Spread betting για κέρδη

spread betting

Ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος και αγαπημένος τρόπος στοιχηματισμού., ειδικά για τη νεότερη γενιά παικτών, είναι το point spread betting. Πιθανότατα το έχετε συναντήσει και ως στοίχημα με handicap. Χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες ανά τον κόσμο και είναι ιδανικό για να ενισχύσουμε την απόδοση ενός φαβορί ή να υποστηρίξουμε ένα αουτσάιντερ. Με τη λέξη spread εννοούμε κυρίως τα χάντικαπ και ο συγκεκριμένος τρόπος πονταρίσματος εφαρμόζεται σε πολλά αθλήματα, με πρωτεύοντα το μπάσκετ και το τένις. Το spread betting αφορά την διαφορά πόντων που θα έχουν δύο ομάδες ή δύο παίκτες στην μεταξύ τους αναμέτρηση (εικονική η πραγματική) και είναι ένας έξυπνος τρόπος ώστε να δώσουμε μεγαλύτερο value στο δελτίο μας.

Στο παρακάτω κείμενο του Bet-Prognostika.com θα αναλύσουμε εκτενέστερα τι είναι το spread betting και πως λειτουργεί, ενώ θα αναφέρουμε και με ποιους τρόπους μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στα πονταρίσματα μας ώστε να αυξήσουμε το κέρδος μας.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία εταιρία

Τι είναι το betting spread και πως λειτουργεί

Spread betting

Το spread betting κατά βάση αφορά τη διαφορά νίκης μεταξύ δύο ομάδων σε έναν αγώνα. Συνήθως τα σημεία αυτά θα τα βρούμε με τα σύμβολα της πρόσθεσης και της αφαίρεσης (+/-) και το εύρος της διαφοράς με το δεκαδικό .5 όπως για παραδειγμα -7.5. Με αυτό τον τρόπο στην ουσία μπορούμε να δώσουμε πλεονέκτημα σε ένα αουτσάιντερ ή μειονέκτημα σε ένα φαβορί και το αντίστροφο, ανάλογα με τη πρόβλεψη μας.

Ας δούμε ένα παράδειγμα σε αγώνα μπάσκετ. Σε έναν υποθετικό αγώνα Σέλτικς – Λέικερς, θα βρούμε τον άσο στο 1.50 και τη νίκη του φιλοξενούμενου στο 2.50. Αν πιστεύουμε ότι οι Σέλτικς θα κερδίσουν εύκολα και με μεγάλη διαφορά, μπορούμε να τους επιλέξουμε με ένα μειονέκτημα -4.5 πόντων.

Για να κερδίσει το δελτίο μας θα πρέπει οι Σέλτικς να καλύψουν αυτό το χάντικαπ και να νικήσουν με 5 πόντους διαφορά ή παραπάνω. Φυσικά αυτό δεν το κάνουμε για να δυσκολέψουμε τον εαυτό μας, αλλά για να πάρουμε καλύτερη απόδοση στον άσο η οποία τώρα θα έχει ανέβει στο 1.90 σε μια νόμιμη στοιχηματική εταιρεία, όπως η Betshop.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Όμως τι γίνεται αν πιστεύουμε πως οι Λέικερς δεν θα χάσουν ή έστω θα χάσουν πολύ δύσκολα και μικρή διαφορά; Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε το διπλό με ένα αβαντάζ +5.5 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι αν οι φιλοξενούμενοι νικήσουν ή χάσουν με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων, τότε το δελτίο μας είναι κερδισμένο. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η διαφορά ήττας είναι πάνω από 6 πόντους, τότε το στοίχημα μας είναι χαμένο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι επειδή δώσαμε πλεονέκτημα στην επιλογή μας, ρίξαμε την απόδοση από το 2.50 στο 1.80 στην Bet365 για παράδειγμα, ενισχύοντας παράλληλα τις πιθανότητές μας να επιβεβαιωθούμε.

Έτσι λειτουργεί πρακτικά το point spread betting. Δίνουμε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στην ομάδα που θέλουμε και ανάλογα διαμορφώνεται και η απόδοση του σημείου που αγοράζουμε. Το τένις με spread betting είναι ακόμα ένα καλό παράδειγμα που μπορούμε να αναφέρουμε και λειτουργεί αντίστοιχα, δίνοντας χάντικαπ συν ή μείον στον κάθε παίχτη ποντάροντας στα games.

Κέρδος στο τένις με spread betting

Spread betting

Το point spread betting είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και στο τένις στο οποίο εφαρμόζεται από πολλούς παίκτες με μεγάλη επιτυχία. Το spread betting στο τένις αναφέρεται κυρίως στα συνολικά games που θα κερδίσει ο κάθε τενίστας συνολικά στον αγώνα, αλλά θα το βρούμε επίσης και ανά σετ ξεχωριστά.

Πχ, όταν σε μία αναμέτρηση Ναδάλ – Τζόκοβιτς ποντάρουμε να νικήσει ο Ισπανός με betting spread -4.5, τότε δηλώνουμε ότι η διαφορά σε games υπέρ του Ισπανού στην αναμέτρηση θα πρέπει να είναι 5 ή περισσότερα ώστε να είναι το δελτίο μας επιτυχημένο, ας πούμε 6-2 και 6-3 (12-5 συνολικά, άρα +7 games).

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Αν όμως χάσει ή νικήσει με λιγότερα games σε όλα τα set, για παράδειγμα 6-4 και 6-5 (12-9 συνολικά, άρα +3 games), τότε το δελτίο μας θεωρείται χαμένο. Αντίστοιχα έτσι λειτουργεί και το πλεονέκτημα, όπου για να είμαστε κερδισμένοι θα πρέπει ο αθλητής που θα ποντάρουμε με θετικό spread να νικήσει ή να χάσει με μικρότερη διαφορά από αυτή που θα έχουμε διαλέξει.

Εκτός όμως από τα συνολικά games, έχουμε τη δυνατότητα να ποντάρουμε και σε κάθε set ξεχωριστά, στρατηγική η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη και κατά την διάρκεια ενός αγώνα αντισφαίρισης με live στοίχημα. Πάνω στο προηγούμενο παράδειγμα, έστω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ποντάρουμε -2.5 υπέρ του Τζόκοβιτς στο δεύτερο σετ.

Αυτό σημαίνει πως για να κερδίσουμε το στοίχημα, θα πρέπει ο Σέρβος να νικήσει το σετ με διαφορά τριών games ή και παραπάνω, καλύπτοντας το spread. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στον υπόλοιπο αγώνα παρά μόνο στο συγκεκριμένο σετ.

Στρατηγική point spread betting στο μπάσκετ

Spread betting

Εκτός από το τένις, το spread betting μας προσφέρει πολλές επιλογές και στο μπάσκετ, δίνοντας μας τη δυνατότητα να ποντάρουμε σε σημεία που κατά βάση αφορούν πόντους ομάδων, πόντους αγώνα, πόντους παικτών αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία.

Καταρχάς μπορούμε να στοιχηματίσουμε με μειονέκτημα υπέρ ενός φαβορί όταν η δυναμικότητα με το αουτσάιντερ είναι μεγάλη. Αξίζει να δούμε πώς αυξάνονται οι αποδόσεις όσο ανεβάζουμε το betting spread και αν αυτές μας ικανοποιούνε, ρισκάροντας να ποντάρουμε ακόμα και σε μια διψήφια διαφορά πόντων (-9.5) υπέρ του φαβορί.

Κορυφαίες αποδόσεις από τη Stoiximan

Επίσης μπορούμε να στοιχηματίσουμε στους συνολικούς πόντους μιας ομάδας ή και των δύο συνδυαστικά. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε αν μια ομάδα θα πετύχει πάνω από 100 πόντους (δηλαδή να καλύψει ένα χάντικαπ +99.5) ή αν σε ένα ματς θα μπουν συνολικά και από τις δύο ομάδες 180 πόντοι (σε αυτή την περίπτωση η επιλογή μας θα είναι +179.5).

Βέβαια η ίδια επιλογή μπορεί να γίνει και αντίστροφα, επιλέγοντας το αρνητικό πρόσημο αν θεωρούμε πως το σκορ δεν θα ξεπεράσει ένα ορισμένο σύνολο. Τα παραπάνω σημεία προσφέρονται σε διάφορες τιμές με τις ανάλογες αποδόσεις, από τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε.

Το spread betting έχει εφαρμογή και σε μεμονωμένα στατιστικά παικτών. Δηλάδη μπορούμε να ποντάρουμε αν ένας παίκτης θα πετύχει περισσότερους ή λιγότερους πόντους από ένα συγκεκριμένο line (πχ +/- 19.5 πόντους) ή το πόσες συνολικά ασσίστ θα δώσει στο παιχνίδι (πχ +/- 4.5 ασσίστ). Επιπλέον, παρόμοιες επιλογές θα βρούμε και για τα λάθη, τα ριμπάουντ, τα τρίποντα, τα κλεψίματα και τα κοψίματα, όπως και συνδυαστικά αυτών (πχ σύνολο πόντων+ριμπάουντ+ασσίστ με χάντικαπ +/- 30.5).

Τέλος, είναι σημαντικό πριν επιλέξουμε το betting spread μεταξύ ομάδων ή παικτών, να κάνουμε την μελέτη μας υπολογίζοντας όλους τους μέσους όρους πόντων και λοιπών στοιχείων που μας ενδιαφέρουν, είτε συνολικά είτε ατομικά. Έτσι θα έχουμε μια γενική εικόνα ώστε να αποφασίσουμε σε τι spread θα ήταν προτιμότερο να κινηθούμε στην κάθε περίπτωση.

Εδώ βρίσκεις τεράστια ποικιλία στοιχημάτων