Μήπως χωρούσε ο Φορτούνης;

φορτούνης

Το αν θα περάσει η Εθνική στο Euro είναι ένα θέμα. Η λογική λέει πως μέσω του Nations League και με τη σοβαρότητα που έδειξε ως τώρα θα περάσει, καθώς αντίπαλοι όπως το Καζακστάν ή το Λουξεμβούργο ή η Γεωργία, μία σοβαρή Εθνική δεν πρέπει να την προβληματίσουν.

Το θέμα όμως είναι γιατί έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Αμφιβάλλει κανείς πως αν καλούνταν ο Κώστας Φορτούνης και έμπαινε αλλαγή στο χθεσινό ματς από το 60’ και μετά, που η Εθνική είχε κατοχή, αν θα μπορούσε να βοηθήσει; Τα στημένα, οι κάθετες, οι σωστές μακρινές, τα σουτ στην εστία, πέρα από τον Μπακασέτα δεν τα έχει κανένας άλλος σε αυτή την ομάδα, όπως τα έχει ο Φορτούνης.

Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό και ο Γκουστάβο Πογιέτ θα χρεωθεί ή θα πιστωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν έκλαψε για τον Ζήκο, τον Γεωργάτο και τον Στολτίδη όταν πήραμε το Euro και ο Ρεχάγκελ δεν τους είχε καλέσει. Τώρα αν δεν πάμε εντέλει στο Euro ποιος θα πληρώσει τη ζημιά; Επίσης είναι ρητορητικό το ερώτημα.

Οι σοφοί άνθρωποι εμμονές δεν έχουν και κοιτάνε συνεχώς να βελτιώνονται και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Με τις κλήσεις του στην Εθνική ο Πογιέτ, χωρίς να περιορίζονται τα λάθη του μόνο στη μη κλήση του Φορτούνη, δείχνει δυστυχώς πως έχει εμμονές που θα κριθούν ως σωστές ή λάθος από το αν η Εθνική Ελλάδος περάσει στα τελικά του Euro 2024.