Πώς θα κερδίσω με χαντικαπ μπασκετ

χάντικαπ μπάσκετ

Το χαντικαπ μπασκετ είναι η πρώτη αγορά που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν αναφέρεται στο μπασκετικό στοίχημα. Είναι, μάλιστα, η βασική διαφορά με το ποδοσφαιρικό στοίχημα και το χάντικαπ είναι αυτό που μπερδεύει αρκετούς παίκτες. Για να κερδίσετε με το χάντικαπ μπάσκετ πρέπει είτε να επιλέξετε μια ομάδα που θα περάσει το διαθέσιμο όριο ή να ποντάρετε υπέρ μιας ομάδας που θα υπερασπιστεί το υπέρ της χάντικαπ.

Αν τυχόν χρειάζεστε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με το χαντικαπ μπασκετ ή αν ψάχνετε για τις καλύτερες στρατηγικές στο χάντικαπ μπάσκετ, ο συγκεκριμένος οδηγός του Bet-Prognostika.com είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε, γι’ αυτό προτείνουμε να διατηρήσετε το κείμενο στα bookmarks σας και να ανατρέχετε σε αυτό κάθε φορά που έχετε απορίες σχετικά με το μπάσκετ με handicap.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία εταιρία

Τι είναι το χαντικαπ μπασκετ και πως λειτουργεί

χαντικαπ μπασκετ

Τι είναι το χαντικαπ μπασκετ στο στοίχημα μπάσκετ; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να διευκρινιστεί και να γίνει η απάντησή της κατανοητή σε όλους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχετε τον έλεγχο των στοιχημάτων σας. Το χαντικαπ μπασκετ είναι το προβάδισμα που έχει μια ομάδα ή το μειονέκτημα. Το αν θα είναι υπέρ της ομάδας το χαντικαπ μπασκετ ή κατά της, αλλά και σε ποιο όριο θα τοποθετηθεί το χαντικαπ μπασκετ, εξαρτάται από το αν θα προσφέρεται ως φαβορί ή όχι. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκός και έχουμε ως σετ αποδόσεων στον νικητή: 1 στο 1.20 και διπλό στο 7.50 στη Stoiximan. To χαντικαπ μπασκετ θα είχε διαμορφωθεί -περίπου- ως εξής:

1 (-10,5 πόντοι) στο 1.90 και 2 (+10,5 πόντοι) στο 1.90.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για να επιβεβαιωθεί ο άσος του Ολυμπιακού με χάντικαπ θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στη νίκη με 11 ή περισσότερους πόντους, ενώ για να επιβεβαιωθεί το διπλό με χαντικαπ μπασκετ του Παναθηναϊκού, τότε θα πρέπει οι «πράσινοι» είτε να φτάσουν στη νίκη, είτε να χάσουν μέχρι 10 πόντους. Το 0,5 ξεχωρίζει ουσιαστικά το τι γίνεται στους 10 πόντους ακριβώς.

Εκτός από το βασικό όριο του χαντικαπ μπασκετ, υπάρχουν διαθέσιμα στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες και τα εναλλακτικά χάντικαπ, τα οποία φυσικά έχουν και διαφορετικές αποδόσεις. Πάμε να δούμε μερικά ακόμα παραδείγματα για χαντικαπ μπασκετ, σε συνέχεια του παραπάνω παραδείγματος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ:

1 (-15,5 πόντοι) στο 2.60 και 2 (+15,5 πόντοι) στο 1.50

1 (-4,5 πόντοι) στο 1.30 και 2 (+4,5 πόντοι) στο 3.60

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Η καλύτερη στρατηγική στο χαντικαπ μπασκετ

Με βάση τα παραπάνω, μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό το τι είναι χαντικαπ μπασκετ. Πάμε να δούμε τώρα ορισμένες στρατηγικές κέρδους, καθώς το πιο σημαντικό πέρα από την κατανόηση, είναι να επωφεληθούμε και υπέρ μας το χαντικαπ μπασκετ, προκειμένου να βρούμε με περισσότερη… άνεση τον δρόμο για ταμείο. Παρακάτω, λοιπόν, θα αναλύσουμε τις δύο βασικές στρατηγικές για ποντάρισμα στο handicap μπάσκετ.

Τα εναλλακτικά όρια δίνουν τη λύση

χαντικαπ μπασκετ

Η πρώτη στρατηγική είναι να ποντάρετε στα εναλλακτικά χάντικαπ μπάσκετ και όχι στα βασικά όρια που προσφέρουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Βλέπετε, οι bookmakers κάνουν αρκετά καλή δουλειά στο διάβασμα του βασικού χάντικαπ, ωστόσο από τη στιγμή που προσφέρουν αρκετά εναλλακτικά όρια, όπως αναλύσαμε πιο πάνω, τότε μπορείτε να βρείτε με διαφορετικό τρόπο τη λύση στοιχηματικά. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι να πάτε σε μια απόδοση κοντά στο 1.50 -ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας το χάντικαπ μπάσκετ ανάλογα με το αν έχετε αποφασίσει να εμπιστευτείτε το φαβορί ή το αουτσάιντερ- και αντί να ποντάρετε σε ένα μονό, να φτιάξετε ένα παρολί με δύο ή τρεις επιλογές.

Κορυφαίες αποδόσεις από τη Stoiximan

Ο δεύτερος δρόμος είναι να πάτε σε ένα εναλλακτικό χάντικαπ κοντά στο 2.20. Βλέπετε, όταν το χάντικαπ μπάσκετ είναι για παράδειγμα στους 6,5 πόντους, δεν είναι λάθος να πάτε στο χάντικαπ των 7,5 ή 8,5 πόντων, καθώς μπασκετικά δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί και προφανώς αξίζει το ρίσκο επειδή η απόδοση είναι μεγαλύτερη. Και στο τέλος της ημέρας θα δείτε πως θα είστε κερδισμένοι ακόμα και αν χάσετε μια φορά στον πόντο.

Μακριά από τα χάντικαπ των 15+ πόντων

χαντικαπ μπασκετ

Ακόμα μια καλή στρατηγική είναι να αποφύγετε τα μεγάλα χαντικαπ μπασκετ. Βλέπετε, είναι αρκετά πιθανό σε ένα παιχνίδι που έχει κριθεί, οι ομάδες που είναι μπροστά να… χαλαρώσουν κι έτσι μια διαφορά των 20+ πόντων να γίνει 17 ή 18 πόντων. Αν εσείς, λοιπόν, έχετε ποντάρει σε χάντικαπ -17,5 πόντων, τότε θα πάτε στον κουβά χωρίς λόγο, καθώς θα έχετε διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι. Επομένως, τα μεγάλα χαντικαπ μπασκετ καλό θα είναι να τα αποφεύγετε και αν θέλετε πάση θυσία να ασχοληθείτε με κάποιο συγκεκριμένο ματς, να περιμένετε το live betting.

Το αναφέρουμε αυτό διότι μια ομάδα με χάντικαπ -15,5 πόντων, μπορεί να μην ξεκινήσει καλά στην πρώτη περίοδο και να την ποντάρετε στο ζωντανό στοίχημα σε χάντικαπ -για παράδειγμα- 8,5 πόντων και στο τέλος να επιβεβαιωθεί εύκολα η επιλογή σας, καθώς θα έχει ξεφύγει σε διψήφια επίπεδα η διαφορά.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Τύποι Handicap στο μπάσκετ

χάντικαπ μπάσκετ

Τα χάντικαπ μπάσκετ δεν αφορούν μόνο τον τελικό νικητή. Ουσιαστικά ως χάντικαπ ορίζουμε κάποια προσφερόμενα όρια, γι’ αυτό παραπάνω θα σας παρουσιάσουμε και ορισμένους άλλους τύπους χάντικαπ στο μπασκετικό στοίχημα.

Handicap στον τελικό νικητή

Το βασικό χάντικαπ μπάσκετ είναι αυτό που αφορά τον τελικό νικητή και το αναλύσαμε προηγουμένως, καθώς το φαβορί εκτός από τη νίκη θα πρέπει να καλύψει και το χάντικαπ, ενώ το αουτσάιντερ έχει ορισμένους πόντους υπέρ του.

Εδώ βρίσκεις τεράστια ποικιλία στοιχημάτων

Χάντικαπ στα ειδικά παικτών

Στα ειδικά παικτών, εκτός από τα over ή under πόντων, ριμπάουντ, ασίστ κλπ, υπάρχουν διαθέσιμα και χάντικαπ. Η κατηγορία που συναντάει κανείς χάντικαπ στα ειδικά παικτών στο μπάσκετ είναι το head to head. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει η «κόντρα» του παίκτη Α με τον παίκτη Β για τους περισσότερους πόντους και ο παίκτης Α να έχει χάντικαπ 2,5 πόντων υπέρ του.

Χάντικαπ ημιχρόνου και περιόδου

Πέρα από το χάντικαπ στο τελικό αποτέλεσμα, υπάρχει και μπάσκετ με handicap στο τελικό αποτέλεσμα του κάθε ημιχρόνου ξεχωριστά ή της κάθε περιόδου ξεχωριστά. Η ουσιαστική διαφορά είναι πως σας αφορά μόνο το επιμέρους σκορ του ημιχρόνου ή της περιόδου που θα επιλέξετε και όχι το τελικό αποτέλεσμα.

Μπορεί για παράδειγμα μια ομάδα να χάσει με 20 πόντους διαφορά στο τέλος, αλλά στην 3η περίοδο να έχει ηττηθεί μόλις με δύο πόντους διαφορά στο επιμέρους σκορ και να έχει πληρώσει όσους την έχουν εμπιστευτεί με +2,5 πόντους χάντικαπ.

greek flag

GR

 • Σούπερ προσφορές*
 • Bet-Builder
 • Κορυφαίες αποκλειστικές προσφορές για κινητά

quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Αξιοπιστία και υπευθυνότητα
 • Καταθέσεις από 5 ευρώ
 • Ποικιλία ασιατικών χάντικαπ
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Χωρίς φορολογία στα κέρδη
 • Ταχύτατες και δωρεάν αναλήψεις
 • Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Pulse bet
 • Μεγάλη γκάμα προσφορών*
 • 30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Γρήγορες αναλήψεις
 • Χαμηλή γκανιότα στις μεγάλες λίγκες
 • Live Streaming & Partial Cash Out*
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

greek flag

GR

 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Auto/Partial Cashout
 • Ποικιλία ασιατικών χάντικαπ
quick log in

ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα