fbpx
Loading...
log in

Tips για το Στοίχημα

Πώς να κερδίσω στο στοίχημα;

Πώς να κερδίσω στο στοίχημα; Το ερώτημα αυτό απασχολεί κάθε άνθρωπο που παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με το στοίχημα, καθώς ο κύριος σκοπός της ενασχόλησης, δεν είναι μόνο η διασκέδαση, αλλά και η επίτευξη κέρδους. Τι πρέπει να προσέξει λοιπόν ο παίκτης για να έχει τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος του;

Η μυστική φόρμουλα επιτυχίας

Εάν ψάχνετε για «μυστική» συνταγή σίγουρης επιτυχίας, τότε δεν θα την βρείτε εδώ, αλλά ούτε και αλλού. Γιατί πολύ απλά, στοίχημα και 100% σίγουρο αποτέλεσμα είναι δύο όροι που δεν πηγαίνουν μαζί. Το στοιχηματικό περιβάλλον έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε οι μόνοι που θα έχουν εξασφαλισμένο κέρδος από κάθε αγώνα, να είναι οι στοιχηματικές εταιρείες. Εν ολίγης οι μπουκ έχουν το μαχαίρι, έχουν και το πεπόνι. Όσοι προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να αλλάξουν την ισορροπία παίκτη / μπουκ και να μεταφέρουν το πλεονέκτημα από την μεριά του παίκτη, γρήγορα μπήκαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να επιβληθούν φραγές στο παιχνίδι τους.

Παρόλο αυτά, δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αποταμιεύσει μεγάλα χρηματικά κεφάλαια ή δεν μπορεί να θεωρείται μακροχρόνια κερδισμένος από το στοίχημα. Αντιθέτως, υπάρχουν «επαγγελματίες» στον χώρο με όλη την σημασία της λέξεως, καθώς καταφέρνουν και αποκομίζουν κέρδη από το στοίχημα με τα οποία μπορούν και βιοπορίζονται. Φυσικά, το να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο επίπεδο, κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να θεωρηθεί. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, ένα καλό πλάνο και μια κάβα με αυστηρές παραμέτρους.

Ωστόσο, ο μέσος παίκτης δεν έχει στόχο να γίνει εισοδηματίας μέσα από το στοίχημα και το βλέπει ως έναν παράπλευρο τρόπο για να βγάζει κάποια «εξτραδάκια». Άλλωστε, δεν είναι άσχημη αυτή η επιλογή όταν ο παίκτης συνδυάζει το στοίχημα με την διασκέδαση και την χαρά του αποτελέσματος, αρκεί φυσικά να έχει όρια στο παιχνίδι του και να μην στοιχηματίζει αλόγιστα.

Κίνδυνοι στον δρόμο της επιτυχίας

Στημένα παιχνίδια και στοίχημα

Η ανάγκη των παικτών για όσο το δυνατόν εξασφαλισμένα κέρδη, άνοιξαν τον δρόμο σε μια μερίδα επιτήδειων που προσπαθούν να πουλήσουν στους παίκτες, αγώνες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Αμέτρητες είναι πλέον οι σελίδες στο διαδίκτυο και οι «ειδικοί» που κάνουν την προπαγάνδα τους, αποσπώντας σημαντικά κεφάλαια από αυτούς που θα πέσουν στην παγίδα.

Τα προφίλ αυτών των ατόμων δείχνουν πολλές φορές ψευδή δελτία, μεγάλες αποδόσεις, ανατροπές 1/2 , χρήματα και αποδείξεις δελτίων, μέχρι ακριβά αυτοκίνητα και ρολόγια τα οποία δήθεν απέκτησαν με το να ακολουθούν τις αποκλειστικές πληροφορίες και τα «στημένα» παιχνίδια τους.

Όμως το να στήσει κάποιος την τέλεια απάτη σε έναν σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, είναι εύκολο και όλα τα παραπάνω είναι στις περισσότερες περιπτώσεις προϊόντα photoshop και μοντάζ. Η ενημέρωση και η γνώση είναι αυτή που θα σας γλιτώσει από τέτοιες παγίδες. Όμως και με λίγο σκέψη αν αναλύσει κάποιος την λειτουργία αυτών των ατόμων θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει σωστά.

Οι μπούκμεϊκερς κατέχουν τεράστια συλλογή πληροφοριών για τα περισσότερα γεγονότα που προσφέρουν και παρακολουθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή την κίνηση του τζίρου. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν μια ασυνήθιστη κίνηση ενός μεγάλου ποσοστού του τζίρου σε ένα σημείο (πόσο μάλλον όταν η λίγκα η τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν συγκεντρώνουν τεράστιους τζίρους) αυτό θα στρέψει του βλέμμα του προς τα κει και θα αρχίζει να ψάχνει εις βάθος την αιτία. Επίσης είναι στο χέρι του να θέσει όρια πονταρίσματος, φραγή στις επιλογές του ματς ή ακόμα να ακυρώσει ολόκληρο το γεγονός αν δει πως τα συμφέροντα του απειλούνται.

Συνεπώς, αν υποθέσουμε ότι κάποιος γνωρίζει 100% το αποτέλεσμα ενός αγώνα, γιατί να το θέσει στον παραπάνω κίνδυνο και γιατί να το έχει προς πώληση στα 50€ και στα 100€, ενώ θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστια κέρδη μόνο από το στοίχημα; Έστω και αν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες ποιος σοβαρός θα το έκανε επιχείρηση στα social media;

«Σου δίνω δωρεάν σημείο και αγοράζεις το επόμενο»

Ένα καλό δόλωμα στο οποίο τσιμπάνε αρκετοί παίκτες, είναι η συγκεκριμένη «συνεννόηση». Σε αυτή την περίπτωση το θύμα δεν χρειάζεται να προκαταβάλλει χρήματα για το σημείο και δέχεται να το αποκτήσει δωρεάν, με την θεωρητική προϋπόθεση πως μετά την επιβεβαίωση του σημείου θα πληρώσει για να αγοράσει το επόμενο.

Άραγε ποιος θα έδινε ένα παιχνίδι με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, ΔΩΡΕΑΝ;

Όπως και να έχει, η λογική της συγκεκριμένης κομπίνας βασίζεται στο ότι ο επιτήδειος θα δώσει διαφορετικά σημεία του ίδιου αγώνα, σε πολλά άτομα, καλύπτοντας κάθε πιθανό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε έναν κλασικό αγώνα ποδοσφαίρου με ενισχυμένο σετ αποδόσεων, κάποιοι θα λάβουν ως «σίγουρο» αποτέλεσμα τον Άσσο, κάποιοι την Ισοπαλία και κάποιοι άλλοι το Διπλό. Ότι και αν συμβεί στον αγώνα, κάποιοι πελάτες θα πληρωθούν και θα πέσουν στην παγίδα αγοράζοντας το επόμενο. Οι υπόλοιποι θα χάσουν το στοίχημα και απλά θα απομακρυνθούν χωρίς να γίνει ντόρος, από τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν για το παιχνίδι.

Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε και να μην ασχοληθείτε με αυτά, γιατί όχι μόνο δεν θα βγείτε κερδισμένοι από το στοίχημα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μετράτε πολλαπλές απώλειες. Προφανώς και δεν λέμε να παίζετε «με τον σταυρό στο χέρι». Oι μπουκ κάνουν συχνά λάθη στα όρια των αποδόσεων ή των επιλογών τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε νόμιμα και προς συμφέρον σας.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Υπάρχουν αρκετοί θεμιτοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας και να δείτε τα κέρδη σας να αυξάνονται. Παρακάτω ακολουθούν 12 συμβουλές που η εφαρμογή τους μπορεί να έχει άμεση επίδραση στα ποσοστά κέρδους και στην μείωση της απώλειας.

1) Όλα ξεκινούν από την σωστή διαχείριση κεφαλαίου. Το προσωπικό budget κάθε παίκτη που είναι διαθέσιμο προς στοιχηματισμό θα πρέπει να αξιοποιείται με προσοχή και πειθαρχία. Το ιδανικό σύμφωνα με την λειτουργία των επαγγελματιών, είναι στο ξεκίνημα κάθε σεζόν να ορίζεται ένα συγκεκριμένο ποσό που θα αφιερώνεται στο στοίχημα ( ή γνωστή μπάνκα ή κάβα ) και από το συγκεκριμένο ποσό να μοιράζεται το 1% έως 3% σε κάθε παιχνίδι που ποντάρετε. Η πίστη στην αρχική σας κάβα μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχημένο παιχνίδι χωρίς να χάνεται τον έλεγχο των οικονομικών σας ούτε να επηρεάζεται ο γενικότερος προϋπολογισμός σας από αλλεπάλληλες καταθέσεις. Συνεπώς να έχετε πάντα των έλεγχο στα κεφάλαια σας.

2) Στοίχημα με Μονά αποδεκτά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε δει ή ακούσει την συγκεκριμένη συμβουλή καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες αρχές για μακροχρόνια κέρδη. Ο κύριος λόγος που συνιστάται ο στοιχηματισμός σε μία μόνο επιλογή είναι προφανής. Οι πιθανότητες επίτευξης ενός μόνο σημείου αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει η επιβεβαίωση παρολί τριών η τεσσάρων αγώνων. Οι μπουκ δεν αγαπούν τα παρολί ενώ ταυτόχρονα μισούν τα μονά αποδεκτά. Όσο αυξάνονται οι επιλογές στα παρολί, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα ποσοστά της γκανιότας που επιστρέφει «πετσοκομμένα» κέρδη για τον παίκτη. Τα μονά αποδεκτά πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, παράλληλα κρατούν τα επίπεδα γκανιότας χαμηλά.

3) Μην παίζετε παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη σας. Απ’ τους σημαντικότερους κανόνες που θα πρέπει να είναι απαράβατος. Η ενασχόληση με το στοίχημα θα πρέπει να συνδυάζει την διασκέδαση με την επίτευξη κέρδους χωρίς ωστόσο να οδηγεί τον παίκτη σε εθισμό και ανεξέλεγκτο στοιχηματισμό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που οδηγήθηκαν σε οικονομική καταστροφή καθώς δεν έβαζαν φρένο στο παιχνίδι τους. Είναι γνωστή στους περισσότερους αυτή η συμβουλή και μπορεί φαίνεται δεδομένη, όμως η πραγματικότητα έχει δείξει αντίθετα αποτελέσματα. Θα πρέπει λοιπόν να παίζετε υπεύθυνα και με μέτρο αν θέλετε να είστε κερδισμένοι στο στοίχημα.

 4) Καλή και σωστή μελέτη. Σύμμαχος της επιτυχίας είναι η γνώση. Για να υπάρξει γνώση θα πρέπει να αφιερώνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην μελέτη του αγώνα που πρόκειται να τοποθετήσετε τα κεφάλαια σας. Η επικαιρότητα, η φόρμα των ομάδων και οι απουσίες τους, η προϊστορία τους και φυσικά το βαθμολογικό κίνητρο είναι μερικοί βασικοί παράμετροι που απαιτούν μελέτη. Προφανώς, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς την επιτυχία ενός σημείου ακόμα και αν έχετε αφιερώσει πολλές ώρες στην μελέτη του και ξέρετε τα πάντα για το συγκεκριμένο γεγονός. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική, αλλά η γνώση σας αυξάνει την προβλεπτική σας ικανότητα στο Live Betting και μπορεί να εντοπίζεται ευκολότερα τις ευκαιρίες που προκύπτουν κατά την διάρκεια του αγώνα.

 5) Εστιάστε σε λίγα πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, το πολύ σε 2-3 όπου η διαχείριση της πληροφορίας είναι ευκολότερη. Είναι λογικό ότι τα πολλά πρωταθλήματα, αυξάνουν τον όγκο πληροφοριών και ο παίκτης αδυνατεί αν αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο για καλή μελέτη. Συνεπώς είναι προς συμφέρον σας να γνωρίζετε καλά συγκεκριμένες διοργανώσεις καθώς αργά η γρήγορα οι προβλέψεις σας θα ανταποκρίνονται συχνότερα στην πραγματικότητα.

6) Μην περιορίζεστε στις βασικές αγορές. Στοίχημα δεν είναι μόνο το Over/Under ούτε το 1Χ2. Στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για γεγονότα που αφορούν τον ίδιο αγώνα. Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικές αγορές όπως είναι το Ασιατικό και το Ευρωπαϊκό χάντικαπ που είναι αρκετά δημοφιλή στην «πιάτσα» των επαγγελματιών του στοιχήματος.

7) Η σωστή μελέτη οδηγεί στην εύρεση των Value bets. Με λίγα λόγια, να αναζητάτε την «αξία» στις αποδόσεις. Εν συντομία το value bet περιγράφει την άποψη του παίκτη σε κάποιο σημείο το οποίο θεωρεί πως έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί σε σχέση με τις εκτιμώμενες πιθανότητες του μπουκ που ανταποκρίνονται στο μέγεθος της απόδοσης. Συνεπώς υπάρχει αξία στην δεδομένη επιλογή.

 8) Υπομονή και πίστη στο ότι θα αλλάξουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολη γίνεται η ανάβαση προς την επίτευξη του ταμείου τόσο πιο εύκολη αλλά και πιο συχνή είναι η πτώση και ο λεγόμενος «κουβάς». Θα πρέπει να βλέπετε τα αποτελέσματα σας στο στοίχημα σε βάθος χρόνου και όχι μέρας ή στιγμής. Στόχος σας θα πρέπει να είναι το μακροχρόνιο κέρδος και όχι το άμεσο.

 9) Μην προσπαθείτε να ρεφάρετε την ίδια στιγμή. Ένα αρνητικό σερί προκαλεί απογοήτευση και εκνευρισμό, ενώ παράλληλα τονώνει τον εγωισμό και δημιουργεί την πεποίθηση ότι το επόμενο στοίχημα θα είναι νικηφόρο και θα γίνει η κάλυψη των χαμένων. Το σκεπτικό αυτό είναι λάθος, όπως ακριβώς είναι λάθος οι αποφάσεις εν θερμώ. Προφανώς και το ρεφάρισμα είναι ο αυτοσκοπός μετά από κάθε αποτυχία, αλλά θα πρέπει να γίνεται μεθοδικά και σε βάθος χρόνου. Η ιστορία έχει δείξει πως οι προσπάθειες για άμεσο ρεφάρισμα οδηγούν σε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς δεν υπάρχει διαύγεια και σωστή αντίληψη της κατάστασης. Συνεπώς πάρτε μια ανάσα και κάντε ένα διάλειμμα μετά από ένα σερί αποτυχιών.

 10) Να είστε καχύποπτοι με τα «εμπορικά» παιχνίδια και τις ομάδες φαβορί. Οι δημοφιλείς αγώνες περνούν από το μικροσκόπιο των μπουκ και το πιο πιθανόν είναι να γνωρίζουν μέχρι και το πρωινό που έφαγε ο Μέσι για να φτιάξουν το σετ των αποδόσεων. Οι μπουκ εστιάζουν στα γεγονότα αυτά και προσφέρουν «πετσοκομμένες» αποδόσεις προκειμένου να διαχειριστούν την πίεση της πλειοψηφίας των παικτών. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και όχι φαβορί. Αυτό σημαίνει πως οι αποδόσεις τύπου 1,20 και 1,30 δεν αξίζουν το άγχος τις επιβεβαίωσης. Στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βλέπουμε όλο και πιο συχνά ομάδες φαβορί να «γκελάρουν» και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Αρκετές φορές αυτές οι αποδόσεις μπορεί να είναι δίκαιες και να αντικατοπτρίζουν την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, όμως θα πρέπει να έχετε μελετήσει αρκετά καλά για να θεωρήσετε πως μια απόδοση στα όρια της «τοκογλυφίας» έχει αξία.

 11) Να παρακολουθείτε την κίνηση του τζίρου. Το σωστό διάβασμα των τζίρων που συγκεντρώνει το κάθε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε σωστές επιλογές. Η κίνηση της πλειοψηφίας των παικτών μπορεί να δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με τα «παραφουσκωμένα» σημεία γιατί είναι ευάλωτα και συνήθως… «σκάνε».

 12) Τέλος μην θεωρείται τίποτα σίγουρο και άχαστο. Όπως προαναφέραμε αρκετές φορές η λέξη «σιγουράκι» (σε νόμιμα πλαίσια) δεν έχει καμία σχέση με το στοίχημα και θα πρέπει να το αποδεχόμαστε. Σε έναν αγώνα, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε επιλογή ή απόδοση. Επομένως μην πέφτετε στην πλάνη του άχαστου και μην «ανοίγεστε» απρόσκοπτα.

Επιπλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή διάσημων στρατηγικών στοιχήματος που μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη σας, όπως είναι το σύστημα Martingale, το D'Alembert, το  Kelly Criterion, το σύστημα Labouchere και η ακολουθία Fibonacci.

Επίσης μπορείτε να δείτε και την χρησιμότητα των συστημάτων στο στοίχημα.

Εν κατακλείδι, οι παραπάνω συμβουλές μπορεί να φέρουν θετικά αποτελέσματα στο παιχνίδι σας μακροχρόνια, χωρίς ωστόσο να εγγυώνται την επίτευξη σίγουρου κέρδους. Το κέρδος στο στοίχημα είναι σαν ένα παζλ. Όσο προσθέτετε κομμάτια, τόσο περισσότερο βλέπετε την πραγματική εικόνα και έτσι πλησιάζετε την επιτυχία. Δηλαδή χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα.

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συστήματα στο στοίχημα (Part 2) Cash Out Στοίχημα »

οριο ηλικιας

Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών και ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας.
Το bet-prognostika.com συστήνει να παίζετε τυχερά παιχνίδια υπεύθυνα και με μέτρο.
Γραμμή στήριξης: 1114

Εταιρίες

app store logo
android

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.