Τι ειναι το ROI

roi

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν το στοίχημα ως επένδυση. Και είναι απολύτως λογικό, αφού θα μπορούσαμε να πούμε πως ουσιαστικά επενδύουμε χρήματα για να αποκτήσουμε κάποιο κέρδος. Στις επενδύσεις, ο δείκτης που δείχνει το ποσοστό του κέρδους λέγεται ROI. Όμως τι ειναι το ROI όμως ακριβώς; Πρόκειται για ένα μαθηματικό τύπο ο οποίος εκφράζει ποσοστιαία το κέρδος από τα χρήματα που έχουμε επενδύσει.

Τα αρχικά “ROI” προέρχονται από τις λέξεις Return On Investment. και με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να υπολογίσει εύκολα πόσο έχει αποδώσει η επένδυση που έχει κάνει. Για να είναι πιο ακριβές το ποσοστό του κέρδους, το Return On Investment συνήθως εφαρμόζεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε ο επενδύτης να προγραμματίσει καλύτερα τις επόμενες κινήσεις του.

Μπορεί όμως να εφαρμοστεί το Return On Investment στο στοίχημα; Η απάντηση θα δοθεί στις επόμενες παραγράφους αυτού του οδηγού του Bet-Prognostika.com. Θα δούμε αναλυτικά τι είναι το ROI στο στοίχημα, πως μπορεί να εφαρμοστεί και εν τέλη πόσο χρήσιμο είναι για τους παίκτες. Αξίζει να βλέπουμε το στοίχημα ως μια επένδυση που μπορεί να μας αποφέρει κέρδη; Η συνέχεια παρακάτω.

Κάνεις παιχνίδι με την αξιοπιστία του Pamestoixima.gr

Τι είναι το ROI στο στοίχημα

ROI

Για να δούμε ακριβώς τι είναι το ROI, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως αξιοποιείται γενικά στον χώρο των επενδύσεων. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, με το ROI μπορούμε να αξιολογήσουμε αν μια επένδυση κρίνεται επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Ας πούμε για παράδειγμα πως αγοράζουμε μια επιχείρηση με 50.000 ευρώ η οποία περιμένουμε να μας αποφέρει ένα συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Ο τρόπος για να υπολογίσουμε αυτό το ποσοστό, είναι το Return On Investment ή αλλιώς η καθαρή επιστροφή της επένδυσης.

To Return On Investment στο στοίχημα μπορεί να εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο για να δούμε αν μια στρατηγική που μπορεί να ακολουθούμε είναι κερδοφόρα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως για να φανεί χρήσιμο το ROI ώστε να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, θα πρέπει να θέσουμε κάποια χρονικά όρια. Για παράδειγμα, ένα μήνα ή ένα τρίμηνο. Είναι ένα όριο που μπορούμε να το ορίσουμε εμείς, ανάλογα με τα συνολικά χρήματα που θέλουμε να ποντάρουμε και την διαχείριση υπολοίπου που κάνουμε στον λογαριασμό μας.

Έτσι, όταν παίζουμε στοίχημα, το Return On Investment μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αν το στοιχηματικό μας πλάνο είναι επιτυχημένο. Γενικά θα πρέπει πάντα να γνωρίζουμε τι είναι το Return On Investment στο στοίχημά μας για σχεδιάζουμε πιο σωστά τις επόμενες στρατηγικές μας. Μπορούμε να το θεωρήσουμε ως μια αξιολόγηση της στοιχηματικής πορείας μας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Τις περισσότερες φορές θα το δούμε ως ποσοστό, μιας και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όταν παίζουμε στοίχημα. Ένα καλό πλάνο που ακολουθούν πολλοί επαγγελματίες παίκτες, είναι να βάζουν έναν συγκεκριμένο στόχο όσον αφορά το ROI και έπειτα να προσπαθούν να τον επιτύχουν. Για παράδειγμα, θέλουν το Return On Investment τους μετά από ένα μήνα στοιχηματισμού να είναι στο 30% και εφόσον το πετύχουν, προχωρούν σε ανάληψη ή διαφορετικά αλλάζουν τη στρατηγική τους. Έτσι μπορούν και διατηρούν ένα σταθερό πλάνο και επιτυγχάνουν καλύτερη διαχείριση χρημάτων.

Στη Novibet βρίσκεις τεράστια ποικιλία στοιχημάτων

Πως υπολογίζω το ROI στο στοίχημα

tik check icon

Το ROI στο στοίχημα υπολογίζεται εύκολα μέσα από έναν μαθηματικό τύπο. Προτού όμως το υπολογίσουμε, θα πρέπει να ορίσουμε όπως είπαμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έπειτα, για να υπολογίσουμε συνολικά στο στοίχημα το Return On Investment, θα πρέπει να θέσουμε την αρχική μας επένδυση. Τέλος, θα πρέπει να δούμε με το πέρας του χρονικού ορίου που έχουμε ορίσει, το καθαρό μας κέρδος από τα στοιχήματα μας. Έχοντας αυτά τα δεδομένα στην διάθεσή μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε τον παρακάτω τύπο:

ROI = (Καθαρό κέρδος / Αρχική επένδυση) x 100

Ας δούμε κάποια παραδείγματα με νούμερα ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι το ROI στο στοίχημα. Έστω ότι θέλουμε να δούμε την επιστροφή της επένδυσής μας για ένα τρίμηνο και η αρχική μας επένδυση είναι τα 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ποντάρουμε περισσότερα από 1.000 ευρώ σε αυτήν τη χρονική περίοδο. Βλέπουμε ότι τα κέρδη μας συνολικά είναι 1.200 ευρώ, άρα το καθαρό κέρδος είναι στα 200 ευρώ. Αν εφαρμόσουμε στον παραπάνω τύπο αυτά τα ποσά έχουμε: Return On Investment = (200 / 1000) x 100 = 20%. Άρα το Return On Investment των κερδών μας υπολογίζεται στο 20% της αρχικής μας επένδυσης.

Αντίστοιχα όμως, το Return On Investment μπορεί να είναι και αρνητικό το οποίο σημαίνει πως έχουμε ζημιά. Στο παραπάνω παράδειγμα ας υποθέσουμε πως τα συνολικά μας κέρδη είναι 900 ευρώ, άρα ουσιαστικά έχουμε ζημιά -100 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, ο μαθηματικός τύπος του Return On Investment έχει ως εξής: Return On Investment = (-100 / 1000) x 100 = -10%. Αυτό μας δείχνει ότι η ζημιά μας για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ανέρχεται στο -10%.

Όπως βλέπουμε στα παραπάνω παραδείγματα, είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε τι είναι το ROI καθώς μπορεί να μας δώσει πολύ καλές πληροφορίες σχετικά με την στοιχηματική μας δραστηριότητα. Ο υπολογισμός τους είναι αρκετά εύκολος, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε τον παραπάνω τύπο.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα στην Winmasters

Γιατί πρέπει να υπολογίσω στο στοίχημα το ROI

520 5209622 thumb signal computer icons smiley clip art youtube

Αφού είδαμε τι είναι το Return On Investment και πως υπολογίζεται, θα πρέπει να δούμε πιο αναλυτικά τι μας προσφέρει και για ποιο λόγο θα πρέπει να το γνωρίζουμε. Μια αξιολόγηση της στοιχηματικής μας δραστηριότητας είναι πάντα χρήσιμη, ειδικά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες στρατηγικές και συστήματα.

Το Return On Investment στο στοίχημα μπορεί να μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ώστε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση των χρημάτων μας. Γνωρίζοντας το ποσοστό κέρδους, μπορούμε να ορίσουμε ένα ποσό για σταθερό ποντάρισμα. Αντίστοιχα, μπορούμε να μειώσουμε ή αυξήσουμε το ποντάρισμα όταν το θεωρούμε σωστό, ανάλογα με την στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει.

Επιπλέον, όταν παίζουμε στοίχημα, το Return On Investment μπορεί να μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε καλύτερα την στρατηγική που ακολουθούμε και να δούμε πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι. Έτσι, αν δούμε ότι το σύστημα μας δεν είναι είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, μπορούμε να το αλλάξουμε έγκαιρα ώστε να αποφύγουμε τυχόν ζημιά.

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τι είναι το ROI στο στοίχημα, μπορούμε να εφαρμόσουμε συγκεκριμένα στοιχηματικά πλάνα βασισμένα πάνω σε αυτό. Ένα πολύ καλό παράδειγμα, είναι να χρησιμοποιούμε το Return On Investment ως το βασικό μας στόχο. Δηλαδή, να ορίζουμε ένα ποσοστό κέρδους που μας ικανοποιεί και εφόσον το φτάσουμε, τότε να προχωράμε σε ανάληψη χρημάτων. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι για να πετύχει μια τέτοια στρατηγική, θα πρέπει ο έλεγχος του Return On Investment να γίνεται συχνά, πχ ανά εβδομάδα.

Κορυφαίες αποδόσεις από τη Stoiximan