Τι είναι το ευρωπαϊκό χάντικαπ

ευρωπαϊκό χάντικαπ

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι μια από τις διάσημες αγορές στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Τα χάντικαπ είναι αγορές που κυρίως είναι γνωστές στο στοίχημα μπάσκετ, αλλά πλέον έχουν μπει πάρα πολύ δυναμικά και στο ποδόσφαιρο. Το ευρωπαϊκό handicap είναι χάντικαπ τριών αποτελεσμάτων (1-Χ-2) και δίνει προβάδισμα σε μια από τις δύο ομάδες. Όπως αναφέραμε, πρόκειται για χάντικαπ με τρία αποτελέσματα και αυτή ακριβώς είναι η βασική διαφορά του από το ασιατικό χάντικαπ, στο οποίο τα πιθανά αποτελέσματα είναι δύο.

Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσετε το τελικό αποτέλεσμα στο european handicap είναι να προσθέσετε το τελικό σκορ στο χάντικαπ και να δείτε ακριβώς πως διαμορφώνεται το αποτέλεσμα. Περισσότερα για το συγκεκριμένο, αλλά και στρατηγικές τα ταμείο με το χάντικαπ ευρωπαϊκό στοίχημα, θα βρείτε αναλυτικά στη συνέχεια του οδηγού του Bet-Prognostika.com.

Κάνεις παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Πως λειτουργεί το European handicap

ευρωπαϊκό χάντικαπ

Ο τρόπος λειτουργίας του ευρωπαϊκού χάντικαπ είναι διαφορετικός από εκείνος του Ασιατικού Χάντικαπ κάτι που πολλοί αναρωτιούνται και συχνά ψάχνουν απαντήσεις. Γι’ αυτό κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε με απλά παραδείγματα το πως λειτουργεί το ευρωπαϊκό χάντικαπ και φροντίστε να κρατήσετε ως bookmark τον συγκεκριμένο οδηγό, προκειμένου να βρίσκετε πάντα με άνεση τις απαντήσεις σε ερωτήματά σας.

Παράδειγμα ευρωπαϊκού χάντικαπ: Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν ευρωπαϊκό handicap +1 γκολ για τους “πράσινους”.

  • Παναθηναϊκός (+1 γκολ): Αν ποντάρετε υπέρ του Παναθηναϊκού, θέλετε το παιχνίδι να λήξει είτε ισοπαλία, είτε υπέρ των “πράσινων”.
  • Ισοπαλία (Παναθηναϊκός +1 γκολ): Αν επιλέξετε το Χ, τότε θέλετε θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει με διαφορά ενός τέρματος ακριβώς (0-1 για παράδειγμα, ούτως ώστε με το +1 γκολ χάντικαπ το σκορ να διαμορφωθεί 1-1).
  • Ολυμπιακός (-1 γκολ): Αν ποντάρετε υπέρ του Ολυμπιακού, για να πληρωθείτε θέλετε οι “ερυθρόλευκοι” να επικρατήσουν με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά (πχ 0-2).

Το παραπάνω παράδειγμα σας εξηγεί αναλυτικά το κλασικό ευρωπαϊκό χάντικαπ (-1 ή +1), ωστόσο υπάρχουν και ευρωπαϊκά χάντικαπ 2 ή 3 τερμάτων, ενώ οι bookmakers έχουν εμπλουτίσει τις λίστες των special bets και με χάντικαπ ευρωπαϊκό στοίχημα ημιχρόνου.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Τι πρέπει να προσέξεις στο ευρωπαϊκό χάντικαπ

ευρωπαϊκό χάντικαπ

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι μια αγορά που μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ταμείο, αρκεί φυσικά να έχετε υπολογίσει ορισμένους πολύ σημαντικούς παράγοντες. Αρχικά, για το ποντάρισμα στο european handicap, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η φόρμα των δύο αντιπάλων, αλλά και η παρουσία τους εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα.

Εκτός από την αγωνιστική κατάσταση, κομβικής σημασίας για την επιλογή των πονταρισμάτων με ευρωπαϊκό handicap είναι και το ρεπορτάζ, καθώς ενδεχόμενες απουσίες/επιστροφές, αλλά και ορισμένα άλλα στοιχεία όπως οι καιρικές συνθήκες, δεν είναι απίθανο να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα.

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει δεδομένα να εξετάσετε την κρισιμότητα του αγώνα και το κίνητρο που έχει καθεμία από τις δύο ομάδες, ενώ θα πρέπει να δείτε και ποιες είναι οι “σχέσεις” τους ως σωματεία. Όλα τα παραπάνω, επηρεάζουν την εξέλιξη μιας αναμέτρησης και κατ’ επέκταση θα επηρεάσουν και το τελικό σκορ, άρα και την επιλογή σας στο ευρωπαϊκό χάντικαπ.

Μην ξεχνάτε πως στις αγορές χάντικαπ είναι πολύ σημαντικό το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει μια εκ των δύο ομάδων στο θετικό αποτέλεσμα, επομένως μην σας κάνει εντύπωση αν ακόμα και ο καιρός -όπως αναφέραμε προηγουμένως- αλλάξει τα δεδομένα του εκάστοτε αγώνα.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Η καλύτερη στρατηγική για το ευρωπαϊκό χάντικαπ

ευρωπαϊκό χάντικαπ

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ταμείο, συνήθως μάλιστα σε πολύ δυνατές αποδόσεις. Οι δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε ως στρατηγική στο ευρωπαϊκό χάντικαπ στοίχημα είναι δύο. Είτε να βρείτε ομάδες που αναμένεται να πάρουν εύκολα τη νίκη, άρα να πάτε κόντρα στο χάντικαπ και να τις στηρίξετε, είτε να επιλέξετε ομάδες που αν και αουτσάιντερ θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικές και θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα, άρα να τις στηρίξετε με το υπέρ τους ευρωπαϊκό χάντικαπ.

Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε ομάδες με:

  • Σημαντική διαφορά ποιότητας και επιθετικές αρετές, που αναμένεται να ανοίξουν το σκορ και δεν θα αρκεστούν σε μια απλή νίκη.
  • Πολύ καλές εντός έδρας επιδόσεις και ακόμα καλύτερα κόντρα σε ομάδες που εκτός έδρας χάνουν σημαντικό μέρος της δυναμικής τους.
  • Πολύ μεγάλο και σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο, ιδανικά απέναντι σε αντιπάλους που δεν… καίγονται τόσο.
  • Ισχυρό κίνητρο να πετύχουν πολλά τέρματα και όχι απλώς να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, καθώς ενδεχομένως να τα χρειάζονται τα γκολ για πιθανές ισοβαθμίες.

Στην δεύτερη περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε ομάδες με:

  • Πολύ καλές αμυντικές αρετές, που ακόμα και αν χάσουν δύσκολα θα διασυρθούν.
  • Με πολύ καλές εντός ή εκτός έδρας επιδόσεις, καθώς ακόμα και αν χάσουν από έναν ανώτερο αντίπαλο δεν είναι απίθανο να υπερασπιστούν το υπέρ τους ευρωπαϊκό χάντικαπ.
  • Κίνητρο για να μην δεχθούν πολλά τέρματα ακόμα και αν χάσουν. Το συγκεκριμένο έρχεται σε συνέχεια του προηγουμένου που αναφέραμε πιο πάνω για τις ομάδες που κοιτάνε τα γκολ για πιθανές ισοβαθμίες.

Κοντολογίς, το european handicap είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε τον δρόμο για το ταμείο, αρκεί να έχετε κατά νου τα παραπάνω δεδομένα κάθε φορά που επιλέγετε είτε να στηρίξετε ένα φαβορί, είτε να ποντάρετε υπέρ ενός αουτσάιντερ με ευρωπαϊκό χάντικαπ.

Στη Novibet βρίσκεις τεράστια ποικιλία στοιχημάτων