Σύστημα Kelly Criterion στο στοίχημα

kelly-criterion

Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να μάθουμε όλοι μας παίζοντας στοίχημα, είναι να κάνουμε σωστή διαχείριση του κεφαλαίου μας. Όταν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, όπου μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα χρήματα τα οποία θα δαπανήσουμε για να παίξουμε στοίχημα, τότε έχει αξία να περάσουμε και στο επόμενο επίπεδο, το να ακολουθήσουμε μια στρατηγική που θα μας αποφέρει ακόμα περισσότερο. Και κάπου εκεί μπαίνει στο κάδρο το Kelly criterion, μέσα από την οποία οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν με ακόμα καλύτερο τρόπο το διαθέσιμο bankroll τους, ψάχνοντας στην ουσία το value bet.

Η συγκεκριμένη στρατηγική ήρθε στην επιφάνεια από τον Τζον Λάρι Κέλι Τζούνιορ, ο οποίος επινόησε τον αλγόριθμο και έδωσε μια άλλη προοπτική στο πως μπορούν, ακόμα και επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν το κεφάλαιό τους για μέγιστο κέρδος. Ο Κέλι αποτελεί μία από τις μυθικές φιγούρες στον κόσμο των επιχειρήσεων και των τυχερών παιχνιδιών, ενώ έχει αρκετά ακόμα “παράσημα”, αφού ήταν ο πρώτος προγραμματιστής ο οποίος κατασκεύασε ψηφιακή ομιλία σε υπολογιστή και μάλιστα το εξαιρετικά μακρινό 1962.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα μάθετε τι είναι ακριβώς η συγκεκριμένη στρατηγική, με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται το Kelly Criterion στο betting, τα θετικά και τα αρνητικά του συστήματος, αλλά ποιες είναι οι παραλλαγές του. Συνεχίστε να διαβάζετε και να είσαστε σίγουροι ότι θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα θα ακολουθήσουν.

Παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Τι είναι το κριτήριο Kelly

στοίχημα

Στην ουσία αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας αναφορικά με το Kelly criterion, είναι ότι σκοπός του και βαθιά φιλοσοφία του είναι να εκμεταλλευτεί το value bet. Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος, μιλάμε για τη διαφορά την οποία βρίσκουμε στην τιμή μιας απόδοσης όπως την περιμέναμε εμείς, σε σχέση με εκείνη στην οποία πραγματικά προσφέρεται ένα σημείο.

Κοινώς το Kelly criterion στο στοίχημα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη διαφορά από τις πιθανότητες που θεωρούμε εμείς ότι υπάρχουν για να επιβεβαιωθεί ένα σημείο σε μια αναμέτρηση, σε σχέση με το τι πραγματικά προσφέρεται από μια στοιχηματική εταιρία.

Μάλιστα όσο μεγαλύτερη τείνει να είναι αυτή η διαφορά, τότε ο αλγόριθμος Kelly μας προτείνει να ποντάρουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από το κεφάλαιό μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν βρεθεί 3 διαφορετικοί τύποι οι οποίοι μπορούν να ακολουθηθούν, όμως στο κομμάτι του πως μπορούμε να εφαρμόσουμε το Kelly criterion στο betting θα μιλήσουμε για μία συγκεκριμένη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως μπορείτε να βγάλετε κέρδη από τη στρατηγική.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Kelly criterion betting – Εφαρμογή στο στοίχημα

Kelly Criterion

Πάμε να δούμε λοιπόν το πως μπορείτε να εφαρμόσετε το Kelly criterion ποντάροντας στις αγαπημένες σας ομάδες. Ξεκινώντας από τις βασικές προϋποθέσεις, είναι σημαντικό να θέσετε ένα αρχικό κεφάλαιο το οποίο θα κληθείτε να διαχειριστείτε με βάση τη στρατηγική. Επίσης, πάντα οι αποδόσεις που επιλέγουμε είναι άνω του 2.00 και πάμε μόνο με στοιχήματα διπλής επιλογής, όπως over/under, goal/no goal κλπ, τα οποία μας δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να έχετε και κάτι ακόμα στο μυαλό σας. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, τα οποία βασίζονται σε μια ακολουθία και κατά συνέπεια στην τύχη, το κριτήριο Kelly απαιτεί να έχετε γνώσεις για να μπορέσετε να αποφασίσετε που υπάρχει αξία στοιχηματικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει πλήρης μελέτη στο ρεπορτάζ της κάθε ομάδας, στα διαθέσιμα στατιστικά, στην αγωνιστική κατάσταση του εκάστοτε αντιπάλου, τη φόρμα των τελευταίων αναμετρήσεων, αλλά και ποιο είναι το αγωνιστικό στυλ.

Ακόμα και οι καιρικές συνθήκες, ο διαιτητής και οι… συνήθειες του ή και το κλίμα των αποδυτηρίων σε κάθε ομάδα παίζουν σημαντικό ρόλο. Όσο περισσότερα δεδομένα έχετε στα χέρια σας, τόσο το καλύτερο, μιας και θα μπορέσετε να καταλάβετε – πριν δείτε τις αποδόσεις στις οποίες προσφέρεται το ματς – τι σετ αποδόσεων θα βγάζατε εσείς αν ήσασταν ο bookmaker.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία στοιχηματική εταιρία

Kelly Criterion

Προφανώς και δεν πρόκειται για κάτι το οποίο θα καταφέρετε εύκολα, αλλά χρειάζεται εξάσκηση και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες κατηγορίες για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Έστω όμως ότι έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο. Τότε λοιπόν αναλαμβάνει ο αλγόριθμος F= [Px(P-Q)]/B. Πάμε να το κάνουμε πιο κατανοητό.

Όπου F, είναι το ποσοστό του κεφαλαίου μας το οποίο θα διαθέσουμε για να ποντάρουμε με βάση τη στρατηγική. Στο P θα πρέπει να βάλετε το ποσοστό επιβεβαίωσης του στοιχήματος όπως προκύπτει από την δική σας μελέτη, στο Q εισάγεται η πιθανότητα λάθους, ήτοι το υπόλοιπο ποσοστό που απομένει από εκείνο που θεωρείται ως πιθανότητα επιβεβαίωσης του σημείου. Και τέλος, στο Β θα πρέπει να συμπληρώσετε την απόδοση που δίνουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες.

Πάμε να δούμε και ένα παράδειγμα για το Kelly criterion στο στοίχημα, για να γίνει και πιο κατανοητό. Εστω ότι έχετε επιλέξει ένα στοίχημα over το οποίο βρίσκεται σε απόδοση 2.00. Κατά τον Bookmaker, η πιθανότητα επιβεβαίωσης του σημείου βρίσκεται στο 50% λοιπόν, όμως εσείς με βάση ττη μελέτη σας έχετε καταλήξει ότι το στοίχημα αυτό έχει 55% πιθανότητες για να επαληθευθεί. Τότε λοιπόν ισχύει ο τύπος 2,00 Χ(55%-45%)/2,00=10%. Με λίγα λόγια θα πρέπει να ποντάρετε το 10% του κεφαλαίου σας στο στοίχημα αυτό.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Κριτήριο Kelly στο στοίχημα: Τα συν και τα πλην

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Είδαμε με ποιον τρόπο λειτουργεί το Kelly criterion και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να το εφαρμόσετε στο στοίχημα. Είναι όμως απόλυτα αποδοτικό; Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του για έναν παίκτη; Ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματά του συστήματος. Όλα ξεκινάνε από την ικανότητά σας να βρίσκετε στοιχήματα με αξία, να μπορείτε να ανακαλύψετε κοινώς το value betting. Αν μπορείτε όντως να το κάνετε, είναι μια στρατηγική η οποία θα σας αποφέρει καλό κέρδος.

Σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συστήματα τα οποία πάνε και λίγο… στα κουτουρού η σχέση ρίσκου – κέρδους και απώλειας είναι ανάλογη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν έχετε μικρό κεφάλαιο, θα ρισκάρετε λιγα, θα χάσετε λίγα, ή θα έχετε ανάλογο κέρδος. Και αντίστοιχα αν ρικάρετε πολλά, θα υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Γενικά πάντως δεν κινδυνεύετε να φτάσετε να ποντάρετε υπέρογκα ποσά, όπως μπορεί να γίνει για παράδειγμα στην Martingale στρατηγική.

png red round close x icon 31631915146jpppmdzihs

Πάμε όμως και στα αρνητικά. Αν δεν έχετε χρόνο να μελετήσετε και να φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό συμπέρασμα, τότε πολύ απλά μην μπείτε καν στον κόπο να χρησιμοποιήσετε το Kelly criterion για betting. Όπως είπαμε και πιο πάνω, βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε κάθε πτυχή του ματς στο οποίο προτίθεστε να ποντάρετε.

Επίσης, αν θεωρήσετε λανθασμένα ότι ξέρετε πως να βγάλετε ένα value bet και στην ουσία κάτι τέτοιο δεν ισχύει, θα βρεθείτε να χάνετε χρήματα χωρίς λόγο. Αρα πρώτα θα πρέπει να εκπαιδευτείτε σε αυτό το κομμάτι και μετά να εφαρμόσετε το κριτήριο Kelly.

Κορυφαίες αποδόσεις στη Stoiximan

Kelly criterion στο στοίχημα – Οι παραλλαγές του συστήματος

odds

Στην ουσία έχει εντοπιστεί μόλις μία παραλλαγή για το Kelly criterion στο στοίχημα, η οποία φέρει την ονομασία «half Kelly» ή «quarter Kelly». Πρόκειται για μία παρέμβαση που γίνεται στον τύπο του συστήματος και με βάση αυτό ο παίκτης επιλέγει να ποντάρει το μισό ή το ένα τέταρτο από όσα λέει ο τύπος να ποντάρουμε.

Αν για παράδειγμα ο τύπος αναφέρει ότι θα πρέπει να ποντάρετε 10% του κεφαλαίου σας, στην πρώτη περίπτωση θα στοιχηματίσετε το 5% και στην άλλη το 2.5%. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να κάνετε την κάβα σας να αντέξει μεν περισσότερο, μειώνετε όμως και τα κέρδη σας, μιας και πρόκειται για πολύ περισσότερο αμυντικές προσεγγίσεις του συστήματος.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια στρατηγική η οποία απευθύνεται σε έμπειρους και επαγγελματίες παίκτες, αφού η μελέτη και η ικανότητα να βρίσκετε σημεία με αξία είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα κάνουν την διαφορά στο τέλος της ημέρας. Είναι καλό να διαφωνήσετε με τις τιμές που προσφέρει ένας bookmaker, για να το κάνετε όμως θα πρέπει να έχετε αναλογιστεί όλα τα δεδομένα. Τότε, θα έχει όντως αξία να παίξετε με βάση το Kelly criterion.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία στοιχηματική εταιρία