DINNER IS READY

premium tipster

NRL 2023 PREVIEW

NRL
Ο Dinner is Ready για ακόμα μια χρονιά αναλύει τα δεδομένα του NRL, καταγράφοντας στο Bet – prognostika.com τα στοιχηματικά δεδομένα και τις ατέλειες των ομάδων.

*όπως κάθε χρόνο, όλα τα γραφόμενα είναι υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί παιχτών στις ομάδες … δυστυχώς τις τελευταίες σεζόν ομάδες έχουν καταστραφεί από σωρεία σοβαρών τραυματισμών που οδήγησαν παίχτες στο να χάσουν όλη τη χρονιά ή ακόμα και να αποσυρθούν από το άθλημα!

**θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες κείμενο ή ηχητικό για τις αλλαγές που θα επιφέρει η εισαγωγή φέτος μιας επιπλέον ομάδας στο πρωτάθλημα

***θα ακολουθήσει επίσης μέχρι την έναρξη μακροχρόνιος στοιχηματισμός αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον όπως πέρυσι

broncosBRISBANE BRONCOS

‘’Θέλω να τρέξω να πετάξω να χαθώ, όμως φοβάμαι τι θα γίνει αν γυρίσω’’

Με σχεδόν μηδαμινές κινήσεις για να ενισχυθούν, αλλά και χωρίς να έχουν κάποια σοβαρή απώλεια από το περυσινό ρόστερ, οι Broncos θα προσπαθήσουν να μην τα θαλασσώσουν και πάλι στο 2ο μισό της σεζόν όπως έπραξαν την προηγούμενη χρονιά. Ο Reynolds όμως έχει βαρύνει ηλικιακά κατά 1 χρόνο ακόμα και η ομάδα όταν βρίσκεται εκτός φόρμας είναι soft σαν το … βιτάμ!!! Αν το πάθημα έγινε μάθημα, ίσως το προπονητικό stuff να φροντίσει να φορμαριστεί η ομάδα στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Ερωτηματικό συνολικά, αλλά και ομάδα που μπορεί να είναι ή του ύψους ή του βάθους, αλλά πιθανή μη είσοδος στην 8αδα των πλει οφ θα αποτελέσει για τον σύλλογο αποτυχία.

canberraCANBERRA RAIDERS

‘’Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά’’

Ενισχύθηκαν με ένα τίποτα (με μπόλικο καθόλου) … έχασαν 4 βασικούς μεν αλλά με δευτερεύοντα ρόλο δε … θα είναι χειρότεροι δεδομένα από την περυσινή χρονιά σε απόδοση, δε νομίζω ότι ο προπονητής μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στην ομάδα πλέον. Θα εκπλαγώ ευχάριστα αν δω την ομάδα να αλλάζει επιτέλους στυλ παιχνιδιού από την βαρετή αφοσίωση (ποια??) στην άμυνα των τελευταίων ετών. Ο κόσμος θα τους στηρίξει στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά έχει κουραστεί από το να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα. Το μοναδικό θετικό είναι η καλή κλήρωση που είχαν τη φετινή σεζόν.

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις για το NRL 2023 στη Stoiximan

bulldogsCANTERBURRY BULLDOGS

΄΄Μούρη, με ‘χεις κάνει καψούρη, έφερες τα πάνω κάτω..’’

Είναι τρελός ο πρόεδρος!!! 3 παιχταράδες ήρθαν στην ομάδα (Kikau, Sutton, Mahoney) και αργά αλλά σταθερά η προσπάθεια αναστήλωσης της χαμένης αξιοπιστίας του συλλόγου παίρνει σάρκα και οστά. Απελευθερώθηκαν κάποιοι βασικοί που δε θα είχαν θέση όμως στο ενισχυμένο φετινό ρόστερ και πλέον το ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσει το υλικό να δέσει νωρίς. Αν τα καταφέρουν, προβλέπω να γινόμαστε μάρτυρες μιας εξαιρετικής σεζόν, μιας και οι παίχτες είναι διψασμένοι και ο κόσμος έχει επιστρέψει. Οι νεότεροι ηλικιακά του ρόστερ έχουν ήδη την περυσινή χρονιά στα πόδια τους και οφείλουν να είναι ένα σκαλί καλύτεροι σε απόδοση. Τους πιστεύω, και αν δεν έχουν τραυματισμούς στους 6-7 stars που έχουν, θα τους δούμε πιθανώς φέτος μετά από πολλά χρόνια στα πλει οφ.

sharksCRONULLA SHARKS

΄΄Στην άσφαλτο κουρσάρος με καράβι την μοτοσυκλέτα’’

Ίδια ομάδα με πέρυσι… περισσότερος χρόνος μαζί, άρα περισσότεροι αυτοματισμοί… κατ’ εμέ δεδομένα καλύτερη ομάδα στο γήπεδο από πέρυσι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πέτυχαν πέρυσι τους στόχους τους. Φέτος όμως με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με περισσότερη δουλειά επιθετικά μπορούν να καταφέρουν πολλά … ίσως και πάρα πολλά. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως δεν είναι από τα ‘αγαπημένα παιδιά’ του συστήματος.  Περιμένω από τον Hynes να κάνει χρονιά ορόσημο στην καριέρα του. Θα είναι τεράστια έκπληξη για εμένα αν δεν φτάσουν μακριά … και όταν λέω μακριά δεν εννοώ το να μπουν απλά στα πλει οφ…

dolphinsDOLPHINS

‘’Ό,τι αξίζει..πονάει..και είναι δύσκολο’’

Η νεοεισερχόμενη έξτρα ομάδα στο πρωτάθλημα. Πόσα ερωτηματικά θέλετε να βάλω για το τι θα δούμε από αυτήν; … Ίσως και κανένα!!! Μιας και με τον γεροBennett στον πάγκο τους (τον καλύτερο προπονητή που έχει περάσει από το άθλημα) ένα είναι σίγουρο: ότι αυτό που όλοι αναμένουν, το να τερματίσουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, πιθανώς να μη συμβεί ποτέ!
Μια μείξη έμπειρων παιχτών-παιχταράδων για την ακρίβεια και μεγάλης αξίας αλλά προχωρημένης ηλικίας, με παίχτες εξίσου μέσης και προς τα πάνω ηλικίας που δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο στην καριέρα τους στο NRL και αρκετούς νέους σε ηλικία και πολλά υποσχόμενους, αλλά χωρίς ιδιαίτερη ή καθόλου εμπειρία. Αν τα βάλεις όλα αυτά στο καζάνι πρέπει να πάρεις προφυλάξεις γιατί η έκρηξη θα σε πάρει παραμάζωμα … όμως ο τρελοBennett δε μασάει από τέτοια. Όχι, θα πέσουν έξω όλοι οι μπουκ εδώ … ξανά… δεν είναι ομάδα για τελευταία θέση, εκτός και αν συμβεί το απευκταίο σενάριο που περιγράφω στην αρχή του preview.

titansGOLD COAST TITANS

‘’Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου’’

Το πάρε-δώσε δεν άλλαξε την δυναμικότητά τους … την ποια;;; Εχμ, οκ… ένας τίμιος προπονητής δεν αρκεί για να κάνει ομάδα ένα μάτσο ατόμων που περισσότερο νοιάζονται για την προσωπική τους ανέλιξη (που δε θα έρθει ποτέ) παρά για την ομάδα. Θα μάθουν ποτέ να παίζουν άμυνα; Πώς να μάθεις αν δε μπορείς να το κάνεις!!! Ακόμα και στο φετινό πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν μεγαθήρια, οι Titans θα είναι και πάλι ‘νάνοι’…

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις για το NRL 2023 στη Stoiximan

eaglsMANLY SEA EAGLES

΄΄Σούζυ τσούζει, μη σταματάς’’

Ελαφρώς αποδυναμωμένοι, αλλά έτσι και αλλιώς μιλάμε για μία ομάδα που κάθε χρόνο επαναλαμβάνω το ίδιο … ζουν και αναπνέουν μόνο αν αγωνίζεται και δεν είναι τραυματίας ο Tom Trbojevic. Τα περυσινά καμώματα της διοίκησης (θυμάστε όλοι την φανέλα με τις ρίγες των ΛΟΑΤΚΙ) τους έκανε την πιο μισητή ομάδα στο πρωτάθλημα και με δεδομένο το γεγονός ότι η διοίκηση θα επαναλάβει και φέτος το ίδιο όπως έχει ανακοινώσει (άρα και πάλι οι μισοί παίχτες θα αισθάνονται ξένο σώμα στο Σύλλογο), θα πρέπει να εμφανιστούν τρομερά ανεπαρκείς οι υπόλοιπες ομάδες του NRL για να μείνει χώρος για να λάμψουν οι μέτριοι Manly. Από εμένα ένα τεράστιο όχι σε μία ομάδα που επέλεξε διοικητικά να κάνει ‘πολιτική’ μέσω του σπορ πλέον.

stormMELBOURNE STORM

΄΄Άρχισες να ξεθωριάζεις, σαν μια παλιά φωτογραφία’’

Θα αναφωνήσουμε φέτος το ‘’περασμένα μεγαλεία’’;;; Ή το ‘’κι όμως είμαι ακόμα εδώ’’;;;

Κaufusi, Smith, τα αδέρφια Bromwich και ο Johns αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο … ούτε λίγο ούτε πολύ η μισή μηχανή της ομάδας!!! Οι 4 παίχτες που ήρθαν στην ομάδα δεν κάνουν για ομάδα επιπέδου Storm … ο Papuenhuyzen ένας Θεός ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι όταν θα επιστρέψει από τον τραυματισμό…

Ουφ, δε θα λυπηθώ την παράγκα της προηγούμενης δεκαετίας φυσικά … αλλά δεν είμαι έτοιμος στο να τους ξεγράψω μονοκονδυλιά. Ο σύλλογος είναι τεράστιος, δε θα μου κάνει έκπληξη το να δω τους εναπομείναντες παίχτες να βγάζουν ενέργεια και απόδοση πάνω από αυτό που θα περίμενε κανείς … ερωτηματικό με πάσα ειλικρίνεια το τι θα δούμε στη διάρκεια της σεζόν.

knightsNEWCASTLE KNIGHTS

‘’Τι πίνεις και δε μας δίνεις και στην απέξω μας αφήνεις και γελάς’’

Εντάξει εντάξει, είστε λίγο ενισχυμένοι σε σχέση με πέρυσι … ε και;;;

Η ομάδα θέλει να χτιστεί με υπομονή από την αρχή για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική με τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Προφανέστατα και στόχος τέτοιος δεν υπάρχει στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, μιας και η απάθεια με την οποία αντιδράει ο σύλλογος σε όλα τα κακώς κείμενα είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας σε κανέναν. Δεν έχουν θέση στην 8αδα των πλει οφ, ελπίζω τουλάχιστον να αποκτήσουν κάποιον χαρακτήρα σαν ομάδα όσον αφορά το τι παράγουν … γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει εδώ και 4-5 ποιο ακριβώς είναι το στυλ στο οποίο προπονείται για να παίξει η ομάδα.

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις για το NRL 2023 στη Stoiximan

cowboysNORTH QUEENSLAND COWBOYS

΄΄Φοβάμαι, φοβάμαι, φοβάμαι, μην ακούς τι λέω’’

Ομολογουμένως τους φοβάμαι … μετά την περυσινή καταπληκτική σεζόν (πέρα από κάθε προσδοκία—και με τρελή διαιτητική εύνοια όμως), η ομάδα διατήρησε όλο το έμψυχο σχεδόν δυναμικό της για να κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί;;; Η αλήθεια πως ναι, μιας και είναι γεμάτη παίχτες μικρής ηλικίας που μόνο εξέλιξη μπορούν να έχουν. Εντάξει ο Taumalolo δεν είναι πιτσιρικάς, αλλά δεν παίζει πλέον πάνω από 60 λεπτά έτσι και αλλιώς. Περιμένουμε πολλά, θα απογοητευτούμε αν πάρουμε λίγα. Θα έχουν και φέτος βοήθεια διαιτητικά, δεδομένο… το στυλ που καθιέρωσαν πέρυσι ήταν και αποτελεσματικό και θελκτικό για τον κόσμο, οπότε όσο και αν δυσκολεύομαι να το ξεστομίσω (δε συμπαθώ την ομάδα), έχουν όλα τα φόντα για μία ακόμα σούπερ σεζόν!

parramataPARRAMATTA EELS

΄΄Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια’’

Η ομάδα μου … μετά από μία αναπάντεχα τεράστια σεζόν όπου φτάσαμε στον τελικό, χωρίς να το αναμένει απολύτως κανείς … βέβαια είχα πει ότι ήταν ο ‘τελευταίος χορός’ του συγκεκριμένου ρόστερ, μιας και από φέτος η ομάδα θα έχανε τους βασικότερους κινητήριους άξονές της…
Niukore, Papali, Kaufusi, Mahoney κυρίως και Opacic,Stone δευτερευόντως αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο … η big machine δεν είναι πλέον εδώ και αυτό θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την άμυνα (πόσο μάλλον όταν η ομάδα έχει αμυντικό κυρίως στυλ παιχνιδιού).

Κάτι παλτουδάκια που ήρθαν δε μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ομάδα και πλέον όλοι αναμένουμε μια χρονιά απογοητευτική με πολλά σκαμπανεβάσματα. Πιθανώς να κάνουμε κάποιες νίκες-έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα θα χάνουμε και παιχνίδια από αντιπάλους ανύπαρκτους… έχω πιεί τον καφέ της παρηγοριάς από τώρα, οπότε είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για φέτος. Αν γίνει τίποτα και μπούμε πλει οφ, επιτυχία θα είναι.

panthersPENRITH PANTHERS

΄΄Για πού το βαλες καρδιά μου με ανοιχτά πανιά’’

Το αγαπημένο παιδί του συστήματος εδώ και κάποια χρόνια … η ομάδα που όλοι χαίρονται όταν χάνει … αλλά και κακά τα ψέματα, η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια στον κόσμο.

Ωπ, για δείτε όμως: Κoroisau, Kikau, Katoa, Jennings, O’ Sullivan, Staines και κάποιοι άλλοι λιγότερο σημαντικοί έχουν ταξιδέψει πλέον για άλλο προορισμό. Η ομάδα είναι πολλές ταχύτητες κάτω από πέρυσι σαφώς και όχι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Κατ’ εμέ μάλιστα ούτε καν το φαβορί, αν η διαιτησία πάλι δε κάνει τα δικά της. Στυλ παιχνιδιού δε θα αλλάξει, αλλά θα είναι αναγκασμένη πλέον να σκοράρει περισσότερο για να κερδίζει παιχνίδια. Θα χαίρομαι κάθε τους αποτυχία (εκτός αν έχουμε ποντάρει ανάποδα), δε θα τους συμπαθήσω ποτέ, κάτι για το οποίο οι ίδιοι έχουν εργαστεί σκληρά για να επιτευχθεί … το να έχουν την τεράστια πλειοψηφία του κοινού απέναντί τους. Και πάλι όμως είναι ρόστερ για 4αδα … μένει να φανεί στο γήπεδο πόσο θα είναι επηρεασμένοι από όσους έφυγαν.

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις για το NRL 2023 στη Stoiximan

dragonsSt GEORGE ILAWARRA DRAGONS

‘’Σε ‘χω δει κάπου κάπου σε ξέρω’’

Κόπια της περυσινής ομάδας και η φετινή δίχως ιδιαίτερη μεταγραφική κίνηση και ροή. Κανονικά θα ανέμενε κανείς το νεανικό και ελπιδοφόρο ρόστερ της ομάδας να εμφανιστεί καλύτερο φέτος. Σε αυτό ήλπιζα και εγώ όταν πριν 2 χρόνια ξεκινούσαν το re-build της ομάδας. Ομολογώ όμως ότι το σκαρί δείχνει σάπιο και το σκυρόδεμα που αγοράστηκε τότε β διαλογής. Ξεκάθαρα στενοχωριέμαι γιατί η προσπάθεια που έχουν κάνει πιθανώς να μην επιφέρει γόνιμους καρπούς και να είμαστε μάρτυρες μια πολύ κακής ομάδας τη φετινή χρονιά. Εγώ θα τους στηρίξω πάντως γιατί κάθε τίμια προσπάθεια εμπεριέχει πάντα και το ανάλογο ρίσκο και η διοίκηση τόλμησε τα τελευταία χρόνια. Η πρόβλεψή μου είναι ότι δυστυχώς θα παλέψουν για τις τελευταίες θέσεις, αλλά κάθε τους παιχνίδι θα είναι μια τίμια προσπάθεια όλων που θα δίνουν το 100%.

rabbitsSOUTH SYDNEY RABBITOHS

‘’Μην αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά ούτε και να ντύνεσαι τρελά…’’

Και δεν άλλαξαν … δεν έκαναν στην πραγματικότητα ούτε μισή μεταγραφή!!! Έδωσαν 3 παίχτες, αλλά ελάχιστα θα τους αποδυναμώσει αυτό…  Δε μπορώ όμως άλλο το Mitchell-story… νισάφι… ένα παλιόπαιδο είναι απλά που ποτέ δε θα γίνει μεγάλος star όσο και να προσπαθούν οι χορηγοί. Όταν λοιπόν ο star της ομάδας είναι καλός μόνο για τα εύκολα … τότε δε νομίζω ότι μπορείς να κοιτάξεις τον ουρανό ψηλά με ιδιαίτερες ελπίδες κατάκτησής του. Θα δούμε πολλά ups and downs από αγώνα σε αγώνα σε απόδοση και αποτελέσματα και θα βασιστούν και πάλι στους συνηθισμένους υπόπτους (ξέρετε εσείς, ποντάραμε κ μακροχρόνιο πέρυσι). Ο κόσμος τους απαιτεί τρόπαια, η ομάδα μπορεί; Φέτος που δεν υπάρχει το μεγαθήριο των προηγούμενων ετών, κάθε ομάδα από τις top6 μπορεί… αλλά για μένα δε θα είναι η σεζόν τους, παρότι θα είναι και πάλι στους διεκδικητές.

roostersSYDNEY ROOSTERS

‘’Παππούλη κάνε αγιασμό και έναν καλό εξορκισμό, βάρα γερά το θυμιατό…’’

Όχι ξανά ειλικρινά. Όχι όχι όχι. Δε θα είναι αποδεκτό από κανέναν. Ούτε από τον χειρότερο εχθρό της ομάδας. 1-2-3 χρόνια στη σειρά η ομάδα στήνεται για να πάρει πρωτάθλημα και μετά από λίγες αγωνιστικές κάθε χρόνο χάνει το 70% των βασικών παιχτών με σοβαρούς-μακροχρόνιους τραυματισμούς (μέχρι και αποχωρήσεις μεγάλων παιχτών από το άθλημα!!!)

Ενισχύθηκαν. Και όχι μόνο αυτό, οι νέοι μεγάλωσαν κατά 1 χρόνο. Ένα χρόνο στον οποίο παίζανε βασικοί λόγω απωλειών! Δε τρελάθηκα ποτέ με την ομάδα αυτή, αλλά θέλω επιτέλους να τους δω να παίζουν. Γιατί είναι ομάδα που έχει γρανάζια, έχει παρόν και έχει και τεράστιο μέλλον με το ρόστερ που κατέχει.

Δε ξέρω πώς θα γίνει να φύγει αυτή η γκαντεμιά που τους κυνηγάει … αλλά αν συμβεί και αν η διαιτησία σταθεί στο ύψος της (τώρα που το σκέφτομαι ζητάω πολλά μάλλον), για μένα είναι το νο1 φαβορί.

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις για το NRL 2023 στη Stoiximan

warriorsNEW ZEALAND WARRIORS

‘’Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα τον έλεγχο χάνουμε… τώρα για πες μου τι κάνουμε’’

Αχ και βαχ … η ομάδα κόσμημα του πρωταθλήματος μιας και είναι η μοναδική ομάδα εκτός Αυστραλίας, αλλά χωρίς δυνατότητες μετάλλαξης σε ομάδα φόβητρο μιας και στο νησί (Νέα Ζηλανδία) όλοι ασχολούνται με το rugby union και ελάχιστα με το rugby league (παρότι είναι 2η δύναμη στον κόσμο). Έδωσαν τη μισή ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι, πήραν 3-4 ονόματα βαριά αλλά παίχτες που κατ’ εμέ δε θα κάνουν την διαφορά μιας και στις ομάδες που αγωνίζονταν δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν τους δίνω καμία ελπίδα για πλει οφ, αντιθέτως είναι από τις υποψήφιες ομάδες για την τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με κάποιες ακόμα.

tigersWESTS TIGERS

‘’Νιαου νιαου βρε γατούλα, με τη ροζ μυτούλα, γατούλα μου μικρή, τσατσατσα’’

Έλα κλείστε το μαγαζί, κουράζομαι κάθε χρόνο να γράφω τα ίδια. Και απορώ με Papali και Garner που υπέγραψαν να πάνε σε αυτή την ομάδα (από Eels κ Panthers). Λίγοι κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη σε μία ομάδα με ακατάλληλο προπονητή, ανύπαρκτη νοοτροπία και θέληση για κάτι καλό. Είναι από τις περιπτώσεις που απορώ και δε καταλαβαίνω την επιμονή κάποιων συλλόγων στο να μην προσπαθούν να αλλάξουν κάτι, έστω και αν αυτό απαιτεί ριζικές αναδιαρθρώσεις και το απαιτούμενο ρίσκο. Όλοι θα το στήριζαν όμως. Τώρα ποιος θα στηρίξει ακόμα μια χρονιά τραγέλαφο;

DINNER IS READY

Dinner is ready Full Package (1)

65€/month
180€/3months

Dinner is ready Full Package (2)

35€/month
95€/3months