Σύστημα Labouchere στο στοίχημα

σύστημα labouchere

Αν ψάχνατε για μία στιβαρή στρατηγική πονταρίσματος στο στοίχημα, το σύστημα Labouchere ειναι η παλαιότερη από όλες, αλλά και η ίσως πιο διαδεδομένη. Όπως οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες βρήκε αρχικά εφαρμογή στα παιχνίδια του καζίνο και πιο συγκεκριμένα στη ρουλέτα, για να γίνει στη συνέχεια μία από τις αγαπημένες επιλογές των παικτών και στο betting.

Φυσικά η εφαρμογή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλων των ειδών τις αγορές, αφορά κυρίως στοιχήματα διπλής επιλογής, όπως είναι το over / under, το goal/ no goal, το Ασιατικό στοίχημα, αλλά και αθλήματα στα οποία υπάρχει νικητής διπλής επιλογής, όπως τα μπάσκετ, τένις κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα αυτό ονομάζεται και ως Split Martingale, ή αλλιώς και ως σύστημα ακύρωσης και τους λόγους θα σας τους εξηγήσουμε και πιο κάτω. Στα του ιστορικού κομματιού του θεωρήματος, δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος είναι ο “πατέρας” του, παρά μόνο εικάζεται ότι ξεκίνησε από τον διπλωμάτη και πολιτικό Henry Labouchere, ο οποίος έζησε από το 1831 ως και το 1912.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε με ποιον τρόπο λειτουργεί το σύστημα Labouchere στο στοίχημα, ποιες είναι οι παραλλαγές του, αλλά και ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του για τους παίκτες. Συνεχίστε να διαβάζετε και αν μη τι άλλο στο τέλος του κειμένου θα ξέρετε με ποιον τρόπο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ σας μία από τις πιο διαδεδομένες στρατηγικές στο στοίχημα.

Κάνεις παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Πως λειτουργεί το σύστημα Labouchere

σύστημα Labouchere

Προτού δούμε το πως ακριβώς έχει εφαρμογή το σύστημα Labouchere στο στοιχημα, είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη φιλοσοφία του. Το σύστημα Labouchere δεν είναι και πολύ μακριά από το Martingale ως βασική αρχή, αφού το ποντάρισμα αυξάνεται όσο υπάρχουν ήττες, αλλά δεν διπλασιάζεται, όπως γίνεται στη δεύτερη περίπτωση. Οπότε η βασική διαφορά το σύστημα Labouchere έγκειται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το… ρεφάρισμα.

Αντίθετα, στο Martingale ο παίκτης προσπαθεί με ένα ποντάρισμα και μόνο να καλύψει όλη την προηγούμενη… χασούρα, στο σύστημα Labouchere σύστημα πρέπει να πάει με πιο σταθερά βήματα, αλλά να βγαίνει και κέρδος με όσο το δυνατόν λιγότερες νίκες. Για να είναι επικερδές το σύστημα, θα πρέπει οι επιτυχίες να βρίσκονται σε ποσοστό ίσο με εκείνο των χαμένων δελτίων ή φυσικά περισσότερες. Παρακάτω θα δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο σύστημα στο καθημερινό μας ποντάρισμα, με στόχο να βγούμε κερδισμένοι από αυτό.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Χρήση του labouchere στο στοίχημα

Σύστημα Labouchere

Πάμε λοιπόν να δούμε το σημαντικότερο από όλα, το πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το σύστημα Labouchere στο κομμάτι του αθλητικού στοιχηματισμού. Ξεκινάμε από τα βασικά το ποιο θα πρέπει να είναι το ποντάρισμά σας. Το σύστημα labouchere έχει εφαρμογή μόνο σε στοιχήματα διπλής επιλογής, ήτοι over/under, goal/no goal, νικητής αγώνα στο μπάσκετ ή το τένις, σύνολο πόντων στα συγκεκριμένα αθλήματα κλπ.

Και επίσης δεν θα πρέπει η επιλογή σας να είναι κάτω από 2.00 ως απόδοση, ούτε φυσικά να έχει το δελτίο πάνω από μία επιλογές. Άρα θα πρέπει η τιμή της επιλογής σας να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από 2,00, για να είναι κερδοφόρο το σύστημα.

Προτού ξεκινήσουμε με το σύστημα Labouchere επίσης θα πρέπει να κάνουμε δύο ακόμα ενέργειες.

  1. Θα πρέπει να ορίσουμε την κάβα μας και το κέρδος μας. Στο σύστημα Labouchere Ξεκινάμε από τον αριθμό που επιθυμούμε ως ποντάρισμα και δημιουργούμε μια ακολουθία, όσο μεγάλη θέλουμε εμείς. Φυσικά όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ακολουθία αλλά και ο αριθμός εκκίνησης στο σύστημα labouchere, τόσο περισσότερα χρήματα θα πρέπει να πονταριστούν σε κάθε επόμενο παιχνίδι. Αν πάρουμε για παράδειγμα μια ακολουθία που ξεκινάει από 1 και καταλήγει στο 7, το μέγιστο ιδανικό κέρδος είναι 28, όσο και το άθροισμα όλων των αριθμών.
  2. Θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε και να διαιρέσουμε στο σύστημα Labouchere. Τι σημαίνει αυτό. Προσθέτουμε το πρώτο και το τελευταίο νούμερο και το τελικό αποτέλεσμα της πρόσθεσης θα είναι το ποντάρισμά μας στο δελτίο μας. Αν κερδίσουμε, σβήνουμε από την ακολουθία τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό που χρησιμοποιήσαμε. Έετσι λοιπόν το επόμενο ποντάρισμά μας θα προκύψει από τα δύο νέα πρώτα και τελευταία νούμερα. Αν χάσουμε, διατηρούμε την ακολουθία ως έχει και προσθέτουμε το άθροισμα του πρώτου και τελευταίου νούμερου

Για παράδειγμα αν ξεκινήσουμε με μία ακολουθία 1-2-3-4-5-6-7, αρχίζουμε με ποντάρισμα 1+7=8 μονάδες. Αν κερδίσουμε σβήνουμε το 1 και το 7 και το επόμενο άθροισμα, το 2 και 6 μας κάνει 8, οπότε αυτές είναι οι μονάδες που θα ποντάρουμε. Αν νικήσουμε πάμε όπως στην πρώτη περίπτωση, αν χάσουμε όμως η ακολουθία διαμορφώνεται ως εξής. 2-3-4-5-6-8, που είναι το άθροισμα του πρώτου και τελευταίου νούμερου που υπηρχε προηγουμένως.

Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στο σύστημα Labouchere και δεν θα μεγαλώνει δραματικά το ποντάρισμά σας, αλλά και σταδιακά θα μπορέσετε να επαναφέρετε όποια χασούρα και να έχετε και ένα μικρό κέρδος.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Παραλλαγές του labouchere system

Δεν θα μπορούσε το σύστημα Labouchere παρά να ιντριγκάρει τους παίκτες που πάντα ψάχνουν τρόπους για την βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος. Έτσι λοιπόν προέκυψαν τρεις ακόμα παραλλαγές οι οποίες φυσικά και έχουν ως βάση το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά και παράλληλα τις δικές του αλλαγές το καθένα. Πάμε να δούμε πως λειτουργούν το Reverse σύστημα Labouchere, το Split σύστημα Labouchere, αλλά και η συντηρητική του εκδοχή.

Reverse Labouchere

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζετε να παίζετε στοίχημα με σύστημα labouchere, με την μεγάλη διαφορά να είναι ότι η ακολουθία πλέον είναι αρνητική και όχι θετική και κατ’ επέκταση δημιουργεί ένα κατά φύσιν πιο επιθετικό σύστημα, το Labby όπως έχει ονομαστεί από τους παίκτες. Και εξηγούμαστε.

Σε αυτή την εκδοχή το άθροισμα το πρώτου και του τελευταίου αριθμού προστίθενται στο τέλος της ακολουθίας αφότου έχουμε νικήσει και όχι αφότου έχουμε χάσει, όπως συνέβαινε πριν. Για να αφαιρέσουμε θα πρέπει να χάσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε κατά πολύ τις απώλειες, όμως κανένας δεν μας εγγυάται ότι θα κλείσουμε την ακολουθία με κέρδος. Για να υπάρχει νίκη, θα πρέπει να έχουμε 50% επιτυχημένα πονταρίσματα.

Split Labouchere

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Με αυτή την παραλλαγή προσπαθούμε να μειώσουμε τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να χαθεί γρήγορα η κάβα μας και να πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε στοίχημα με σύστημα labouchere από την αρχή. Στην Split εκδοχή του συστήματος, εφόσον έχουν προκύψει αρκετοί αριθμοί στην ακολουθία, τότε εκείνη σπάσει σε μικρότερες.

Το ποντάρισμα θα συνεχιστεί από την πρώτη φέρνοντας μας εννοείται ένα μειωμένο ρίσκο και θα πάμε στη δεύτερη ακολουθία όταν ολοκληρωθεί η πρώτη. Ενδείκνυται η χρήση της συγκεκριμένης εκδοχής κυρίως στα πρώτα πονταρίσματα, με στόχο μη μειωθεί η κάβα μας γρήγορα από ένα πιθανό κακό σερί.

Συντηρητικό Labouchere

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια παραλλαγή η οποία έχει ως στόχο το ρίσκο να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο για την κάβα μας. Το Zero Labouchere, όπως είναι αλλιώς η ονομασία του, έχει ως στόχο να διαφυλάξει την κάβα μας προσθέτοντας αρκετά μηδενικά πριν από την εκκίνηση της ακολουθίας μας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το ύψος του συνολικού μας πονταρίσματος. Προφανώς και όσο περισσότερα είναι τα μηδενικά στο ξεκίνημα της ακολουθίας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το ποντάρισμα.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία εταιρία

Πλεονεκτήματα του labouchere σύστημα

Προφανώς και η δημιουργία στρατηγικών και τεχνικών όπως είναι το σύστημα labouchere έχει ως στόχο να έχετε κέρδος αλλά και παράλληλα έλεγχο στην κάβα σας. Γενικά πρόκειται για ένα συντηρητικό και συνάμα προοδευτικό σύστημα το οποίο σε συνδυασμό με τις παραλλαγές του όπως το Reverse labouchere, ή οι εκδοχές split και zero έχει τη δυνατότητα να σας κρατήσει μέσα στο παιχνίδι για περισσότερο καιρό σε σχέση με άλλα συστήματα. Πάμε να δούμε λοιπόν τα θετικά που θα προκύψουν για τον κάθε παίκτη όταν παίζει στοίχημα με σύστημα labouchere.

  1. Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα σύστημα πολύ απλό στην εφαρμογή του και το οποίο δεν επιζητά ιδιαίτερες μαθηματικές γνώσεις.
  2. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση, μιας και στην ουσία δεν υπάρχει περιορισμός στα ματς στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε και σε αθλητικά γεγονότα, αρκεί φυσικά πάντα το στοίχημά μας να είναι διπλής επιλογής και η απόδοσή του πάνω από 2.00
  3. Με αυτό το σύστημα, όπως είπαμε και λίγο πιο πάνω, μπορείτε να έχετε έναν έλεγχο του κεφαλαίου σας και θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε ιδιαίτερα στα ποσά του πονταρίσματός σας.
  4. Τέλος, μπορεί πάντα να υπάρχει φόβος για μεγάλες απώλειες, αλλά για να συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να έχει προκύψει ένα πολύ μεγάλο σερί από ήττες.

Εδώ βρίσκεις τεράστια ποικιλία στοιχημάτων

Μειονεκτήματα του να παίζεις στοίχημα με σύστημα labouchere

Όπως κάθε σύστημα στο στοίχημα και στον τζόγο γενικότερα, έτσι και το σύστημα labouchere, έχει τα ψεγάδια του. Όπως κάθε τι κοινώς το οποίο έχει δημιουργήσει ανθρώπινο χέρι. Πάμε να δούμε όμως ποια είναι αυτά τα μειονεκτήματα της χρήσης αυτού του συστήματος στο στοίχημα.

  1. Για αρχή, είναι σύστημα το οποίο για να το εφαρμόσετε θα πρέπει να έχετε μια δυνατή κάβα οικονομικά. Θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι σε ενδεχόμενο διαδοχικών ηττών θα έχετε αρκετές απώλειες και κάπου εκεί ίσως να σας βοηθήσει η χρήση κάποια παραλλαγής, όπως είναι το Reverse labouchere, αλλά και τα Split και Zero.
  2. Ένας ακόμα μεγάλος φόβος είναι το πως θα αντιδράσουν οι στοιχηματικές εταιρίες αν αντιληφθούν ότι χρησιμοποιείτε μια τέτοια στρατηγική. Μπορούν να σας κλείσουν το λογαριασμό ή να μη δέχονται συγκεκριμένα στοιχήματά σας, χαλώντας σας το σύστημα labouchere
  3. Επίσης, δεν θα πρέπει να χάσετε τον έλεγχο και την ψυχραιμία σας σε περίπτωση όπου θα προκύψει ένα τεράστιο σερί με ήττες. Θα πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο και το πλάνο σας, μιας και αν αλλάξετε τακτική, είναι πιθανόν να έχετε ακόμα περισσότερες οικονομικές απώλειες.

Εν κατακλείδι, όσο και αν το συγκεκριμένο σύστημα είναι απλό σε εφαρμογή και σας επιτρέπει να διατηρήσετε έναν έλεγχο της κάβας, ένα μεγάλο αρνητικό σερί μπορεί να επηρεάσει τα πάντα και φυσικά να εξαφανίσει τα χρήματά σας, οπότε οφείλετε να είσαστε προσεκτικοί. Αν πρώτα λοιπόν έχετε ελέγξει το πόσα χρήματα μπορείτε να δαπανήσετε παίζοντας με το σύστημα Labouchere και φυσικά καταφέρετε να τιθασεύσετε τον εαυτό σας ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ σας την στρατηγική αυτή.

Κάνεις παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr