Στοίχημα Over 2.5 / Under 2.5

over 2.5

Ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους παιχνιδιού στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, πέρα από το κλασικό ποντάρισμα που αφορά το τελικό αποτελέσμα, είναι και η πρόβλεψη των τερμάτων που θα σημειωθούν συνολικά σε έναν αγώνα. Υπάρχουν φορές που έπειτα από την έρευνα που κάνουμε πάνω σε ένα γεγονός, να φτάνουμε στο συμπέρασμα όπου δεν μπορούμε να καταλήξουμε ποιος θα είναι ο νικητής μιας αναμέτρησης αλλά να θεωρούμε πως θα μπουν αρκετά γκολ.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η επιλογή του Over 2.5 όπου ο παίχτης περιμένει να μπουν στον αγώνα 3 ή περισσότερα γκολ και από τις δύο ομάδες συνολικά για να δει το δελτίο του κερδισμένο. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη επιλογή, όταν πιστεύουμε δηλαδή ότι ένα ματς θα είναι “κλειστό” όπου δύσκολα θα επιτευχθούν πολλά τέρματα. Το στοίχημα under 2.5 αφορά αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις και το σημείο επαληθεύεται όταν η αναμέτρηση λήξει με 2 ή λιγότερα τέρματα.

Στο παρακάτω κείμενο του Bet-Prognostika.com θα δούμε πιο αναλυτικά τις παραπάνω επιλογές, θα εξετάσουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι μέσα από την συγκεκριμένη αγορά και τελικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα δύο πονταρίσματα.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία στοιχηματική εταιρία

Τι είναι το Over 2.5 / Under 2.5

Over 2.5

Κάτι που μπερδεύει αρκετά, ιδιαίτερα τους νέους παίκτες, είναι το 0.5 δίπλα από το προφανές σύνολο των γκολ. Δεν θα έπρεπε όμως. Το “μισό” χρησιμοποιείται από τους bookmakers ώστε το συγκεκριμένο ποντάρισμα να έχει δύο πιθανά αποτελέσματα. Και αυτός είναι κιόλας ο λόγος που πολλοί το προτιμούν από το παραδοσιακό στοίχημα καθώς οι πιθανότητες επιτυχίας του 33% των τριών τελικών αποτελεσμάτων 1Χ2 αυξάνεται σε 50% έχοντας επιλέξει ένα σημείο over/under.

Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν παίζουμε ένα στοίχημα over 2.5 περιμένουμε να σημειωθούν συνολικά στον αγώνα 3 ή περισσότερα τέρματα χωρίς να μας ενδιαφέρει εάν θα τα βάλει ο γηπεδούχος ή ο φιλοξενούμενος.

Αντίστοιχα όταν τοποθέτουμε στοίχημα με under 2.5, στην ουσία βάζουμε ένα όριο για το συγκεκριμένο αγώνα να μην επιτευχθούν πάνω από δύο τέρματα. Λόγω των πιθανοτήτων που αναφέραμε παραπάνω, τα στοιχήματα over/under χρησιμοποιούνται αρκετά από τους παίχτες, όχι μόνο σε μονά αποδεκτά αλλά και σε παρολί ή συστήματα με ζητούμενα.

Ένα “κακό” που θα μπορούσαμε να επισημάνουμε είναι ότι οι αποδόσεις αυτών των στοιχημάτων έχουν συγκεκριμένο ταβάνι. Για παράδειγμα ένα over 2.5 στοίχημα θα το βρούμε συνήθως το πολύ γύρω στο 2.40 – 2.50 σε εταιρείες όπως η Bet365 ή το Pamestoixima.gr, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο under.

Ακόμα μια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αγοράς είναι ότι αφορά μόνο τα τέρματα που θα επιτευχθούν στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα και όχι σε μια ενδεχόμενη παράταση. Οπότε όταν θέλουμε να ποντάρουμε σε μια από αυτές τις δύο επιλογές, καλό θα ήταν να συνυπολογίζουμε εάν στο γεγονός που έχουμε επιλέξει υπάρχει η πιθανότητα έξτρα χρόνου.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Πως να κερδίσω σε στοίχημα με under 2.5

Over 2.5

Σε αντίθεση με το στοίχημα over 2.5, το να ψάχνεις γεγονότα που πιστεύεις ότι θα μπουν λίγα γκολ φαντάζει πιο δύσκολο σαν επιλογή. Και αυτό συμβαίνει επειδή το όριο των μέχρι 2 τερμάτων της εκάστοτε αναμέτρησης είναι αρκετά μικρό και επίφοβο να “σπάσει” ανά πάσα στιγμή.

Αν αναλογίστουμε πόσες φορές έχουμε δει να μπαίνουν γκολ τα τελευταία λεπτά και αποτελέσματα να ανατρέπονται, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το under 2.5 κρύβει γενικά περισσότερο ρίσκο από ότι το over 2.5. Παρ’ όλα αυτα υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε πριν τοποθετήσουμε το ποντάρισμα μας.

Καταρχάς το πιο σημαντικό είναι να δούμε πόσα γκολ έχουν πετύχει και έχουν δεχτεί οι ομάδες, εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα, πόσα ήταν τα over 2.5 αλλά και συνολικά στη διοργάνωση. Επίσης θα πρέπει να ελέγχουμε την φόρμα τους και πόσο έχουν λήξει τα τελευταία ματς που έχουν δώσει αλλά και την προϊστορία μεταξύ τους.

Πολλές φορές θα βρούμε αναμετρήσεις όπου παραδοσιακά μπαίνουν λίγα γκολ και μπορούμε να βασίσουμε εκεί το ποντάρισμα μας. Ακόμα θα πρέπει να κοιτάμε τις απουσίες κάθε ομάδας, ειδικά σε αυτές που είναι μικρομεσαίας δυναμικότητας, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που στηρίζουν όλη την επιθετική λειτουργία τους σε 1-2 συγκεκριμένους παίκτες και σε πιθανή απουσία τους δυσκολεύονται να σκοράρουν.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορούμε ακόμα να δώσουμε βάση στην ποιότητα του αγωνιστικού χώρου όπως και στις καιρικές συνθήκες καθώς είναι και τα δύο συντελεστές που μπορεί να εμποδίσουν τις ομάδες να παίξουν όπως θέλουν και να σκοράρουν. Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και σε ποια διοργάνωση συμμετέχουν οι σύλλογοι, αφού αλλιώς θα παίξει ενδεχομένως μια ομάδα στο πρωτάθλημά της και διαφορετικά θα παίξει σε ένα νοκ άουτ ματς που μπορεί να προστατεύει ένα σκορ από τον πρώτο αγώνα.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Στρατηγική για over 2.5 στοίχημα

Όσον αφορά το over 2.5, τα δεδομένα που πρέπει να ελέγχουμε είναι λίγο πολύ τα ίδια με παραπάνω αλλά μπορούμε να βασιστούμε και σε επιπλέον στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη σωστή επιλογή.

Αναφέραμε πριν τη φόρμα των ομάδων και τους τελευταιους αγώνες που έχουν δώσει, ένα σταστιστικό που ίσως είναι ακόμα πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση. Μπορούμε να επιλέξουμε ομάδες με υψηλό αριθμό τερμάτων στις τελευταίες αναμετρήσεις τους βασιζόμενοι στον ρυθμό που σκοράρουν αλλά και που δέχονται τέρματα.

Επίσης μπορούμε να κυνηγάμε το over σε αναμετρήσεις όπου ο γηπεδούχος με τον φιλοξενούμενο έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ τους και πιστεύουμε ότι θα πάρει μία νίκη μεγάλη σε έκταση.

Παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Ακόμα, όπως στο under 2.5 έτσι και στο over 2.5, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις απουσίες αλλά και τους παίκτες – βαρόμετρα στις 11άδες των ομάδων. Οι tipster του Bet-Prognostika σας δίνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε μέσα από την αρθρογραφία τους. Γενικά, οφείλουμε να ξέρουμε τους πρώτους σκόρερ και αν πρόκειται να αγωνιστούν όπως επίσης και το κίνητρο, είτε της ομάδας είτε του παίκτη, αφού υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται αρκετά γκολ για λόγους ισοβαθμίας, πρόκρισης ή κάποιο συγκεκριμένο ρεκόρ.

Τελικά τι να επιλέξω; Το Under 2.5 ή το Over 2.5;

no goal

Υπάρχει η λογική που λέει ότι ένα ποντάρισμα under 2.5 μπορεί να το χάσεις και από το 10ο λεπτό ενώ ένα over 2.5 στοίχημα υπάρχει πιθανότητα να το πιάσεις και στο 95’. Όπως προείπαμε, το να περιμένεις να μπούνε μέχρι δύο γκολ εμπεριέχει περισσότερο ρίσκο και γι’ αυτό ίσως η επιλογή του over να δείχνει καλύτερη στο σύνολο των περιπτώσεων.

Πάντως είναι χρήσιμο να σημειώσουμε ότι συνήθως τα under έχουν καλύτερες αποδόσεις και ίσως να είναι ιδανικότερα όταν τοποθετούμε ένα δελτίο με ζητούμενα.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μακροχρόνιο κέρδος είναι η χρήση του cash out που προσφέρουν οι εταιρίες, ειδικά όταν πρόκειται για πονταρίσματα του under. Εάν πχ. το ματς που έχετε επιλέξει έχει φτάσει στο 75’-80’ και είναι ας πούμε 1-0, μην διστάσετε να κάνετε χρήση του cashout και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσετε το κέρδος που λογικά θα έχετε εκείνη τη στιγμή.

Τέλος, προκειμένου το δελτίο σας να έχει περισσότερη αξία καλό θα ήταν τα σημεία που επιλέγετε να έχουν απόδοση τουλάχιστον 1.60 ώστε σε συνάρτηση με το cash out που αναφέραμε πριν να έχετε ουσιαστικό κέρδος.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters