Ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα

ακολουθία fibonacci

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τα πάνε καλά με τα μαθηματικά και κάμποσοι ακόμα οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους και ούτε θα ήθελαν να αποκτήσουν. Σημαίνει όμως αυτό ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν και να χρησιμοποιήσουν θεωρήματα όπως εκείνο του Φιμπονάτσι για να βγάλουν ένα καλό κέρδος από το στοίχημα; Σαφώς και όχι. Αντιθέτως, αν είσαστε λίγο προσεκτικοί θα καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι μας φαίνονταν πίσω στο σχολείο.

Από που προήλθε όμως η ακολουθία Fibonacci; Έρχεται από το 13ο αιώνα και στην ουσία δεν πρόκειται ακριβώς για κάποια θεωρία ή σύστημα, αλλά για μια ακολουθία αριθμών, στην οποία το κάθε νούμερο προκύπτει από το άθροισμα των δύο που προηγούνταν.

Σας ακούγεται περίπλοκο; Και όμως στη συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο πολύ. Στο κείμενο αυτό θα διαβάσετε τι ακριβώς είναι αυτή η ακολουθία αυτή και με ποιον τρόπο έχει εφαρμογή στο στοιχηματικό κομμάτι για τον κάθε παίκτη.

Θα βρείτε επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την ακολουθία Fibonacci, αλλά και το πόσο αποτελεσματική είναι σε σχέση η συγκεκριμένη στρατηγική με όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα συστήματα. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα μπορέσετε να ξετυλίξετε το κουβάρι της σημαντικής αυτής μαθηματικής ακολουθίας.

Παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Ακολουθία Fibonacci και αριθμοί

Fibonacci

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας λίγα ιστορικά δεδομένα για την ακολουθία Fibonacci. Η μαθηματική αυτή μέθοδος ανακαλύφθηκε το μακρινό 1202 μ.Χ., όταν ο Λεονάρντο της Πίζας εξέδωσε το βιβλίο του με ονομασία Liber Abaci, το οποίο σημαίνει Βιβλίο των Υπολογισμών. Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει και η συγκεκριμένη ακολουθία, η οποία πήρε το όνομά της λόγω του ότι ο Λεονάρντο υπέγραφε ως Leonardo Fillius Bonacci, δηλαδή γιος του Μπονάτσι. Οι Ιταλοί μαθηματικοί που ακολούθησαν σύντμησαν το όνομά του και έτσι προέκυψε το Fibonacci και φυσικά η ακολουθία Fibonacci.

Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο η Ακολουθία Fibonacci έγινε τόσο γνωστή; Αφορά το βασικότερο χαρακτηριστικό της και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το πηλίκο σε δύο διαδοχικούς αριθμούς τείνει στη χρυσή τομή, ένα εξαιρετικά σημαντικό όριο στη γεωμετρία και τα μαθηματικά.

Αυτό σημαίνει ότι στην ακολουθία Fibonacci αν κάνετε διαίρεση σε έναν αριθμό από όσους υπάρχουν στην ακολουθία με τον αμέσως προηγούμενο του, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πάντα 1,618! Αυτός ακριβώς είναι ο αριθμός – ορισμός της Χρυσής Τομής και συμβολίζεται παγκοσμίως με τον ελληνικό γράμμα Φ.

Και αν αναρωτιέστε από που προκύπτει αυτό το γράμμα Φ, είναι προς τιμή του γλύπτη Φειδία, ο οποίος την εφάρμοσε σε όλα τα αγάλματά του. Πάμε να δούμε τώρα πως μπορεί να μας βοηθήσει στο στοίχημα η ακολουθία και αμέσως μετά ποια είναι η εφαρμογή της στην στοιχηματική μας δραστηριότητα.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Ακολουθία Φιμπονάτσι στο στοίχημα

Ακολουθία Fibonacci

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πάντα το μαθηματικό με τους τύπους και όλα τα παρελκόμενα τα οποία έρχονται με την ακολουθία Fibonacci. Η τελευταία είναι στην ουσία ένα σύστημα αρνητικής περιόδου για το στοίχημα. Αυτό, σε περίπτωση που μπερδευτήκατε, σημαίνει ότι κάθε επόμενη στοίχημα από αυτό που έχει χαθεί, οφείλει ως ποντάρισμα να είναι αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο. Και αν ψάχνετε να βρείτε το πόσο πολύ θα πρέπει να έχει αυξηθεί, ακριβώς αυτό ορίζει η ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα. Ο μαθηματικός τύπος του Fibonacci λοιπόν είναι ο εξής: Fn=(Fn-1) + (Fn-2).

Όπου Fn, είναι ο επόμενος αριθμός ο οποίος προκύπτει εφόσον προσθέσεις τον προηγούμενο αριθμό της ακολουθία Fibonacci ( Fn-1) με τον αμέσως προηγούμενο (Fn-2). Ως πρώτο αριθμό ορίζουμε το F0 = 0 και αντίστοιχα ως δεύτερο το F1 = 1. Κατ επέκταση η ακολουθία που προκύπτει είναι η εξής.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377

Πως προκύπτουν αυτά τα νούμερα λοιπόν στην ακολουθία Fibonacci; 0+1 = 1. 1+1 = 2. 2+1 = 3. 2+3 = 5 και ούτω καθ εξής. Άρα η ακολουθία δημιουργείται, όπως προ είπαμε, προσθέτοντας τα δύο προηγούμενα νούμερα. Άρα, στο στοίχημα θα πρέπει να προσθέτετε τις δύο πρώτες τιμές, στη συνέχεια το αποτέλεσμα αυτών με την προηγούμενη και ούτως καθ’ εξής. Πάμε να δούμε τώρα την ακριβής εφαρμογή της στην στοιχηματική μας δραστηριότητα.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία στοιχηματική εταιρία

Ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα: Πως εφαρμόζεται

Ακολουθία Fibonacci

Αφού λοιπόν είδαμε το πως δημιουργείται η ακολουθία fibonacci και κατ επέκταση το πως θα προκύψει και το ποντάρισμα στο στοίχημα, πάμε να δούμε το πως μπορεί να μας βοηθήσει… ο Fibonacci στην καθημερινή μας στοιχηματική δραστηριότητα. Προφανώς και η συγκεκριμένη ακολουθία έχει εφαρμογή και στο καζίνο, όμως προς ώρας μας ενδιαφέρει να εξερευνήσουμε το στοιχηματικό κομμάτι. Φυσικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από μία βάση.

Ότι δεν μιλάμε ποτέ για κάτι περισσότερο από μονές επιλογές και όχι κάτω από απόδοση 2.00, αν θέλουμε να έχει καλή εφαρμογή η ακολουθία Fibonacci. Ναι, σαφώς και μπορείτε να παίξετε και παρολί με την ακολουθία, δεν συστήνεται όμως από τη μεριά μας.

Επίσης, από μεριάς απόδοσης, όσο μεγαλύτερη, τόσο καλύτερα, με την ιδανική να χαρακτηρίζεται το 2.62, ήτοι ο αριθμός της χρυσής τομής, το περίπου 1.62 που αναφέραμε +1. Αλλά ακόμα και αποδόσεις κοντά στο 2.00 είναι απόλυτα αποδεκτές στην ακολουθία Fibonacci. Επίσης, εννοείται ότι πριν ποντάρετε στο επόμενο στοίχημά σας θα πρέπει να ξέρετε τι έχει συμβεί στο προηγούμενο, οπότε δεν δύναται να παίξετε δύο δελτία στην ίδια χρονική ζώνη. Αλλάζει άλλωστε το τι θα ποντάρετε αν έχετε κερδίσει ή αν έχετε χάσει στο προηγούμενο δελτίο.

Κάθε φορά λοιπόν που χάνετε ποντάρετε ως ποσό το επόμενο νούμερο της ακολουθίας, ενώ αν έχετε κερδίσει ποντάρετε το προ – προηγούμενο. Με βάση την από πάνω ακολουθία όπως την “βγάλαμε”, αν έχετε ποντάρει 5 ευρώ και χάσατε, το επόμενο ποσό σας θα πρέπει να είναι τα 8 ευρώ. Αν χάσατε και σε αυτό, το επόμενο δελτίο σας θα είναι 13 ευρώ. Αλλά αν κερδίσετε στα 8 ευρώ, μετά θα γυρίσετε 2 νούμερα πίσω, στα 3 ευρώ. Εννοείται ότι η ακολουθία Fibonacci ξεκινάει από το 1 ευρώ και συνεχίζει.

Το εξαιρετικό λοιπόν, εφόσον παίξετε με την ακολουθία Fibonacci, είναι ότι μπορείτε να έχετε κέρδος με μόλις ένα στα τρία πονταρίσματά σας να είναι επιτυχημένο! Εννοείται φυσικά ότι όσο μεγαλύτερο το ποσοστό επιτυχίας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κέρδος, ενώ δύσκολα θα φτάσετε να ποντάρετε με τα μεγάλα ποσά της ακολουθίας.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα που έχει η ακολουθία Fibonacci

Fibonacci

Αφού είδαμε με ποιον τρόπο λειτουργεί η ακολουθία Fibonacci στο στοιχημα και με ποιον τρόπο ακριβώς μπορείτε να το εφαρμόσετε για να βγάλετε κέρδος, πάμε να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που έχει για έναν παίκτη η ακολουθία Fibonacci. Ας ξεκινήσουμε από τα καλά φυσικά.

Πρόκειται, αρχικά, για μια εύκολη στρατηγική για να ακολουθηθεί από έναν παίκτη, χωρίς να είναι απόλυτα απαραίτητη η γνώση των ομάδων, της αγωνιστικής τους κατάστασης, του ρεπορτάζ, ακόμα και των στατιστικών. Όλα άλλωστε ξεκινάνε και τελειώνουν στην απόδοση, όλα τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι μπορείτε να έχετε κέρδος σε ποσοστό επιβεβαίωσης των επιλογών σας ακόμα μικρότερου και από το 50%, κάτι το οποίο δίνει μεγάλη ηρεμία και καλή ψυχολογία στον παίκτη. Επίσης, σε αντίθεση με άλλα συστήματα, πολύ δύσκολα θα φτάσετε στα μεγάλα ποσά και ως εκ τούτου, τα οικονομικά σας ανοίγματα δεν θα είναι τρομερά μεγάλα, ή τουλάχιστον δεν θα αποτελούν συχνό φαινόμενο. Είναι μια εξαιρετική στρατηγική για παίκτες που δεν έχουν μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσουν και τέλος “κόβει” την παρόρμηση του παίκτη και τη διάθεση για μεγάλα πονταρίσματα χωρίς λόγο.

png red round close x icon 31631915146jpppmdzihs

Πάμε όμως και στα μειονεκτήματα. Αρχικά δεν μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πονταρίσματα, καθώς θα πρέπει να ξέρετε το αποτέλεσμα του δελτίου σας προτού περάσετε στο αμέσως επόμενο, άρα θα πρέπει να διαθέτετε υπομονή για να παίξετε με την ακολουθία Fibonacci. Δεύτερον, επιβάλλεται να έχετε απόλυτη πειθαρχία εφόσον αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το σύστημα.

Αν δεν μπορείτε να έχετε πειθαρχία και πάτε σε μεγάλο ποντάρισμα και το χάσετε, τότε δεδομένα κινδυνεύετε να μπείτε σε άσχημα μονοπάτια οικονομικά. Τέλος, θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι αν φτάσετε να πρέπει να ποντάρετε υψηλό ποσό, κανένας δεν εγγυάται ότι η στοιχηματική σας εταιρία θα το δεχθεί το ποντάρισμά σας.

Κορυφαίες αποδόσεις στη Stoiximan

Ακολουθία Fibonacci vs άλλα συστήματα

Fibonacci

Και αφού είδαμε και εξηγήσαμε τα πάντα για την ακολουθία Fibonacci, ήρθε και η ώρα να κάνουμε μια μίνι σύγκριση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα συστήματα που υπάρχουν για στοίχημα.

Ξεκινάμε με το σύστημα Martingale. Όπως είναι γνωστό, με αυτό καλείστε να διπλασιάζετε το ποντάρισμά σας σε κάθε περίπτωση ήττας. Μετά από 6-7 διαδοχικές απώλειες όμως τα πράγματα ξεφεύγουν κατά πολύ οικονομικά. Με τις ίδιες απώλειες, τα χρήματα που θα χρειαστείτε για ποντάρισμα αν επιλέξετε το Fibonacci για στοιχημα, θα είναι λιγότερα. Επίσης, με πολύ μικρότερο ποσοστό επαλήθευσης απο το 50% δεν θα έχετε κέρδος στο Martingale, συν ότι το κέρδος σας θα είναι πάντα σταθερό, κάτι που δεν ισχύει στην ακολουθία που εξετάζουμε.

Πάμε και στο D’ Alembert. Σε αυτή την περίπτωση θυμίζουμε ότι πρέπει να προσθέτετε συγκεκριμένο ποσό στο ποντάρισμά σας μετά από κάθε ήττα και αντίστοιχα όταν κερδίζετε πρέπει να γυρίσετε στο προηγούμενο ποντάρισμα. Είναι ένα καλό σύστημα για τους παίκτες με χαμηλό κεφάλαιο, όπως και η ακολουθία Fibonacci, αλλά το μεγάλο υπέρ του τελευταίου είναι ότι μπορείτε να έχετε κέρδος και με πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Τέλος, έχουμε το Labouchere. Εδώ θα πρέπει να πάρετε μια σειρά αριθμών και το ποντάρισμά σας θα είναι το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου νούμερου. Αν κερδίσετε, αυτοί οι δύο αριθμοί διαγράφονται και στην επόμενη περίπτωση, ποντάρετε τον επόμενο πρώτο και τελευταίο αριθμό και το άθροισμα θα είναι το ποντάρισμά σας.

Αν χάσετε όμως το άθροισμα του πρώτου πονταρίσματος προστίθενται στον δεύτερο αριθμό της ακολουθίας. Το αποτέλεσμα συνιστά το επόμενο ποντάρισμά σας. Και εδώ δεν κινδυνεύετε να φτάσετε σε τεράστια οικονομικά ύψη, όμως για να έχετε κέρδος θα πρέπει να έχετε ποσοστό επιβεβαίωσης πάνω από 50%, κάτι που δεν ισχύει στο σύστημα με ακολουθία Fibonacci.

greek flag

GR

 • Σούπερ προσφορές*
 • Bet-Builder
 • Κορυφαίες αποκλειστικές προσφορές για κινητά

quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Αξιοπιστία και υπευθυνότητα
 • Καταθέσεις από 5 ευρώ
 • Ποικιλία ασιατικών χάντικαπ
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Χωρίς φορολογία στα κέρδη
 • Ταχύτατες και δωρεάν αναλήψεις
 • Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Pulse bet
 • Μεγάλη γκάμα προσφορών*
 • 30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Γρήγορες αναλήψεις
 • Χαμηλή γκανιότα στις μεγάλες λίγκες
 • Live Streaming & Partial Cash Out*
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Auto/Partial Cashout
 • Ποικιλία ασιατικών χάντικαπ
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα