προηγηθεί. Στο παρακάτω κείμενο του Bet-Prognostika.com θα δούμε πιο αναλυτικά το KYC τι είναι, αλλά και ποια έγγραφα θα χρειαστούν ώστε να κάνουμε την ταυτοποίηση του λογαριασμού μας εύκολα και γρήγορα.

Παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

KYC: τι είναι η ταυτοποίηση και πως ολοκληρώνεται στους bookmakers

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Βάση νομοθεσίας, όλοι οι στοιχηματικοί πάροχοι στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να προβούν στην ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουμε δηλώσει κατά την εγγραφή μας. Συγκεκριμένα, η επιβεβαίωση αφορά τα στοιχεία της ταυτότητας μας (ονοματεπώνυμο, ηλικία) και τη διεύθυνση κατοικίας μας. Επίσης, εφόσον έχουμε πραγματοποιήσει κάποια κατάθεση, θα μας ζητηθεί κάποιο αποδεικτικό του τρόπου κατάθεσης. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία που θα μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του λογαριασμού μας, όπως επίσης και στη καλύτερη ασφάλεια του.

Η ταυτοποίηση μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ανεβάζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά που θα μας ζητηθούν μέσα από το αντίστοιχο πεδίο του site (συνήθως υπάρχει ειδικό tab μέσα από την σελίδα του λογαριασμού μας), ενώ ο δεύτερος είναι στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα στο αντίστοιχο email της κάθε εταιρίας. Έπειτα το customer support θα εξετάσει την ορθότητα των εγγράφων που έχουμε αποστείλει και μέσα σε λίγες ώρες θα επαληθεύσει τον λογαριασμό μας.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Τι χρειάζεσαι για την ταυτοποίηση ταυτότητας στους bookmakers

advantage

Αφού μάθαμε που αναφέρεται το KYC και τι είναι η ταυτοποίηση στοιχείων, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποια δικαιολογητικά ζητάνε οι εταιρίες προκειμένου να επαληθεύσουν τον λογαριασμό μας.

Αρχικά θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε το όνομά μας και την ηλικία μας. Σε αυτή την περίπτωση μια φωτογραφία και των δύο όψεων της ταυτότητας μας είναι αρκετή. Εναλλακτικά, μπορούμε να αποστείλουμε μια φωτογραφία του διαβατηρίου μας ή του διπλώματος οδήγησης. Προσοχή όμως, στην περίπτωση του διπλώματος είναι αποδεκτό μόνο το καινούργιο, το οποίο είναι σε μορφή κάρτας, και όχι το τρίπτυχο.

Έπειτα θα πρέπει να επαληθεύσουμε την διεύθυνση κατοικίας μας. Εδώ τα πράγματα ίσως γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, καθώς το έγγραφο που θα αποστείλουμε θα πρέπει να έχει εκδοθεί σχετικά πρόσφατα (συνήθως εντός τριών μηνών). Το καλό είναι ότι στην ταυτοποίηση διεύθυνσης έχουμε πολλές επιλογές ώστε να διαλέξουμε τον τρόπο που μας βολεύει.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία στοιχηματική εταιρία
Αποδεκτά δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Ένα αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ, φυσικού αερίου ή συνδρομητικής τηλεόρασης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται καθαρά η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.
  • Η ενημέρωση του τραπεζικού μας λογαριασμού ή της κάρτας μας που λαμβάνουμε μηνιαία.
  • Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας. Πριν ανεβάσουμε το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρέπει να καλύψουμε τα οικονομικά στοιχεία που αναγράφονται.
  • Βέβαίωση απόδοσης ΑΦΜ
  • Υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή (ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα)
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ στην οποία θα αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας
  • Screenshot από μισθωτήριο συμβόλαιο οικίας κατατεθειμένο ηλεκτρονικά στο Taxisnet.
tik check icon

Τέλος, θα πρέπει να επαληθεύσουμε και τον τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε την κατάθεσή μας. Σε περίπτωση που κάναμε κατάθεση με την κάρτα μας (χρεωστική ή πιστωτική), τότε θα πρέπει να στείλουμε μια φωτογραφία με τις δύο όψεις της κάρτας, έχοντας καλυμμένο τον αριθμό ασφαλείας (CVV).

Εάν η κατάθεση έγινε μέσω e-Banking (τραπεζική κάταθεση) θα χρειαστούμε ένα αντίγραφο του βιβλιαρίου τραπέζης ή κάποιο τραπεζικό έγγραφο (statement) στο οποίο θα αναγράφονται το IBAN, το BIC/SWIFT και το όνομα του κατόχου του λογαριασμού.

Κατάθεση επίσης μπορούμε να κάνουμε με ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως τα Skrill, Neteller, Viva wallet κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί ένα screenshot μέσα από την εφαρμογή που έγινε η κατάθεση και θα αναγράφονται τα στοιχεία μας. Να σημειώσουμε ότι εάν δεν ταυτοποιήσουμε τον τρόπο της κατάθεσης μας τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάληψη, ενώ επαλήθευση χρειάζεται κάθε νέα μέθοδος πληρωμής που χρησιμοποιούμε.

Η διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων μας από τις εταιρίες συνήθως διαρκεί 1-2 μέρες. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι εάν δεν κάνουμε την ταυτοποίηση του λογαριασμού μας εντός 60 ημερών από την ημέρα εγγραφή, ο λογαριασμός του απενεργοποιείται.

Στη Novibet παίζεις με μεγάλες προσφορές*

Γιατί είναι σημαντική η ταυτοποίηση στοιχείων στις στοιχηματικές;

Ταυτοποίηση στις στοιχηματικές

Ο νόμος περί ταυτοποίησης δεν ψηφίστηκε τυχαία καθώς με αυτόν τρόπο αποτρέπονται παράνομες ενέργειες, προστατεύεται η εταιρία αλλά και εμείς.

Συγκεκριμένα, παρόλο που πολλοί από εμάς βλέπουμε το στοίχημα ως χόμπυ ή έστω ένα μεσό ώστε να βγάζουμε το χαρτχηλίκοι μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προσπαθήσουν να το χρησιμοποιήσουν για “ξέπλυμα χρήματος”. Αν δεν υπήρχε αυτός ο έλεγχος, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να καταθέσει χρήματα τα οποία προέκυψαν από παράνομες (ακόμα και από εγκληματικές) ενέργειες, να τα ποντάρει σε ένα στοίχημα πολύ χαμηλής απόδοσης (πχ 1.02) και ύστερα να κάνει ανάληψη δικαιολογώντας τα ως κέρδη από το στοίχημα.

Η νομιμότητα των παρόχων είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που εχουν ρίξει το βάρος τους οι εταιρίες, όπως η Novibet, στο KYC. Για παράδειγμα, η απαγόρευση της συμμετοχής σε παιχνίδια σε άτομα κάτω των 21ος ετών. Με την ταυτοποίηση οι εταιρίες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τηρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις από την πλευρά του παίκτη. Επιπλέον, είναι απαραίτητη και για τη δική μας ασφάλεια καθώς ο λογαριασμός μας πλέον είναι επιβεβαιωμένος στα δικά μας στοιχεία, εμποδίζοντας οποιονδήποτε “πονηρό” να προβεί σε ενέργειες όπως την αλλαγή του κωδικού μας ή την ανάληψη σε δικό του λογαριασμό.

Ξέροντας πλέον το kyc τι είναι, καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό για την online παρουσία μας γενικότερα αλλά και για την στοιχηματική μας δραστηριότητα. Πλέον η διαδικασία στους bookmakers, όπως η ταυτοποίηση της Stoiximan, έχει γίνει αρκετά εύκολη και γρήγορη, οπότε θα πρέπει να την κάνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και να ξεκινήσουμε να παίζουμε.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters