Bankroll management στο στοίχημα

bankroll management

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο στοίχημα είναι η διαχείριση κεφαλαίου ή αλλιώς το bankroll management στο στοίχημα. Μπορεί σαν θέμα να μην ακούγεται τόσο ενδιαφέρον, ωστόσο η προσέγγιση ως προς την διαχείριση των χρημάτων του στοιχηματικού μας λογαριασμού παίζει μεγάλο ρόλο. Ειδικά στην περίπτωση που ο παίκτης δεν βλέπει το στοίχημα ως χόμπι αλλά ως επένδυση.

Το σωστό bankroll management στο στοίχημα θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τα κέρδη μας μακροπρόθεσμα σε συνδυασμό με μια καλή στρατηγική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι όλοι οι επαγγελματίες παίκτες ρίχνουν πρώτα το βάρος τους στη διαχείριση των χρημάτων.

Στο παρακάτω κείμενο του Bet-Prognostika.com θα δούμε πως μπορούμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε κοινά λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε κακή διαχείριση των χρημάτων. Επίσης, θα αναλύσουμε την έννοια της διαχείρισης του bankroll και τα πλεονεκτήματα που έχει μια σωστή αξιοποίηση της κάβας μας.

Κάνεις παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Τι είναι το Bankroll management στο στοίχημα

Bankroll management

Ο όρος “Bankroll management” σίγουρα δεν είναι άγνωστος στο στοιχηματικό κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους θεμελιώδης νόμους που πρέπει να έχει ένας καλός παίκτης ώστε να βγει κερδισμένος μέσα από το στοίχημα. Τι σημαίνει όμως ακριβώς και πως μπορεί να εφαρμοστεί;

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το κεφάλαιο που έχουμε για στοιχηματισμό θα πρέπει να το θεωρήσουμε ως επένδυση. Αυτό συμβαίνει επειδή ουσιστικά χρησιμοποιούμε τα χρήματα μας ώστε να βγάλουμε περισσότερα. Παρόλα αυτά, η αξιοποίηση των χρημάτων και το ποντάρισμα που τοποθετούμε θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με σύνεση.

Στον κόσμο του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα, υπάρχει ο άγραφος κανόνας ότι δεν πρέπει ποτέ να στοιχηματίζουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που μας επιτρέπεται να χάσουμε. Πάνω σε αυτόν τον κανόνα στηρίζεται και το σωστό Bankroll management.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως ξεκινάμε με μια αρχική κάβα των 100 ευρώ. Το ποντάρισμα που θα τοποθετήσουμε στο σημείο της επιλογής μας θα πρέπει να είναι τόσο, έτσι ώστε σε περίπτωση που χάσουμε το σημείο μας, να μπορέσουμε να ανακάμψουμε με το επόμενο στοίχημα μας. Θα ήταν μεγάλο λάθος για παράδειγμα να τοποθετήσουμε τη μισή μας κάβα (50€) πάνω σε ένα μόνο σημείο, καθώς αν “σπάσει” θα είναι δύσκολο μετά να ρεφάρουμε. Άλλωστε κανείς δεν μας εγγυάται ότι το επόμενο δελτίο μας θα είναι νικηφόρο και όλοι μας έχουμε βιώσει περιόδους με σερί χαμένα δελτία.

Όμως ένα σωστό bankroll management μπορεί να μας κρατήσει όρθιους κατά την διάρκεια ενός κακού σερί και να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε ευκολότερα. Οπότε αν θέλουμε έναν ορισμό για την διαχείριση των χρημάτων που έχουμε διαθέσιμα για στοιχηματισμό, μπορούμε να πούμε ακριβώς αυτό. Ποντάρουμε τόσα χρήματα έτσι ώστε σε περίπτωση που οι προβλέψεις μας δεν επαληθευτούν, να μην χάσουμε μεγάλο μέρος ή ολόκληρη την κάβα μας γρήγορα.

Live Streaming* & Cashout* στη Betshop

Πως θα βγάλω κέρδος με το bankroll management;

bankroll management

Πως μπορούμε να κάνουμε σωστό bankroll management στο στοίχημα; Το σίγουρο είναι ότι  δεν ισχύει για όλους τους παίκτες το ίδιο. Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετική οικονομική δυνατότητα όσον αφορά τα χρήματα που ποντάρει και διαφορετικούς στόχους. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι πυλώνες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε ένα καλύτερο bankroll management.

Αυτό που θα πρέπει να ορίσουμε πρώτα για μια σωστή διαχείριση κεφαλαίου είναι η αρχική μας κάβα. Το ποσό με το οποίο θα ξεκινήσουμε θα καθορίσει επίσης και το χρονικό διάστημα που ευελπιστούμε να διαρκέσει. Για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα κεφάλαιο των 100 ευρώ και το οποίο θέλουμε να κρατήσει για ένα μήνα.

Αφού έχουμε αποφασίσει το αρχικό μας κεφάλαιο και τη διάρκεια που θέλουμε, θα πρέπει να υπολογίσουμε το ποσό του πονταρίσματος που θα χρησιμοποιούμε. Ένα παράδειγμα είναι το μοντέλο του σταθερού πονταρίσματος. Δηλαδή επιλέγουμε ένα ποσό για σταθερό ποντάρισμα κάθε φορά χωρίς να το ξεπερνάμε. Αν για παράδειγμα ορίσουμε ένα σταθερό ποντάρισμα στα 5 ευρώ, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χαμένα δελτία μπορεί να αντέξει η κάβα μας και στα πόσα νικηφόρα δελτία θα έχουμε κέρδος.

bankroll management

Πάνω στο σύστημα σταθερού πονταρίσματος μπορούμε να προσθέσουμε και τον παράγοντα της εμπιστοσύνης σε έναν αγώνα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό στη διαχείριση κεφαλαίου; Ότι αν βρούμε ένα σημείο που εμπιστευόμαστε και το πιστεύουμε πολύ ότι θα έρθει, τότε θα μπορούμε να ποντάρουμε παραπάνω χρήματα, πχ το διπλάσιο. Ωστόσο θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε και να ανεβάζουμε το ποντάρισμα μας μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι.

Επίσης, σε συνάρτηση με το σταθερό ποντάρισμα, θα πρέπει να βάλουμε σαν στόχο το κέρδος που επιθυμούμε από το κάθε στοίχημα. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε σαν στόχο, τα σημεία που επιλέγουμε να μας δίνουν συνολική απόδοση 3.00 στη στοιχηματική μας εταιρία. Με αυτόν τον τρόπο είναι ακόμα πιο εύκολο να υπολογίσουμε τη ζημιά και το κέρδος μας σε περιπτώσεις μεγάλων σερί. Ακόμα, έχοντας σαν στόχο μια συγκεκριμένη απόδοση τη φορά, μας βοηθάει να μην ξεφεύγουμε στις επιλογές μας και να παραμένουμε στην στρατηγική μας.

Τέλος, για να δούμε αν δουλεύει η στρατηγική μας για το bankroll management στο στοίχημα, θα πρέπει να παρακολουθούμε και να κρατάμε ιστορικό από τα αποτελέσματα μας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τελειώνει η περίοδος που έχουμε ορίσει, θα πρέπει να κάνουμε μια ανασκόπηση των ζημιών και των κερδών μας, έτσι ώστε να κάνουμε τις αντίστοιχες αλλαγές όπου χρειάζονται. Για παράδειγμα να μειώσουμε ή να αυξήσουμε το σταθερό μας ποντάρισμα.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης κεφαλαίου στο στοίχημα

bankroll management

Το bankroll management στο στοίχημα, μας προσφέρει κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τα κέρδη μας μακροπρόθεσμα. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις στρατηγικές ώστε οι πιθανότητες κέρδους να είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι περιορίζει τις πιθανότητες να χάσουμε όλο το αρχικό μας κεφάλαιο γρήγορα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι παίκτες μπορεί να παρασυρθούν και να ποντάρουν μεγάλα ποσά από την κάβα τους με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν να ανακάμψουν αργότερα σε περίπτωση που χάσουν το δελτίο τους. Αυτό συμβαίνει συνήθως  σε αγώνες που πιστεύουν πολύ, όταν προσπαθούν να ρεφάρουν γρήγορα ή λόγω υπερβολικής εμπιστοσύνης μετά από ένα επιτυχημένο σερί. Με το bankroll management μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την παγίδα.

Επίσης, αν κάνουμε μια σωστή διαχείριση της κάβας μας, μπορούμε να “επιβιώσουμε” ευκολότερα μετά από ένα μεγάλο σερί χαμένων δελτίων. Ειδικότερα, αν έχουμε ορίσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό πονταρίσματος σε σχέση με το αρχικό μας κεφάλαιο, τότε οι πιθανότητες να χάσουμε όλη την κάβα μας είναι λιγότερες. Ένα αποδεκτό ποσοστό πονταρίσματος για να το πετύχουμε αυτό είναι συνήθως το 3-5% του αρχικού μας κεφαλαίου.

Υψηλές αποδόσεις στην κορυφαία εταιρία