fbpx
Loading...
log in

Tips για το Στοίχημα

Tips για το Στοίχημα

Σύστημα Labouchere στο στοίχημα

Στην οικογένεια των συστημάτων αρνητικής προόδου έρχεται να προστεθεί το σύστημα Labouchere.

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

Το σύστημα Labouchere

Καταρχάς, η συγκεκριμένη στρατηγική δεν απευθύνεται στους παίκτες που αναζητούν ένα απλό σύστημα αρνητικής προόδου. Κάθε τι άλλο, θεωρείται ως ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα και χρειάζεται χρόνος για να μπει κάποιος στην φιλοσοφία του και να το συνηθίσει. Παρά τις δυσκολίες όμως, εξακολουθεί να χαίρει εκτίμησης και να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή συστήματα στον στοιχηματικό κόσμο.

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι επίσης γνωστή με μερικά άλλα ονόματα, όπως το Split Martingale, το Cancellation System και το American Progression. Το γεγονός ότι είναι σύστημα αρνητικής προόδου, συνεπάγεται στην λογική των αυξανόμενων πονταρισμάτων μετά από κάθε χαμένο στοίχημα. Η βασική ιδέα είναι ότι ο παίκτης θα πρέπει να είναι ικανός να ανακτήσει τις απώλειες από τα χαμένα στοιχήματα με ένα μικρότερο αριθμό νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Αυτή η λογική βρίσκεται κοντά στην βασική αρχή του συστήματος Martingale , επίσης σύστημα αρνητικής προόδου, αλλά το Labouchere δεν προσπαθεί να καλύψει όλες τις προηγούμενες αποτυχίες μέσα από μία μόνο επιτυχία. Αντίθετα, προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες με πολλαπλές επιτυχίες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Η ιστορία του Labouchere και ο τρόπος λειτουργίας του.

Αν και η προέλευση του συστήματος δεν θεωρείται ξεκάθαρη, η κοινή γνώμη φαίνεται να προσδιορίζεται στην ύπαρξη ενός παίκτη ρουλέτας με το όνομα Henry Labouchere ( 1831 – 1912 ). Από ότι καταλάβατε, ο εμπνευστής του συστήματος το σχεδίασε για να το εφαρμόσει στο τραπέζι της ρουλέτας και συγκεκριμένα σε στοιχήματα 2 επιλογών ( even ), όπως είναι το μαύρο – κόκκινο ή τα μονά – ζυγά. Το θετικό είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε 2way αγορά , συμπεριλαμβάνοντας και άλλα παιχνίδια καζίνο όπως είναι το baccarat και το blackjack.

Ωστόσο η εφαρμογή του στο στοίχημα είναι επίσης εφικτή με την προϋπόθεση ότι οι αποδόσεις θα είναι ίσες ή μεγαλύτερες του 2,00 όπως ακριβώς συμβαίνει και στο D’Alembert.

Ο τρόπος λειτουργίας:

Για να ξεκινήσει κανείς στο σύστημα θα πρέπει να ορίσει μια ακολουθία αριθμών. Θεωρητικά, ο παίκτης μπορεί να ορίσει όποια ακολουθία αριθμών θέλει αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς όσο πιο μεγάλος είναι αριθμός και το μήκος της ακολουθίας, τόσο περισσότερα είναι τα χρήματα που θα πρέπει να πονταριστούν κάθε φορά. Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα που ακολουθεί ο παίκτης στο σύστημα:

Βήμα 1ο: Ορισμός της ακολουθίας αριθμών

Ο παίκτης θα πρέπει να ορίσει μια ακολουθία αριθμών όπως ακριβώς αναφέραμε παραπάνω, όμως μέσα από αυτήν την διαδικασία ορίζεται και το κέρδος που περιμένει να αποκομίσει από το σύστημα. Έστω ότι διαλέγει τον αριθμό 1 για έναρξη της ακολουθίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής: 1-2-3-4-5. Το άθροισμα όλων των αριθμών είναι 15, το οποίο αποτελεί ιδανικό μέγιστο κέρδος του συστήματος αυτού.

Βήμα 2ο: Πρόσθεση και διαγραφή αριθμών ανάλογα με την έκβαση του αποτελέσματος.

Κάθε φορά που ποντάρει ο παίκτης θα πρέπει να διαμορφώνει το ποντάρισμα του με το να προσθέτει τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό της ακολουθίας. Σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση του 1-2-3-4-5, ο παίκτης προσθέτει (1+5) όπου €6 θα είναι το ποντάρισμα του στο πρώτο στοίχημα της ακολουθίας.

Εάν κερδίσει το στοίχημα, τότε διαγράφει τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό και το επόμενο ποντάρισμα διαμορφώνεται από την ακολουθία 2-3-4, όπου (2+4 = €6).

Εάν χάσει το στοίχημα, τότε προσθέτει το ποντάρισμα των €6 στο τέλος της ακολουθίας και πραγματοποιεί εκ νέου την διαδικασία στο διαμορφωμένο 1-2-3-4-5-6.

Οι παραπάνω κανόνες εφαρμόζονται μετά από κάθε στοίχημα. Κερδίζεις και διαγράφεις τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό. Χάνεις και προσθέτεις έναν επιπλέον αριθμό στο τέλος της ακολουθίας. Τα πονταρίσματα κάθε στοιχήματος προκύπτουν πάντα από το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού κάθε ακολουθίας.

Η μόνη εξαίρεση του κανόνα βρίσκεται στην περίπτωση που ο παίκτης έχει διαγράψει τους αριθμούς της ακολουθίας σε σημείο που να του απομένει ένας μόνο αριθμός. Στην περίπτωση αυτή το νέο ποντάρισμα θα είναι ο εναπομείναντας αριθμός. Εάν κερδίσει το στοίχημα τότε ο παίκτης ολοκληρώνει τον κύκλο του συστήματος και ξεκινά από την αρχή με νέα ακολουθία. Σε περίπτωση αποτυχίας προσθέτει τον ίδιο αριθμό στο τέλος.

Μέχρι στιγμής η εικόνα φαίνεται αρκετή απλή, όμως τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο περίπλοκα όταν ο παίκτης αρχίζει να χάνει μερικά στοιχήματα. Τότε είναι που η ακολουθία αρχίζει να μεγαλώνει.

Παράδειγμα

Ξεκινώντας με την ακολουθία:

1-2-3-4-5

Ποντάρισμα €6 (1+5). Χαμένο. Προσθέτετε το 6, δίνοντας 1-2-3-4-5-6

Ποντάρισμα €7 (1+6). Χαμένο. Προσθέτετε το 7, δίνοντας 1-2-3-4-5-6-7

Ποντάρισμα €8 (1+7). Κερδισμένο. Διαγράφετε το 1 και το 7, δίνοντας 2-3-4-5-6

Ποντάρισμα €8 (2+6). Χαμένο. Προσθέτετε το 8, δίνοντας 2-3-4-5-6-8

Ποντάρισμα €10 (2+8). Χαμένο. Προσθέτετε το 10, δίνοντας 2-3-4-5-6-8-10

Ποντάρισμα €12 (2+10). Κερδισμένο. Διαγράφετε το 2 και το 10, δίνοντας 3-4-5-6-8

Ποντάρισμα €11 (3+8). Κερδισμένο. Διαγράφετε το 3 και το 8, δίνοντας 4-5-6

Ποντάρισμα €10 (4+6). Κερδισμένο. Διαγράφετε το 4 και το 6, δίνοντας 5

Ποντάρισμα €5 ( τελευταίος αριθμός ). Χαμένο. Προσθέτετε το 5, δίνοντας 5-5

Ποντάρισμα €10 (5+5). Κερδισμένο. Διαγράφετε τα δύο πεντάρια και έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος του συστήματος.

Στον συγκεκριμένο κύκλο θα είχατε κερδίσει τα 5 από τα 10 στοιχήματα, δηλαδή 50%. Οι συνολικές απώλειες θα ήταν €36 και οι συνολικές επιτυχίες €51. Συνεπώς υπάρχει ένα συνολικό κέρδος €15 κερδίζοντας τα μισά στοιχήματα.

Αυτό είναι και το κύριο νόημα του Labouchere.

Δεν έχει σημασία πόσο θα μεγαλώσει η αλυσίδα των αριθμών, καθώς διαγράφοντας όλους τους αριθμούς, εν τέλει τα κέρδη σας θα είναι ίσα με την συνολική αξία που προκύπτει από το άθροισμα των αριθμών της αρχικής ακολουθίας. Στην περίπτωση μας 15€ που προκύπτει από το 1+2+3+4+5. Στη θεωρία, κέρδος μπορεί να προκύψει με το να κερδίζετε έναν μικρότερο αριθμό στοιχημάτων σε σχέση με αυτά που χάνεται, καθώς τα κερδισμένα θα προκύπτουν σε υψηλότερα πονταρίσματα σε σχέση με τα χαμένα.

Stoixima365.com

Παραλλαγές του συστήματος Labouchere

Όπως και τα άλλα συστήματα έτσι και το Labouchere έχει την ευελιξία για διάφορες παραλλαγές. Παρακάτω θα αναφέρουμε τις πιο γνωστές.

Συντηρητικό Labouchere

Το γνωστό και ως Zero Labouchere είναι μια πιο συντηρητική μορφή του αρχικού συστήματος που στόχο έχει να μειώσει το ύψος των πονταρισμάτων, αποφεύγοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο των μεγάλων χρηματικών ποσών σε περίπτωση αρνητικού σερί. Η λογική βασίζεται στο ότι παίκτης προσθέτει μερικά μηδενικά στην αρχή της ακολουθίας πχ. ( 0-0-0-1-2-3-4 ) έτσι ώστε να μην αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό τα επόμενα πονταρίσματα.

Αντίστροφο (Reverse) Labouchere

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια αντιστροφή της ακολουθίας από αρνητική σε θετική. Σε αυτή την παραλλαγή, το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού προστίθεται στο τέλος της ακολουθίας μετά από κάθε κερδισμένο στοίχημα και όχι μετά από κάθε αποτυχία όπως συμβαίνει στο κανονικό. Αντίστοιχα, αφαιρούμε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό της ακολουθίας μετά από κάθε χαμένο στοίχημα.

Θεωρείται ως μια αρκετά επιθετική παραλλαγή που στόχος της είναι να μειώνει τις απώλειες σε περίπτωση ήττας και κυρίως στην εμφάνιση αρνητικού σερί. Όμως, το σκοτεινό σημείο του συγκεκριμένου συστήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι ένας ολοκληρωμένος κύκλος στην ακολουθία αριθμών, δεν εγγυάται την επίτευξη κέρδους. Για να προκύπτει κέρδος, θα πρέπει ο παίκτης να κερδίζει κάτι παραπάνω από το 50% των συνολικών του στοιχημάτων.

Split Labouchere

Η συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται από τους παίκτες που θέλουν να μειώσουν το ρίσκο της συνολικής απώλειας του κεφαλαίου τους. Στόχος του συστήματος είναι να αποσυμφορήσει τις μεγάλες ακολουθίες με πολλούς αριθμούς, με το να τις χωρίζει σε μικρότερες. Αυτός ο διαχωρισμός έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος ζημιάς από μεγάλα αρνητικά σερί. Στην ουσία γίνεται μια σταδιακή μετάβαση από την μια ακολουθία στην άλλη με αρκετά μειωμένο ρίσκο και ο παίκτης συνεχίζει με την δεύτερη αφού ολοκληρώσει την πρώτη.

Όπως συμβαίνει και στο reverse Labouchere, έτσι και στο split, ο παίκτης θα πρέπει να εφαρμόζει την παραλλαγή στα αρχικά πονταρίσματα ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες χρηματικές απώλειες σε περίπτωση που ξεκινήσει με αρνητικό σερί.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Πλεονεκτήματα
 • Ο παίκτης θέτει στόχους στα κέρδη που σκοπεύει να αποκομίσει ορίζοντας την ακολουθία στο σύστημα Labouchere.
 • Είναι από τα συστήματα που δεν οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των πονταρισμάτων όπως στα ( Martingale και Fibonacci ) και χρειάζεται μεγάλο αρνητικό σερί για σημαντικές απώλειες
 • Μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα σε οποιαδήποτε αγορά 2 σημείων χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα
 • Συνεισφέρει στον έλεγχο της κάβας σας
Μειονεκτήματα
 • Όπως σε όλα τα συστήματα αρνητικής προόδου υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης μεγάλων αρνητικών σερί που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες. Συνεπώς χρειάζεται κάποια «άνεση» στο κεφάλαιο του παίκτη
 • Χρειάζεται υπομονή και πειθαρχεία στους κανόνες και τα βήματα του συστήματος για την αποφυγή καταστροφικών λαθών
 • Στο ενδεχόμενο μιας μακριάς ακολουθίας με μεγάλους αριθμούς, ενδέχεται να μην γίνονται αποδεκτά τα μεγάλα πονταρίσματα από τον εκάστοτε μπουκ, οδηγώντας το σύστημα σε αδιέξοδο
Μπορεί να δουλέψει το σύστημα Labouchere;

Το γεγονός ότι το Labouchere μπορεί να επιστρέψει κέρδος ακόμα και με επιτυχίες κάτω από το 50%, έχει ενισχύσει την άποψη αρκετών παικτών που πιστεύουν πως λειτουργεί αποτελεσματικά. Πράγματι, είναι εφικτό να αποκομίσει κανείς κέρδος μέσω αυτού του συστήματος εάν καταφέρει και αποφύγει την δίνη ενός μεγάλου αρνητικού σερί. Το πρόβλημα βρίσκεται, στο ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο παίκτης δεν θα υποπέσει σε ένα ζημιογόνο αρνητικό σερί. Θα ήταν αρκετά πιθανό άλλωστε αν το χρησιμοποιείτε συχνά ως στρατηγική η για αρκετό χρονικό διάστημα αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης του.

Το να αυξάνεται τα πονταρίσματα μετά από κάθε ήττα, συνεπάγεται πως ένα μεγάλο αρνητικό σερί μπορεί να οδηγήσει τα πονταρίσματα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στα συνολικά κεφάλαια του παίκτη ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τα όρια πονταρίσματος του κάθε μπούκμεϊκερ. Όπως και να χει κάποια στιγμή ο παίκτης θα φτάσει σε σημείο που δεν θα μπορεί να ακολουθήσει το ποντάρισμα που απαιτεί το σύστημα.

Το να φτάσει κανείς στο σημείο αυτό, σημαίνει πως το σύστημα έφτασε σε αδιέξοδο κοστίζοντας στον παίκτη όλα τα έσοδα που είχε ποτέ από το σύστημα και ενδεχομένως κάτι παραπάνω. Με λίγα λόγια, καταστροφική κατάληξη.

Ο λόγος που μερικοί παίκτες στηρίζουν το Labouchere ή κάποιο άλλο σύστημα αρνητικής προόδου, όπως είναι το Martingale, το Fibonacci  και το D’Alembert, είναι επειδή πιστεύουν πως δεν θα χάσουν  αρκετά στοιχήματα στην σειρά για να δημιουργηθεί πρόβλημα. Για παράδειγμα, θεωρούν πως αν δουν την εμφάνιση του κόκκινου χρώματος για αρκετές συνεχόμενες φορές στην ρουλέτα, υποθέτουν πως θα εμφανιστεί σύντομα το μαύρο.

Ωστόσο αυτό το σκεπτικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο τροχός της ρουλέτας δεν έχει μνήμη. Ακόμα και αν εμφανιστεί 15 συνεχόμενες φορές το κόκκινο, η πιθανότητα να εμφανιστεί την επόμενη φορά είναι ακριβώς ίδια με του μαύρου. Η λανθασμένη αντίληψη ότι σύντομα μετά από τόσα κόκκινα θα εμφανιστεί το μαύρο, είναι γνωστή ως Gambler’s fallacy ( πλάνη του τζογαδόρου ). Αυτή η «πλάνη» έχει οδηγήσει αρκετούς παίκτες στην καταστροφή και δεν θα ήθελε κανείς υποπέσει σε αυτό το λάθος.

Συνοψίζοντας, ούτε το Labouchere μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό σύστημα. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και με λιγότερες επιτυχίες μπορεί να αποφέρει κέρδος, θα εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ενός μεγάλου αρνητικού σερί.

Ο παίκτης οφείλει να έχει πειθαρχία όταν έχει συνεχόμενες επιτυχίες και να ξέρει πότε θα πρέπει να σταματήσει όταν η κατάσταση εξελίσσεται καταστροφικά για τα κεφάλαια του.

Μπορείτε να βρείτε πλούσια θεματολογία για το στοίχημα στο site, Stoixima365

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης.

 

Σύστημα D'Alembert στο στοίχημα

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στο σύστημα D’Alembert, το οποίο αποτελεί μέλος της οικογενείας των συστημάτων αρνητικής προόδου, όπως είναι το Fibonacci, το Martingale και το Labouchere. Παρακάτω ακολουθεί η παρουσίαση της στρατηγικής.

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

Το Σύστημα DAlembert

Είναι από τα πιο απλά συστήματα σε σχέση με άλλες στρατηγικές και από άποψη δημοτικότητας θα μπορούσε να είναι δεύτερο στις επιλογές πίσω από το Martingale. Περιέχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Martingale καθώς βασίζεται στην λογική των αυξανόμενων πονταρισμάτων μετά από κάθε χαμένο στοίχημα και στην μείωση των πονταρισμάτων αντίστοιχα μετά από κάθε κερδισμένο στοίχημα.

Η διαφορά του με το Martingale είναι ότι τα πονταρίσματα στο D’Alembert αυξάνονται με χαμηλότερο ρυθμό μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες των πονταρισμάτων να φτάσουν σε ιλιγγιώδη επίπεδα. Από την μία πλευρά αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά από την άλλη η κάλυψη των απωλειών πραγματοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς. Συνεπώς, η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιος βαθμός απώλειας είναι μεγάλη, αλλά το μέγεθος των ζημιών είναι λιγότερο επώδυνο σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα αρνητικό σερί.

Το σύστημα D'Alembert εφαρμόζεται συνήθως σε πονταρίσματα στοιχημάτων «Even» όπως είναι το Κόκκινο/Μαύρο στο τραπέζι της ρουλέτας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε στοίχημα «Even» όπως τα Μονά/Ζυγά, Over/Under κ.α. Βασίζεται στη θεωρία ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία στα ενδεχόμενα αποτελέσματα. Η ιδέα είναι ότι θα πρέπει πάντα να κερδίζετε περίπου τον ίδιο αριθμό στοιχημάτων «Even» όσων αυτών που χάνετε. Με απλά λόγια, λειτουργεί με βάση το γεγονός ότι το κόκκινο θα εμφανιστεί περίπου τις ίδιες φορές με το μαύρο κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στο τραπέζι της ρουλέτας.

Είναι ένα πολύ απλό σύστημα το οποίο γίνεται εύκολα κατανοητό και ίσως εκεί οφείλεται η δημοτικότητά του σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο πέρα από το καζίνο, το σύστημα εφαρμόζεται στον χώρο του στοιχήματος και διαθέτει εξίσου αρκετούς υποστηρικτές.

Η ιστορία του DAlembert

Το όνομα του συστήματος προκύπτει από τον περίφημο Γάλλο  Ζαν Μπατίστ λε Ροντ ντ' Αλαμπέρ ( Jean Baptiste le Rond d’Alembert ), ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1717 όπου και απεβίωσε το 1783. Συνέβαλε σημαντικά ως μαθηματικός, μηχανικός, φυσικός, φιλόσοφος και θεωρητικός της μουσικής, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργάτης του Γάλλου φιλόσοφου Ντένις Ντιντερό στην έκδοση της περίφημης «Εγκυκλοπαίδειας».

Η συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα τραπέζια των καζίνο και σε παιχνίδια όπως τα φρουτάκια και το πόκερ. Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι παίκτες καζίνο έπεσαν στην παγίδα της «Πλάνης του τζογαδόρου» ( Gambler’s Fallacy ). Παρόλο αυτά, δεν είναι γνωστό πόσο του κόστισε, ενώ υπήρχαν παίκτες που κατέληξαν να χάσουν όλα τους τα κεφάλαια επειδή πίστευαν στην συγκεκριμένη «πλάνη».

Τι είναι η πλάνη του τζογαδόρου; ( Gamblers Fallacy )

Η πλάνη του τζογαδόρου, ή αλλιώς πλάνη του Μόντε Κάρλο, είναι ουσιαστικά η λανθασμένη πεποίθηση ότι η πιθανότητα ενός αποτελέσματος έχει αλλάξει, όταν στην πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Ο D'Alembert έπεσε θύμα αυτής της πεποίθησης, καθώς υποστήριξε ότι η πιθανότητα της προσγείωσης ενός νομίσματος απ’ την πλευρά της «κορόνας» αυξήθηκε περισσότερο από την πιθανότητα της προσγείωσης απ’ την πλευρά των «γραμμάτων». Αυτό φυσικά και είναι λάθος, καθώς οι πιθανότητες παραμένουν ακριβώς οι ίδιες ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο παρελθόν.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Σύστημα D΄Alembert Στοίχημα
 • Βήμα 1ο : Προσδιορισμός των μονάδων πονταρίσματος

Ο παίκτης θα πρέπει αρχικά να καθορίσει το ποντάρισμα που θα εφαρμόσει στο σύστημα. Έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει με όποιο ποντάρισμα επιθυμεί χωρίς ωστόσο να ξεπερνά το 5% της κάβας του. Ιδανικά το 2%.

 

 • Βήμα 2ο : Ξεκίνημα με βασική μονάδα πονταρίσματος

Ο παίκτης θα πρέπει να στοιχηματίζει ένα βασικό ποντάρισμα στο πρώτο στοίχημα οποιουδήποτε κύκλου όταν χρησιμοποιεί το σύστημα D'Alembert.

 

 • Βήμα 3ο : Αύξηση του πονταρίσματος μετά από αποτυχία

Μετά από κάθε χαμένο στοίχημα ο παίκτης θα πρέπει να προσθέτει μια επιπλέον βασική μονάδα στο επόμενο του στοίχημα. Εάν δηλαδή ξεκίνησε με βασικό ποντάρισμα 10€ τότε θα πρέπει να προσθέσει άλλα 10€ στο επόμενο στοίχημα του εφαρμόζοντας δηλαδή το συνολικό ποντάρισμα των 20€ και ούτω κάθε εξής.

 

 • Βήμα 4ο : Μείωση του πονταρίσματος μετά από επιτυχία

Μετά από κάθε κερδισμένο σύστημα ο παίκτης θα πρέπει να αφαιρεί μια βασική μονάδα από το ποντάρισμα του. Στην περίπτωση όμως που η επιτυχία εμφανίζεται στην βασική μονάδα που όρισε, πχ. τα 10€, τότε εξακολουθεί να έχει το ίδιο ποντάρισμα μέχρι την πρώτη αποτυχία που θα τον οδηγήσει ουσιαστικά σε μια επιπλέον μονάδα.

 

«Το σύστημα του D’ Alembert υποστηρίζει πως όταν αποτύχει μία επιλογή υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας στο επόμενο στοίχημα, ενώ όταν υπάρξει επιτυχία, η πορεία είναι αντίστροφη και οι πιθανότητες αποτυχίας είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές της επιτυχίας.»

 

Μελέτη περίπτωσης

Παρακάτω θα αναλύσουμε ένα παράδειγμα εφαρμογής του συστήματος για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η λειτουργία του.

Βασική προϋπόθεση είναι ο παίκτης να ποντάρει σε επιλογές με ελάχιστη απόδοση το 2,00 για να μπορεί να υποστηρίξει της ανάγκες του συστήματος. Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας από μια σειρά στοιχημάτων και αποτελεσμάτων σε μια ενδεχόμενη «κούρσα» στο σύστημα D’Alembert.

Ποντάρισμα

Αποτέλεσμα

Κέρδος/Ζημιά

5€

Νίκη

+5€

5€

Ήττα

-5€

10€

Ήττα

-10€

15€

Ήττα

-15€

20€

Ήττα

-20€

25€

Νίκη

+25€

20€

Νίκη

+20€

15€

Ήττα

-15€

20€

Νίκη

+20€

Σύνολο

4/9

+5€

Παρατηρούμε ότι, σε ένα σύνολο 9 αγώνων ο παίκτης έχει κερδίσει τους 4 και έχει χάσει τους 5 αγώνες. Με ποσοστό επιτυχίας 44,4% (4/9) καταφέρνει να έχει κέρδος 5€.

Σύστημα D΄Alembert – Παραλλαγές

Όπως και στα υπόλοιπα συστήματα στοιχήματος, έτσι και στο D’Alembert οι παίκτες έχουν εμπνευστεί παραλλαγές που προσαρμόζονται στον τρόπο παιχνιδιού τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει μία μόνο γνωστή παραλλαγή.

 • Contra D’Alembert

Είναι η παραλλαγή της αντίστροφης προσέγγισης του συστήματος, γνωστή και ως Contra D’ Alembert. Την ίδια παραλλαγή συναντάμε ακριβώς και στο σύστημα Labouchere. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το αρχικό ποντάρισμα αυξάνεται κατά μία φορά μετά από κάθε επιτυχία, ενώ μειώνεται μετά από κάθε αποτυχία. Σε περίπτωση που εμφανιστεί αποτυχία στην αρχική μονάδα πονταρίσματος τότε ο παίκτης συνεχίζει να ποντάρει το βασικό ποντάρισμα χωρίς να το μειώνει περισσότερο από την στιγμή που έχει οριστεί εξ’ αρχής. Ο παίκτης μπορεί να κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά από αυτή την διαδικασία αλλά θα πρέπει να ελπίζει σε ένα καλό νικηφόρο σερί.

Παρακάτω ακολουθεί πίνακας με παράδειγμα της συγκεκριμένης παραλλαγής.

Ποντάρισμα

Αποτέλεσμα

Κέρδος/Ζημιά

5€

Νίκη

+5€

10€

Νίκη

+10€

15€

Νίκη

+15€

20€

Ήττα

-20€

15€

Ήττα

-15€

10€

Ήττα

-10€

5€

Νίκη

+5€

10€

Ήττα

-10€

Σύνολο

4/8

-20€

                    

Παρατηρούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση ότι ο παίκτης με ποσοστό 50% 4/8 έχει συνολικές απώλειες 20€. Ωστόσο στις 3 πρώτες διαδοχικές επιτυχίες είχε κέρδος 30€ ενώ με το κλασικό σύστημα θα ήταν 15€ κερδισμένος. Συνεπώς διαπιστώνουμε πως ένα μεγάλο νικηφόρο σερί μπορεί να προσφέρει πολλαπλά κέρδη στον παίκτη με την παραλλαγή Contra D’Alembert παρά στην περίπτωση του κλασικού D’Alembert.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Προσαρμόζοντας το DAlembert

Πέρα από την παραπάνω παραλλαγή υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προσαρμόσει κανείς το σύστημα στον τρόπο παιχνιδιού και φυσικά στην διαχείριση της κάβας του. Ένα τρόπος είναι να αλλάξει κανείς το βασικό ποντάρισμα που προστίθεται μετά από μια απώλεια κατά δύο φορές αντί για μία.

Για να έχει όμως θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρχει καλή ισορροπία στην εμφάνιση νίκης/απώλειας  στα γεγονότα που ποντάρει καθώς το ρίσκο αυξάνεται και οι απώλειες μπορούν να αυξηθούν αρκετά σε ένα αρνητικό σερί. Ωστόσο είναι ένας τρόπος για γρήγορη κάλυψη της απώλειας αλλά και μεγαλύτερης επίτευξης κέρδους.

Μία άλλη προσαρμογή στο σύστημα αναφέρεται στο όριο των αυξανόμενων πονταρισμάτων που ο παίκτης θα σταματήσει και θα επανέλθει στο αρχικό βασικό ποντάρισμα. Για παράδειγμα θα μπορούσε να αποφασίσει να μην ξεπερνά τα 5 συνεχόμενα αυξανόμενα πονταρίσματα, επιστρέφοντας μετά την 5η απώλεια στο αρχικό ποσό. Απ’ τη μία μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέγεθος των απωλειών σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα μεγάλο αρνητικό σερί, αλλά από την άλλη καθυστερεί την διαδικασία κάλυψης των χαμένων στοιχημάτων.

 

Πλεονεκτήματα
 • Είναι σύστημα που απευθύνεται σε όλους τους παίκτες καθώς δεν χρειάζεται να έχει κάποιος τεράστιο χρηματικό κεφάλαιο για να το χρησιμοποιήσει.
 • Εύκολη εφαρμογή χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για τους αντιπάλους ή μαθητικούς τύπους. Οι επιλογές πραγματοποιούνται με γνώμονα την απόδοση που πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη του 2,00 αλλά και το είδος της αγοράς που θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε δύο επιλογές, π.χ Over/Under.
 • Αν το αρχικό ποντάρισμα είναι μικρό τότε η πιθανότητα ενός μεγάλου αρνητικού σερί που θα οδηγήσει τα πονταρίσματα σε υπέρογκα χρηματικά ποσά είναι μικρότερη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα των συστημάτων σαν το Fibonacci η το Martingale που τα χρηματικά ποσά μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα που δεν γίνονται αποδεκτά από τις στοιχηματικές πλατφόρμες οδηγώντας έτσι σε αδιέξοδο.
Μειονεκτήματα  

 

 • Η επίτευξη της ισορροπίας δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πίστη στην βασική αρχή του συστήματος.

 

 • Δεν είναι απ’ τα συστήματα στοιχήματος που προσφέρουν άμεσα και μεγάλα κέρδη. Τα κέρδη προκύπτουν με μεθοδικότητα και αργό ρυθμό σε σύγκριση με το ύψος των πονταρισμάτων.

 

 • Το γεγονός ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υπομονή και την προσήλωση του παίκτη στο σύστημα, αποθαρρύνει αρκετούς παίκτες που δεν θέλουν να διαθέσουν την απαραίτητη προσοχή και επιθυμούν γρήγορα κέρδη.

 

Μπορεί να δουλέψει το σύστημα D'Alembert;

Σε γενικές γραμμές το σύστημα D'Alembert μπορεί να εφαρμοστεί και να επιφέρει κέρδη όταν προκύπτουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά μπορεί ωστόσο να κοστίσει στον παίκτη αρκετά χρήματα όταν οι προϋποθέσεις δεν είναι σωστές.

Δεν βρίσκεται  ανάμεσα στις καλύτερες στρατηγικές στοιχήματος και απευθύνεται κυρίως σε παίκτες που δεν επιθυμούν να διαθέσουν μεγάλα κεφάλαια και θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο στοίχημα παίζοντας μεθοδικά, ενώ παράλληλα να μειώνουν τον κίνδυνο μιας μεγάλης χρηματικής απώλειας.

Οι παίκτες που συνηθίζουν να στοιχηματίζουν μεγάλα πονταρίσματα θα το βρουν ανούσιο καθώς δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για εξίσου μεγάλα κέρδη. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο περιέχει λιγότερο ρίσκο σε σχέση με το Martingale, καθώς ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα πονταρίσματα είναι αρκετά πιο αργός, αλλά δεν προσφέρει την ίδια δυνατότητα στον παίκτη για να καλύψει όλες του τις απώλειες με ένα μόνο νικηφόρο στοίχημα.

Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports και Esports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχήματος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και το πως να κερδίσετε στο στοίχημα!  Επίσης έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα οφέλη του online στοιχήματος.

Όλα αυτά και πολλά άλλα στο Stoixima365.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Σύστημα Martingale στο στοίχημα

To σύστημα Martingale έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στο χρόνο καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από παίκτες καζίνου, πριν από 300 χρόνια. Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές, η συγκεκριμένη στρατηγική στοιχήματος ήταν δημιούργημα του Αινετού ταξιδευτή Giacomo Girolamo de Seingalt (ή αλλιώς Casanova, 1725-1798) ο οποίος απεικονίζεται στην φωτογραφία του άρθρου. Αυτό το απλό σύστημα που θα περιγράψουμε παρακάτω, κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλές στο περίφημο καζίνο Ridotto στις αρχές του 1754. Ο Καζανόβα ανέφερε τότε πως διπλασίαζε το ποντάρισμα του μετά από κάθε αποτυχία, μέχρι που τελικά κέρδισε.

Όμως, τα εύσημα της αναγνώρισης δεν τα δέχτηκε ο Casanova, αλλά ο ιδιοκτήτης ενός Βρετανικού καζίνο του 18ου αιώνα, “Henry Martingale”. Παρόλο ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Βρετανός δεν είναι ο εφευρέτης του συστήματος, ήταν όμως αυτός που το έκανε γνωστό και το προώθησε για πρώτη φορά στους πελάτες του. Το αποτέλεσμα ήταν το σύστημα αρνητικής προόδου «του διπλασιασμού πονταρίσματος μετά από κάθε αποτυχία» να συνδεθεί με τον κύριο Martingale.

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

Η έντονη ζωή του κυρίου Martingale

Ποιος ήταν όμως ο άνθρωπος της περίφημης στρατηγικής; Ακολουθούν ορισμένα γεγονότα γύρω από την ιστορία του, για τους φίλους που θέλουν να συνδεθούν με την εποχή. Στην πραγματικότητα, λίγα πράγματα είναι γνωστά για την δράση του “Mr Martingale”. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που πιστεύουν ότι δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία ο συγκεκριμένος κύριος. Αντίθετα αναφέρονται σε έναν Henry “Martindale” ο οποίος ήταν μάλλον παράγοντας στους κύκλους τυχερών παιχνιδιών του Λονδίνου και λειτουργούσε έναν οίκο τυχερών παιγνίων, στο West End κατά τα τέλη του 1700.

Εκείνες τις μέρες, το πάθος της Βρετανίας για τα τυχερά παιχνίδια ήταν ακόρεστο. Σύμφωνα με το Project Muse, η «τρέλα» για τα τυχερά παιχνίδια κατάφερε να εθίσει όλα τα κοινωνικά στρώματα της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών και των γυναικών της ελίτ Whig, όπως ο Charles James Fox και η Georgiana, Δούκισσα του Devonshire, που θα μπορούσε να στοιχηματίσει και να χάσει ένα ιλιγγιώδης χρηματικό ποσό που ισοδυναμεί με αρκετά σύγχρονα εκατομμύρια, σε παιχνίδι μιας νύχτας!

Αναφέρεται πως ο Μάρτιντέϊλ εξυπηρετούσε τις κυρίες της «υψηλής» κλάσης, ως αναγνωρισμένος ντίλερ. Σύμφωνα με μια αναφορά, ο Martindale ήταν ένα φιλόδοξος άνδρας, που επιθυμούσε βαθιά μια θέση στην Βουλή. Ίσως πίστευε πως οι μεγάλες του διασυνδέσεις μπορούσαν να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου του.

Ωστόσο, οι ανησυχίες πως τα χρήματα του τζόγου χρησιμοποιούνταν για να επηρεάζουν πολιτικούς και δικαστές, οδήγησαν σε μια κυβερνητική καταστολή των παράνομων παιχνιδιών. Το 1797, ο Μάρτιντεϊλ συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε για διαχείριση παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Μετά από πρόστιμο 200£ που του επιβλήθηκε, δεν ακούσαμε ποτέ ξανά για τον κύριο Martingale.

Τι είναι το σύστημα Martingale

Η συγκεκριμένη στρατηγική στοιχήματος είναι ένα από τα συστήματα αρνητικής προόδου, όπως είναι το Fibonacci, το Labouchere και το D‘Alembert. Αυτό σημαίνει, πως μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, ο παίκτης θα πρέπει να αυξάνει το χρηματικό ποσό που ποντάρει μέχρι να κερδίσει.

Το σύστημα Martingale αναφέρεται στο διπλασιασμό του πονταρίσματος (double bet) μετά από κάθε αποτυχία , μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη επιτυχία. Η συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμόζεται σε αγορές 2 επιλογών και σε παιχνίδια καζίνο όπως είναι η ρουλέτα με το μαύρο – κόκκινο, όπου οι πιθανότητες είναι λίγο κάτω από το 50%, καθώς και στο Blackjack.

Από την θεωρία στην πράξη

Η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη αγοράς 2 επιλογών ( goal/no goal, over/under, μονά/ζυγά) με την απόδοση της επιλογής να μην πέφτει κάτω του 2,00. Έστω λοιπόν ότι ο παίκτης ξεκινά με το αρχικό ποντάρισμα των 5€. Τότε δημιουργούνται τα εξής ενδεχόμενα.

Σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα με το αρχικό ποντάρισμα των 5€, ο παίκτης συνεχίζει στο επόμενο στοίχημα χωρίς να διπλασιάζει το ποντάρισμα των 5€ μέχρι να συναντήσει την πρώτη αποτυχία.

Σε περίπτωση που το στοίχημα των 5€ αποτύχει, τότε ο παίκτης διπλασιάζει το ποντάρισμα του στην τοποθέτηση του επόμενου στοιχήματος στα 10€. Συνεπώς, ο παίκτης έχει ποντάρει συνολικά 5 + 10 = 15€. Απ την στιγμή που το ποντάρισμα γίνεται υποχρεωτικά σε απόδοση τουλάχιστον του 2,00 , ο σκοπός του διπλασιασμού του πονταρίσματος είναι να καλύψει την προηγούμενη χασούρα και να επιστρέψει κέρδος.

Σε περίπτωση επιτυχίας, η επιστροφή θα είναι στα 20€ και αν αφαιρέσουμε τα προηγούμενα πονταρίσματα των 15€, τότε θα υπάρχει πάλι κέρδος ίσο με 5€. Σε κάθε επιτυχία, ο παίκτης οφείλει να επιστρέφει στο αρχικό του ποντάρισμα.

Παρόλο αυτά, δεν είναι τόσο απλό στην πραγματικότητα και ο παίκτης θα πρέπει να έχει πάντα στον νου του πως έχει να κάνει με ένα σύστημα αρνητικής προόδου. Αυτό σημαίνει πως σε ένα ενδεχόμενο αρνητικό σερί, τα πονταρίσματα για να παραμείνει στο σύστημα, γίνονται τεράστια και ο παίκτης κινδυνεύει με μεγάλη οικονομική ζημιά και φυσικά αδυναμία στο να ανταποκριθεί στην στρατηγική.

Συνιστάται στην 8η σερί αποτυχία, ο παίκτης να επιστρέφει στο αρχικό του ποντάρισμα και να αρχίζει από την αρχή. Φυσικά η χασούρα που θα έχει αποκομίσει κάποιος στην 8η αποτυχία, με 5€ αρχικό ποντάρισμα δεν είναι μικρή. Γι αυτό χρειάζεται προετοιμασία και μεγάλο κεφάλαιο.

Ας δούμε την περίπτωση της 8ης σερί αποτυχίας με αρχικό ποντάρισμα 5€.

Πρώτο ποντάρισμα 5€ + 10€ + 20€ + 40€ + 80€ + 160€ + 320€ + 640 που είναι και το 8ο ποντάρισμα διπλασιασμού. Η συνολική απώλεια ανέρχεται στα 1.275€!

Από το σημείο αυτό καλείται ο παίκτης να ξαναρχίσει από την αρχή. Όσο και να θεωρεί κάποιος δύσκολο το ενδεχόμενο της 8ης σερί αποτυχίας, σε πραγματικά δεδομένα η στατιστική δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα καθορισμού ενός αποτελέσματος και δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι δεν θα φτάσεις σε τέτοιο σημείο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Παραλλαγές του συστήματος Martingale

Φυσικά δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που θέλησαν να τροποποιήσουν το βασικό σύστημα και να το προσαρμόσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, όλες οι διαφοροποιήσεις βασίζονται στην κεντρική ιδέα της στρατηγικής. Οι πιο γνωστές παραλλαγές είναι οι εξής:

Το Anti-Martingale:

Το Anti-Martingale είναι γνωστό και ως το ανάποδο Μαρτινγκέιλ υπό την έννοια πως αλλάζει το σκεπτικό του διπλασιασμού. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διπλασιάζει το ποντάρισμα του μετά από κάθε επιτυχία και όχι μετά από κάθε ήττα όπως γίνεται στο πρωτότυπο. Θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο ασφαλής τρόπος συστήματος και μπορεί να προσφέρει ένα αξιόλογο κέρδος σε περίπτωση που ο παίκτης έχει σερί επιτυχιών. Όμως, θα πρέπει να βάζει φρένο στις προσπάθειες του καθώς δεν γίνεται να κερδίζει για πάντα.

Το Mini-Martingale:

Σε αυτή την παραλλαγή ο παίκτης αποφασίζει να περιορίσει τις φορές που διπλασιάζει το ποντάρισμα του μετά από κάθε αποτυχία. Αυτό σημαίνει πως θα γλιτώσει μια τεράστια οικονομική ζημιά σε περίπτωση που εμφανιστεί ένα μεγάλο αρνητικό σερί. Παρόλο αυτά, οι πιθανότητες για επίτευξη κέρδους δεν είναι υπέρ του παίκτη. Θα εξακολουθεί να χάνει χρηματικά ποσά, αλλά με πιο αργό ρυθμό, ενώ το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας επιτυχίας που θα του αποφέρει μεγάλο κέρδος, είναι πρακτικά αδύνατο.

Το Grand-Martingale:

Στο Grand-Martingale, ο παίκτης ακολουθεί την βασική στρατηγική διπλασιασμού του πονταρίσματος, με την μόνη διαφορά ότι προσθέτει το αρχικό του ποντάρισμα στον ποσό του διπλασιασμού. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης μπορεί να κερδίζει μεγαλύτερα ποσά μετά από κάθε νίκη από ότι θα κέρδιζε αν ακολουθούσε το βασικό σύστημα. Όμως, η παραλλαγή αυτή δεν εξαλείφει το κύριο πρόβλημα ενός αρνητικού σερί και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες και ταχύτερες απώλειες.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Λειτουργεί το σύστημα Martingale στο στοίχημα;

Το σύστημα Martingale έχει μεγάλη ιστορία στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών και έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με τους High Rollers αλλά και την «γοητεία» αν μπορούσε να πει κανείς γύρω από τον εμπνευστή της, Casanova. Το σύστημα Martingale ανήκει στην κατηγορία συστημάτων αρνητικής προόδου, όπως είναι το Labouchere το D’Alembert και η ακολουθία Fibonacci.

Όλα τα συστήματα αρνητικής προόδου έχουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό. Όταν φτάνετε σε σημείο που τα πράγματα "στραβώνουν" και διανύετε ένα αρνητικό σερί που συνεχώς διευρύνεται , τότε τα ποσά που πρέπει να στοιχηματίζετε για να παραμείνετε «ζωντανοί» στο σύστημα , γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνετε σε σημείο που τα ποσά της ακολουθίας δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε από τον μπουκ αλλά ούτε από την τσέπη σας.


Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως το σύστημα Martingale μπορεί να εφαρμοστεί και να επιφέρει από μικρά μέχρι τεράστια κέρδη. Είναι ένα σύστημα που θέλει μεγάλη υπομονή, προσήλωση, ψυχραιμία και το σημαντικότερο βαθιά τσέπη για να επιβιώσει ο παίκτης μετά από ένα μεγάλο αρνητικό σερί. Παρόλο αυτά, δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να ορίσει ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο που θα διαθέσει για την εφαρμογή του συστήματος.

Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports και Esports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχήματος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και το πως να κερδίσετε στο στοίχημα!  Επίσης έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα οφέλη του online στοιχήματος.

Όλα αυτά και πολλά άλλα στο Stoixima365.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα

Η ακολουθία Fibonacci οφείλει την επωνυμία της στον διάσημο και ταλαντούχο Ιταλό μαθηματικό του 12ου με 13ου αιώνα , Λεονάρντο της Πίζας. Το όνομα του προκύπτει από την σύντμηση των λέξεων Filius Bonacci που σημαίνει γιος του Bonacci. Η μαθηματική του ακολουθία είχε αναφερθεί νωρίτερα από Ινδούς μαθηματικούς , ωστόσο δεν ήταν γνωστή με αυτό το όνομα. Όταν ο Fibonacci αποφάσισε στις αρχές του 13ου αιώνα να εκδώσει το βιβλίο του , Liber Abaci ( το βιβλίο των υπολογισμών) η ακολουθία του συστήθηκε στο κοινό της Δύσης αποκτώντας μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Ανάμεσα στα κατορθώματα του , ο Πιζάνο συντέλεσε στην διάδοση του μοντέρνου αριθμητικού συστήματος στον λατινικό κόσμο. Η ακολουθία Fibonacci στον χώρο του στοιχήματος , είναι ένα από τα γνωστά συστήματα αρνητικής προόδου , κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αυξάνεται το ποντάρισμα κάθε φορά που εμφανίζεται χαμένο στοίχημα ενώ ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων.

 

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

.

Εφαρμογή της ακολουθίας Fibonacci στο στοίχημα

Η ακολουθία Φιμπονάτσι έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της στα τυχερά παίγνια των καζίνο και σε συγκεκριμένα παιχνίδια που υπάρχουν σταθερές πιθανότητες όπως είναι το–κάτι λιγότερο – από 50% στο μαύρο – κόκκινο ή ακόμη το 1 προς 36 σε κάθε νούμερο της ρουλέτας ξεχωριστά. Ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί στο Blackjack και στο Baccarat. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί στο στοίχημα είναι η επιλογή μας να έχει απόδοση μεγαλύτερη του 2.00 είτε σε μονό αποδεκτό, είτε σε παρολί..

Η ακολουθία Fibonacci ορίζεται από τον εξής τύπο:

Fn=Fn-1+Fn-2

 

Οι αριθμοί που απεικονίζονται στην ακολουθία είναι οι εξής: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144, 233, 377.

H διαφορά είναι ότι στο στοίχημα δεν υπολογίζεται ο αριθμός «0»

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πηλίκο δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας τείνει στη χρυσή τομή. Με αλλεπάλληλες διαιρέσεις έχουμε: 2/1=2, 3/2=1,5, 5/3=1,666, 8/5=1,60, ….,….,…., 10.946/6765=1,61803 (όπου «φ» το γράμμα που επιλέχθηκε προς τιμήν του Έλληνα γλύπτη Φειδία).

Ακολουθία Φιμπονάτσι:

Fibonacci

Βήματα εφαρμογής της ακολουθίας Fibonacci

Παρακάτω θα αναλύσουμε βήμα προς βήμα την διαδικασία της ακολουθίας Fibonacci για να μπείτε στο νόημα. Το ποντάρισμα του παραδείγματος ξεκινά από το 1€ με βάση τους αριθμούς της ακολουθίας, όμως μπορείτε να την εφαρμόσετε παίζοντας με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνιστώνται τα “ανοίγματα” και αν θέλετε να ποντάρετε με μεγαλύτερα ποσά τότε θα ήταν καλύτερα να μην υπερβαίνουν το 2% των χρημάτων που έχετε για στοιχηματισμό και σε καμία περίπτωση να μην φτάνει και να ξεπερνάει το 5% γιατί ένα μεγάλο αρνητικό σερί μπορεί να σας βάλει σε αρκετά έξοδα.

Έστω ότι ποντάρουμε σταθερά σε παιχνίδια με απόδοση 2.00 , ξεκινώντας από μία μονάδα όπως τον πίνακα.

Βήμα 1: Τοποθετείτε το αρχικό σου ποντάρισμα , την 1 μονάδα και παραμένετε σταθερά σε αυτό μέχρι την πρώτη αποτυχία. Όταν χάσετε , περνάτε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Στο βήμα αυτό , ποντάρετε 2 μονάδες. Σε περίπτωση που κερδίσετε , επιστρέφετε στο πρώτο βήμα και το προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας που ήταν η 1 μονάδα και ποντάρετε από την αρχή. Σε περίπτωση που χάσετε πάλι ακολουθείτε το επόμενο ποντάρισμα και νούμερο της ακολουθίας που είναι το 3

Βήμα 3: Σε περίπτωση που κερδίσετε στο ποντάρισμα των 3 μονάδων, επιστρέφετε πάλι στο προηγούμενο νούμερο της ακολουθίας που ήταν η 1 μονάδα , γιατί ο κάθε αριθμός προκύπτει από το άθροισμα των δύο προηγούμενων (1+2=3). Σε περίπτωση που χάσετε ξανά , τότε συνεχίζετε στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας και στο ποντάρισμα των 5 μονάδων.

Βήμα 4: Σε αυτό το βήμα, αν σημειώσετε επιτυχία με το ποντάρισμα των 5€ τότε επιστρέφετε πάλι δύο βήματα πίσω και στο ποντάρισμα των 2 μονάδων. Αν χάσετε, τότε μεταβαίνετε στο επόμενο νούμερο της ακολουθίας και στο πονταρίσμα των 8 μονάδων.

Με λίγα λόγια γίνεται ένα προοδευτικό «Μπρος-Πίσω» ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχουμε. Σε κάθε μας νίκη επιστρέφουμε 2 αριθμούς πίσω , ( αφήνοντας το ποντάρισμα που πέτυχε και το προηγούμενο) και συνεχίζουμε από αυτό το σημείο. Δηλαδή σε μια ακολουθία 0,1,1,2,3,5. Εάν κερδίσουμε όταν ποντάρουμε 5 μονάδες, αφήνουμε το 5 και το 3. Άρα η ακολουθία μας πλέον γίνεται 0,1,1,2 και το νέο μας ποντάρισμα είναι οι 2 μονάδες.

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνοιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Πλεονεκτήματα
 • Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους συστηματικά.

 • Το συγκεκριμένο σύστημα αποδίδει καλύτερα στο ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.

 • Περιορίζει τα μεγάλα « ανοίγματα » και θέτει όρια στους παρορμητικούς παίκτες.

 • Είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που έχετε μεγάλες απώλειες καθώς μπορεί να υπάρξει κέρδος με πιθανότητες επιτυχίας κάτω του 50% αλλά και να βάλει σε πρόγραμμα την κάβα σας.

 • Στοιχηματίζετε με γνώμονα την απόδοση , χωρίς να σας απασχολούν οι πληροφορίες ενός αγώνα και ακολουθείτε ένα οργανωμένο μαθηματικό πλάνο πονταρισμάτων.

Μειονεκτήματα
 • Δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα κέρδη ενώ παράλληλα μπορεί να γίνει καταστροφική για την κάβα μας σε περίπτωση μεγάλου αρνητικού σερί.
 • Δεν αναδεικνύεται για ανυπόμονους παίκτες που θέλουν να χτίσουν άμεσα ένα χρηματικό ποσό.
 • Πρακτικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στα δεδομένα των μπουκ. Σε περίπτωση που τρέχετε μεγάλο αρνητικό σερί , τα ποσά που πρέπει να ποντάρετε ενδέχεται να μην γίνονται αποδεκτά λόγο των ορίων που θέτει η κάθε εταιρεία για τις αγορές της. Πέρα από αυτό όμως μπορεί να μην διαθέτετε το συγκεκριμένο υψηλό ποντάρισμα γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο και ζημιά.

 

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

 

Λειτουργεί η ακολουθία Fibonacci στο στοίχημα;

Η ακολουθία Fibonacci είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στρατηγικές στο στοίχημα. Οι λάτρεις των θεωριών και συστημάτων μπορεί να την βρουν ενδιαφέρουσα και με την εφαρμογή της , ίσως καταφέρουν να αποκομίσουν κέρδος μέσα σε σύντομο η και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , με την προϋπόθεση πως δεν θα τους παρασύρει ένα μεγάλο αρνητικό σερί. Η ακολουθία Φιμπονάτσι ανήκει στην κατηγορία συστημάτων αρνητικής προόδου , όπως είναι το Labouchere και το DAlembert και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια συντηρητική εκδοχή του συστήματος Martingale.

Όλα τα συστήματα αρνητικής προόδου έχουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό. Όταν φτάνετε σε σημείο που τα πράγματα "στραβώνουν" και διανύετε ένα αρνητικό σερί που συνεχώς διευρύνεται , τότε τα ποσά που πρέπει να στοιχηματίζετε για να παραμείνετε «ζωντανοί» στο σύστημα , γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνετε σε σημείο που τα ποσά της ακολουθίας δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε από τον μπουκ αλλά ούτε από την τσέπη σας.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η ακολουθία Fibonacci δεν μπορεί να «δουλέψει» πρακτικά στο σύγχρονο στοίχημα. Φυσικά η άποψη αυτή δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί αποτρεπτική για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα. Αυτό που πρέπει όμως να κάνει είναι να παραμείνει πειθαρχημένος και να ορίσει ένα συγκεκριμένο ποσό με το οποίο θα κάνει την προσπάθεια του. Σε περίπτωση που τα ποσά πονταρίσματος αυξάνονται δραματικά , τότε θα ήταν καλύτερο να σταματήσει τις προσπάθειες του πρωτού φτάσει σε αδιέξοδο. Τέλος , το σημαντικότερο που πρέπει πάντα να θυμάστε , είναι ότι τα συστήματα όπως το Fibonacci ( αλλά και τα υπόλοιπα) δεν μπορούν να εγγυηθούν σίγουρη επιστροφή κέρδους και για τον λόγο αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Τέλος, μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports και Esports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχήματος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και το πως να κερδίσετε στο στοίχημα!  Επίσης έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα οφέλη του online στοιχήματος.

Όλα αυτά και πολλά άλλα στο Stoixima365.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Λεξικό στοιχήματος - Ορολογία στοιχήματος

Το σύγχρονο διαδικτυακό στοίχημα, έχει εισάγει νέους όρους και κανονισμούς που θα πρέπει ο κάθε παίκτης να γνωρίζει σε ένα βαθμό, ώστε να έχει τον έλεγχο των κινήσεων του, να αποφεύγει τα λάθη, αλλά κυρίως για να στοιχηματίζει υπεύθυνα. Παρόλο αυτά δεν ζητάμε να θυμάστε απέξω όλα τα παρακάτω, αλλά σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν άγνωστο όρο, μη διστάσετε να ανατρέξετε στο παρακάτω Λεξικό για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. 

Παρακάτω θα βρείτε με αλφαβητική σειρά όλες τις γνωστές και ενδεχομένως άγνωστες ορολογίες, με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια κοινότητα του στοιχήματος.

A

➥Accumulator Bet (Parlay ή Acca)
Το γνωστό «Παρολί» για τους Έλληνες. Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει 2 ή περισσότερα αθλητικά γεγονότα στο ίδιο κουπόνι. Για να θεωρηθεί κερδισμένο το παρολί στοίχημα πρέπει να επαληθευτούν όλα τα γεγονότα που έχουν επιλεχτεί.

➥ Anytime Σκόρερ
Να σκοράρει κάποιος παίκτης οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

➥ Antepost
Μακροχρόνιο στοίχημα για μία διοργάνωση, όπως για παράδειγμα ποια ομάδα θα κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ, ποια ομάδα θα υποβιβαστεί ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ.

➥ Asian Handicap (Ασιατικό Χάντικαπ)
Ένα ειδικό στοίχημα στο οποίο ο Book δίνει πλεονέκτημα σε πόντους ή γκολ σε μία ομάδα ανάλογα με το άθλημα που προσφέρεται. Το αποτέλεσμα που καθορίζει την κατάσταση του στοιχήματος προκύπτει από την πρόσθεση του πλεονεκτήματος στο τελικό σκορ.

Μάθε περισσότερα για το Ασιατικό Χάντικαπ ΕΔΩ.


➥ Ακριβές Σκορ
Το τελικό σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90 λεπτά). Δεν περιλαμβάνεται η παράταση, εκτός και αν ισχύουν συγκεκριμένοι όροι.

➥ Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast)
Ένα συνδυαστικό στοίχημα όπου ο παίκτης στοιχηματίζει στο ακριβές σκορ του αγώνα αλλά και στον πρώτο σκόρερ που θα πετύχει γκολ.

➥ Αμερικάνικο Στοίχημα
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου ο παίκτης ποντάρει στην νίκη της γηπεδούχου ή φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ η ισοπαλία είναι ίση με μονάδα και επιστρέφει το ποσό του πονταρίσματος.

➥ Αναβληθέν Αγώνας
Όταν κάποιος αγώνας αναβάλλεται η κάθε στοιχηματική εταιρεία εφαρμόζει τους δικούς της όρους και κανόνες. Η πλειοψηφία των Book υπολογίζει την απόδοση του στοιχήματος ως μονάδα, ενώ ορισμένοι αφήνουν ανοιχτή την επιλογή περιμένοντας τη διεξαγωγή του στο επόμενο χρονικό διάστημα.

➥ Ανάληψη (Withdraw)
Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο παίκτης ζητά την αποδέσμευση χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του στην στοιχηματική πλατφόρμα. Οι διαθέσιμοι τρόποι ανάληψης, οι χρόνοι εκπλήρωσης αυτής της συναλλαγής, όπως επίσης πιθανές χρεώσεις και κατώτατα όρια διαφέρουν σε κάθε Bookmaker.

➥ Αουτσάιντερ (Outsider ή Underdog ή Rag)
Ως Outsider ορίζεται η ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης και ως αποτέλεσμα να έχει την υψηλότερη απόδοση.

➥ Απόδοση
Είναι το ποσοστό κέρδους που δέχονται οι παίκτες σε περίπτωση επιτυχημένης έκβασης του στοιχήματος τους. Υπάρχουν έξι τύποι αποδόσεων: οι δεκαδικές (Ευρωπαϊκές), οι Αμερικάνικες, οι κλασματικές (Βρετανικές), οι αποδόσεις Ινδονησίας και Χονγκ Κονγκ αλλά και οι Μαλαισιανές αποδόσεις.

➥ Άρμπιτραζ (Arbitrage Bet ή Sure Bet)
Είναι το είδος πονταρίσματος που ο παίκτης στοιχηματίζει και στα δύο ή τρία σημεία (νίκη, ισοπαλία, ήττα) ενός αγώνα σε διαφορετικές πλατφόρμες ώστε το κέρδος του να είναι βέβαιο. Η επιλογή της κάθε πλατφόρμας γίνεται με κριτήριο την υψηλότερη απόδοση στο εκάστοτε σημείο, ενώ το κάθε ποντάρισμα είναι διαμορφωμένο ώστε όποιο αποτέλεσμα του στοιχήματος και αν προκύψει να υπάρχει σίγουρο κέρδος.

➥ Αυτογκόλ (Own goal)
Τύπος ειδικού στοιχήματος που αφορά αν θα σημειωθεί αυτογκόλ σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση ή όχι.

➥ Ανταλλακτήριο Στοιχημάτων (Betting Exchange)
Πρόκειται για ιστοσελίδα στην οποία ο παίκτης στοιχηματίζει εναντίον άλλων παικτών χωρίς τη διαμεσολάβηση Bookmaker. Μπορεί να λειτουργήσει ο ίδιος ως Μπουκ προσφέροντας αποδόσεις για να ποντάρουν άλλοι παίχτες ή να στοιχηματίσει αυτός σε ένα γεγονός για το οποίο προσφέρει αποδόσεις κάποιος άλλος.

B

➥ Back (Υπέρ)
Είναι όρος των ανταλλακτηρίων και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο στοιχηματισμού. Πρόκειται για το ποντάρισμα υπέρ κάποιου σημείου.

➥ Betting Limits (Όρια στοιχηματισμού)
Είναι τα όρια πονταρίσματος μέσα στα οποία επιτρέπεται να στοιχηματίσει ένας παίκτης. Τα όρια αυτά διαμορφώνονται από τον Bookmaker ο οποίος καθορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα σε κάθε στοίχημα.

➥ BIC/SWIFT Αριθμός
Λέξη που περιλαμβάνει αριθμούς και γράμματα με την οποία γίνεται η ταυτοποίηση διεθνώς της τράπεζας μέσω της οποίας θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή των παικτών, είτε κατάθεση είτε ανάληψη.

➥ Bookings (Κάρτες)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο σύνολο των καρτών ενός αγώνα για να κερδίσει με μεγαλύτερο ή μικρότερο όριο από το όριο (line) που έχει θέσει η πλατφόρμα στοιχήματος. Για παράδειγμα Over/Under 4,5 κάρτες αγώνα. Η συγκεκριμένη αγορά περιέχει πλέον πολλές εναλλακτικές επιλογές.

➥ BΑΡ → VAR (Video Assistant Referee)
Ένας «φρέσκος» όρος που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με το στοίχημα, αλλά έχει ενσωματωθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο επηρεάζοντας σημαντικά αρκετές αγορές και τελικά αποτελέσματα.

C

➥ CVC (Card Verification Code)
Πρόκειται για τoν κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας και απαιτείται σε όλες τις καταθέσεις που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

➥ Γκανιότα (Juice ή Cut ή Juice ή Vigorish ή Vig)
Είναι το ποσοστό κέρδους του bookmaker.

Μάθε πως να υπολογίζεις την Γκανιότα και να κατανοείς την λειτουργία της ΕΔΩ.


➥ Γκολ-Γκολ (Goal ή Goal/Goal ή GG)
Είναι το στοίχημα που κερδίζει σε περίπτωση που σημειώσουν τέρμα και οι δύο ομάδες.

➥ Cash Out
Η υπηρεσία που προσφέρουν οι πλατφόρμες στοιχήματος και σου δίνουν τη δυνατότητα να “κλείσεις” το στοίχημα σου στον Μπουκ, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Με τον τρόπο αυτό, διευθετείς το στοίχημα σου με σίγουρο κέρδος, υπό τον κίνδυνο βέβαια να επιβεβαιωθεί εν τέλει το στοίχημα χάνοντας παραπάνω κέρδη.

Μάθε περισσότερα για το Cash Οut ΕΔΩ.

D

➥ Dead heat
Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός ή κατηγορία, δύο ή τρεις παίκτες καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, αν σε μία διοργάνωση δύο ποδοσφαιριστές αναδειχτούν ισόπαλοι στους πρώτους σκόρερ.

➥ Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management)
Αναφέρεται στο απόθεμα του κάθε παίκτη και το ύψος των πονταρισμάτων που κάνει ή τον τρόπο/στρατηγική με τον οποίο έχει αποφασίσει να στοιχηματίζει.

➥ Διπλό Αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό ή HT/FT)
Ένα στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα του 1ου ημιχρόνου αλλά και του τελικού του αγώνα.

➥ Διπλή Ευκαιρία (Double Chance)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης μπορεί να ποντάρει σε δύο από τα τρία αποτελέσματα ταυτόχρονα (1Χ ή 12 ή Χ2).

➥ Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds ή Ευρωπαϊκές)
Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιείται ευρέως για τον υπολογισμό κέρδους της κάθε επιτυχίας. Εκφράζονται με νούμερα και αποτελούνται από δύο έως τρία δεκαδικά ψηφία όπως το 1.40, 2.55, 1.719 κλπ.

➥ Χωρίς Ισοπαλία (Ισοπαλία Όχι Στοίχημα ή Draw No Bet)
Τύπος ειδικού στοιχήματος στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει στη νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Ε

➥ EcoCard
Υπηρεσία μέσω της οποίας πραγματοποιούνται καταθέσεις και αναλήψεις στο λογαριασμό ενός παίκτη στην στοιχηματική πλατφόρμα.

➥ Ειδικό Στοίχημα
Είναι η κατηγορία αγορών που περιλαμβάνει όλα τα είδη στοιχημάτων εκτός από τα βασικά, (1-Χ-2).

➥ Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap)
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου υπάρχει πλεονέκτημα γκολ ή πόντων, ανάλογα με το άθλημα, πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το χάντικαπ σε μία ομάδα είναι ακέραιο και η διαφορά του από το Ασιατικό είναι ότι υπάρχουν 3 πιθανά αποτελέσματα, με το ενδεχόμενο της ισοπαλίας να υπολογίζεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Μάθε περισσότερα για το Ευρωπαϊκό χάντικαπ ΕΔΩ.

F

➥ Favourite ή Chalk (φαβορί)
Η ομάδα με τη χαμηλότερη απόδοση που έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει τον αγώνα και θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

➥ Fixed Odds
Είναι οι προκαθορισμένες αποδόσεις (Pregame).

Z

➥ Ζώνη Ώρας
Οι παίκτες πρέπει να ρυθμίζουν την σωστή ζώνη ώρας μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους στην στοιχηματική πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να βλέπουν την σωστή ώρα έναρξης των γεγονότων.

➥ Ζωντανό Σκορ (Livescore)
Δυνατότητα που επιτρέπει στους παίκτες την παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα σε πραγματικό χρόνο.

➥ Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting)
Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

➥ Ζωντανή Μετάδοση (Live Streaming)
Αποτελεί αλληλένδετο κομμάτι του Live Betting και θα ήταν «φτωχή» η εμπειρία που αποκομίζει ο παίκτης εάν έλειπε το Live Streaming. Ευτυχώς, σήμερα το προσφέρουν οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες και σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά εκατοντάδες αθλητικά γεγονότα.

H

➥ Head to Head
Τύπος ειδικού στοιχήματος που εφαρμόζεται σε πολλά αθλήματα, με τον παίκτη να ποντάρει στο ποιος από τους 2 αθλητές ή ομάδες, θα τερματίσει σε καλύτερη θέση.

➥ Ημίχρονο/Τελικό
Ένα συνδυαστικό στοίχημα που πρέπει να προβλεφθεί σωστά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και το τελικό αποτέλεσμα.

I

➥ IBAN (International Bank Account Number)
Είναι ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού που χρησιμοποιείται για να γίνει μία συναλλαγή στο τραπεζικό σύστημα.

➥ IBAS (Arbitration Betting Service)
Διεθνής οργανισμός που αναλαμβάνει την επίλυση διαφορών ανάμεσα σε παίκτες και Bookmaker.

J

➥ Juice
Στα Ελληνικά ο όρος είναι γνωστός ως «γκανιότα» και είναι το κέρδος του Bookmaker από ένα γεγονός. Συνώνυμοι ορισμοί είναι, οι book percentage, Vigorish, Vi, book edge, Cut.

K

➥ Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds ή βρετανικές αποδόσεις)
Είναι ο τύπος των αποδόσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία για τον υπολογισμό της κάθε επιτυχίας. Η διαφορά τους από τις δεκαδικές είναι ότι τις συναντάμε με τη μορφή κλασμάτων τύπου 2/5, 3/7, κλπ.

➥ Κόρνερ Στοίχημα
Περιέχει όλες εκείνες τις επιλογές που σχετίζονται με το ποντάρισμα στον αριθμό των κόρνερ.

L

➥ Lay (Κατά)
Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου. Είναι όρος που αφορά τα ανταλλακτήρια.

➥ Live Betting (Ζωντανό Στοίχημα)
Ο στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

M

➥ Mobile Betting
(Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο): Η δυνατότητα των παικτών να παίξουν στοίχημα από το smartphone ή το tablet τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω τον mobile site των ιστοσελίδων είτε μέσω των εφαρμογών (apps) που διαθέτουν οι Bookmakers.

➥ Money Line
Το εντοπίζουμε στις αμερικάνικες αποδόσεις καθώς ο bookmaker προσφέρει αποδόσεις που έχουν διαφορετική μορφή. Εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να στοιχηματίσει κανείς για να κερδίσει 100 Δολάρια ή πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος αν ποντάρει 100 Δολάρια.

➥ MoneySafe (MoneySafe Card)
Πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα (Mastercard) την οποία ο παίκτης μπορεί να επαναφορτίσει και να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να κάνει καταθέσεις σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Μονό αποδεκτό στοίχημα (Single Bet)
Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα αθλητικό γεγονός.

➥ Μπόνους (Bonus)
Πρόκειται για τις προσφορές των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να προσελκύσουν νέους παίκτες ή να επιβραβεύσουν ήδη υπάρχοντες.

➥ Μπουκμέικερ ή Μπούκ (Bookmaker ή Bookie)
Είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τις τοποθετήσεις των στοιχημάτων από τους παίκτες και την πληρωμή των νικηφόρων δελτίων σύμφωνα με τις αποδόσεις που προσφέρουν.

➥ Μακροχρόνιο Στοίχημα (Ante Post Bet)
Τύπος ειδικού στοιχήματος με μακροχρόνια διάρκεια που οι παίκτες ποντάρουν π.χ. στον νικητή μίας διοργάνωσης ή τον πρώτο σκόρερ και πρέπει να περιμένουν μέχρι τη λήξη όλης της διοργάνωσης.

N

➥ Nα πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες (Goal/Goal)
Τύπος ειδικού στοιχήματος το οποίο κερδίζει στην περίπτωση που και οι 2 ομάδες πετύχουν από 1 γκολ τουλάχιστον στον αγώνα.

➥ Νο Γκολ (NG ή No Goal)
Πρόκειται για το ανάποδο του Goal/Goal. Το στοίχημα κερδίζει στην περίπτωση που δεν σκοράρουν 1 από τις 2 ομάδες (ή καμία) στον αγώνα.

➥ Neteller
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις οικονομικές συναλλαγές του παίκτη με τον bookmaker.

Ο

➥ Όρια Στοιχηματισμού (Bet Limit)
Είναι τα χρηματικά όρια στα οποία ο παίκτης επιτρέπεται να στοιχηματίσει. Υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο όριο και ο κάθε Book έχει διαφορετικά που ξεκινούν από το €0.01 και μπορούν να αγγίξουν μέχρι και €100.000.

➥ Odds
Είναι οι αποδόσεις που αφορούν κάποιο γεγονός και είναι αυτές που καθορίζουν το κέρδος που μπορεί να προκύψει αν επιβεβαιωθεί το στοίχημα. Υπάρχουν οι δεκαδικές, οι κλασματικές, οι αμερικάνικες, όπως και διάφοροι τύποι ασιατικών αποδόσεων.

➥ Over/Under (Όβερ/Άντερ)
Είναι το στοίχημα που αναφέρεται στο εάν ένας αριθμός γκολ ή πόντων θα είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από το όριο θέτει η στοιχηματική εταιρεία. Τα όρια ποικίλουν, π.χ. Over/Under 2,5, Over/Under 3,5, Over/Under 5,5 κλπ. Το αν υπολογίζεται μόνο η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ή και τυχόν παράταση εξαρτάται από τους όρους και κανονισμούς που θέτει ο κάθε Bookmaker.

➥ Outsider ( Rag ή Underdog)
Η ομάδα που το σημείο της έχει την υψηλότερη απόδοση και συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες νίκης.

P

➥ Paypal
Είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές με τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Paysafecard (Paysafe)
Είναι προπληρωμένη κάρτα που ο παίκτης την προμηθεύεται από συγκεκριμένα σημεία πώλησης και την χρησιμοποιεί για να πραγματοποιήσει κατάθεση χρημάτων στην στοιχηματική πλατφόρμα.

➥ Push
Η επιστροφή του ποσού πονταρίστηκε σε ένα στοίχημα λόγω ακύρωσης ενός γεγονότος ή ισοπαλίας.

➥ Παρολί (Accumulator Bet ή Acca ή Parlay)
Ο συνδυασμός δύο ή και περισσότερων στοιχημάτων σε ένα δελτίο που για να θεωρηθεί κερδισμένο πρέπει να επαληθευτούν όλες οι επιλογές.

➥ Προμήθεια
Λειτουργεί στα ανταλλακτήρια στοιχήματος και είναι το ποσοστό της προμήθειας που παρακρατεί η ιστοσελίδα από τα κέρδη των παικτών για την προσφορά των ανάλογων υπηρεσιών.

➥ Προγνωστικά στοιχήματος
Υποθέσεις που κάνουμε για το μελλοντικό αποτέλεσμα ενός αγώνα

➥ Πρώτος Σκόρερ
Τύπος ειδικού στοιχήματος που ο παίκτης πρέπει να προβλέψει τον ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει πρώτος στον αγώνα.

Δείτε για το πως μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι από το στοίχημα!

S

➥ Skrill
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές εταιρείες.

➥ Σκόρερ
Τύπος ειδικού στοιχήματος όπου ο παίκτης προβλέπει και στοιχηματίζει έναν συγκεκριμένο παίκτη του αγώνα που θεωρεί να πως θα πετύχει το πρώτο τέρμα ή το τελευταίο ή οποιοδήποτε ή 2 και άνω ή να σημειώσει hat-trick.

➥ Σύνολο Τερμάτων
Ο συνολικός αριθμός των γκολ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα (π.χ. 0-1, 2-3, 4-6, 7+, κλπ.).

➥ Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά (Οdd/Even)
Τύπος ειδικού στοιχήματος το οποίο αναφέρεται στο αν ο τελικός αριθμός τερμάτων σε μία αναμέτρηση, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα σκοράρει, θα είναι μονός η ζυγός.

➥ Σύστημα (System Bet)
Είναι ένα δελτίο με 3 ή περισσότερους αγώνες με τον παίκτη να περιμένει την επιβεβαίωση ορισμένων από τους αγώνες. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει το 4-5-6 θα έχει επιλέξει 6 αθλητικά γεγονότα και θα πρέπει τουλάχιστον 4 από αυτά να επιβεβαιωθούν ώστε να κερδίσει το ελάχιστο ποσό κέρδους. Σε περίπτωση περισσότερων επιτυχιών το κέρδος υπολογίζεται με βάση των αριθμών των στηλών του συστήματος.

Αναλυτική Περιγραφή Συστημάτων

➥ Σύστημα Γιάνκι (Yankee System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 11 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί και 6 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Γολιάθ (Goliath System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 8 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 247 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 οκταπλό παρολί, 8 επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί, 70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Καναδικό (Canadian System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 5 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 πενταπλό παρολί, 5 τετραπλά παρολί, 10 τριπλά παρολί και 10 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές. Είναι ακριβώς το ίδιο με το Σούπερ Γιάνκι.

➥ Σύστημα Λάκι 15 (Lucky 15 System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 15 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Λάκι 63 (Lucky 63 System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 63 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και 6 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Πατέντα (Patent)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 26 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί, 3 διπλά παρολί και 3 μονά αποδεκτά σημεία. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

➥ Σύστημα Τρίξι (Trixie System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 3 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 4 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 τριπλό παρολί και 3 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Χεϊντζ (Heinz System)
Είναι το σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 57 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 εξαπλό παρολί, 6 πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

➥ Σύστημα Σούπερ Χεϊντζ (Super Heinz System)
Είναι το σύστημα σε δελτίο που περιλαμβάνει 7 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το δελτίο δημιουργεί ένα σύστημα με 120 διαφορετικά στοιχήματα (στήλες), τα οποία είναι 1 επταπλό παρολί, 7 εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί,35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθούν τουλάχιστον 2 επιλογές.

Τ

➥ Ταυτοποίηση – KYC (Know Your Customer)
Η διαδικασία κατά την οποία γίνεται η επιβεβαίωση της ταυτότητάς μας και τα στοιχεία των συναλλαγών μας στην εκάστοτε στοιχηματική εταιρεία όπου δημιουργήσαμε λογαριασμό. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που απαιτεί αληθινά και συγκεκριμένα στοιχεία από τον παίκτη.

➥ Teaser
Ένα στοίχημα στο οποίο ο παίκτης έχει την δυνατότητα να ορίζει μόνος του το ύψος του χάντικαπ που θέλει να στοιχηματίσει. Η απόδοση του στοιχήματος διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του χάντικαπ.

➥ Treble (Τριάδα)
Είναι το ποντάρισμα στον συνδυασμό 3 σημείων.

➥ Two way
Είναι το ποντάρισμα σε γεγονότα με 2 πιθανά αποτελέσματα, όπως οι αγώνες μπάσκετ, τένις, βόλεϊ κ.α

➥ Trading
Είναι η τοποθέτηση στοιχημάτων σε ένα ανταλλακτήριο χωρίς τη παρουσία του Bookmaker. Ένας παίκτης μπορεί να ποντάρει σε ένα αθλητικό γεγονός που διαθέτει για στοιχηματισμό άλλος παίκτης, ο οποίος μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση για το γεγονός αυτό.

➥ Τελικό Αποτέλεσμα
Το τελικό αποτέλεσμα, Νίκης, Ισοπαλίας, Ήττας, 1-Χ-2 στη διάρκεια του κανονικού αγώνα.

Χ

➥ Χάντικαπ Τερμάτων
Είναι το τελικό αποτέλεσμα αναμέτρησης (στην κανονική διάρκεια) συν το Χάντικαπ Τερμάτων που προσφέρθηκε σε μία από τις δύο ομάδες.

V

➥ Viva Wallet
Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) που πραγματοποιεί τις συναλλαγές των παικτών με τις στοιχηματικές πλατφόρμες.

➥ Value Betting
Είναι το ποντάρισμα σε σημεία όπου ο παίκτης θεωρεί τις προσφερόμενες αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές που εκτιμούσε πριν τις δει. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια προσωπική αξία για τον παίκτη καθώς θεωρεί τις αποδόσεις κάτι παραπάνω από δίκαιες και ποντάρει συνεπώς σε «ευκαιρίες».

Για να είσαι σε θέση να κατανοείς πλήρως το Value Bet, διάβασε περισσότερα ΕΔΩ

 

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Σύστημα Kelly Criterion στο στοίχημα

Το Kelly Criterion είναι γνωστή ως μια από τις πιο σύνθετες και πολύπλοκες στρατηγικές στοιχήματος που κυκλοφορούν, όμως είναι και αυτή που προσδίδει περισσότερο πρεστίζ σε αυτόν που την χρησιμοποιεί. Ο Τζον Λάρι Κέλι Τζούνιορ, ο πνευματικός πατέρας του συγκεκριμένου αλγόριθμου, είναι μια μυθική φιγούρα στον κόσμο όχι του στοιχήματος, αλλά των επιχειρήσεων. Γεννημένος στο Τέξας από φτωχή οικογένεια, υπηρέτησε ως πιλότος στο αμερικάνικο ναυτικό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήρε πτυχίο φυσικής το 1953 και έγινε ο πρώτος προγραμματιστής που κατασκεύασε ψηφιακή ομιλία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ΙΒΜ ήδη από το 1962.

Ο αλγόριθμός του, που ονομάστηκε διεθνώς «Κριτήριο Κέλι», δεν χρησιμοποιείται μόνο στο στοίχημα, αλλά κυρίως στο χρηματιστήριο και τα παιχνίδια του καζίνο (ειδικά το blackjack). Λέγεται ότι πασίγνωστοι μεγιστάνες των οικονομικών, όπως ο Warren Buffet, χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να καθορίσουν πόσα ακριβώς θα επενδύσουν σε κάθε μετοχή ή επιχείρησή τους. Παρ’ όλα αυτά η ιστορία λέει ότι ο ίδιος ο Κέλι, πέθανε ξαφνικά στα 41 του χρόνια από εγκεφαλικό το 1965, ενώ ποτέ δεν χρησιμοποίησε την τακτική του για να βγάλει χρήματα. Επιπλέον, η τακτική αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο αλλά στον ιππόδρομο!

Επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή και άλλων διάσημων στρατηγικών στοιχήματος όπως είναι το σύστημα Martingale, το D’Alembert, το σύστημα Labouchere και η ακολουθία Fibonacci.

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

Kelly Criterion Betting System

Η λογική του Κέλι είναι να αξιοποιήσει το value bet. Τη διαφορά, δηλαδή, μεταξύ των πιθανοτήτων που θεωρούμε εμείς ότι υπάρχουν στην επιβεβαίωση μιας επιλογής με αυτές του Bookmaker, όπως συνοψίζονται στην απόδοση που δίνει. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, τόσο μεγαλύτερη και η αξία της επιλογής, γι’ αυτό ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Kelly Criterion μας προτρέπει να ποντάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό από το κεφάλαιό μας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι που αποτυπώνουν τον αλγόριθμο του Kelly Criterion. Αρκετοί όμως πάικτες αποφεύγουν την ενασχόληση με το σύστημα καθώς υπάρχουν πολλά βιβλία με επεξήγηση πιθανοτήτων, που προτείνουν τους πιο πολύπλοκους τύπους. Παρακάτω θα περιγράψουμε τον τύπο του Kelly Criterion.

Μαθηματικός Τύπος του Kelly Criterion

 

 F= [Px(P-Q)]/B

Όλα αυτά μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνονται άγνωστα και να προκαλούν «πονοκέφαλο» σε αυτούς που δεν ασχολούνται με τα μαθηματικά. Οστόσο, θα εξηγήσουμε βήμα – βήμα την λογική αυτού του τύπου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κατ’ αρχάς ας ξεκινήσουμε με τον προσδιορισμό των μεταβλητών:

F = το ποσοστό του κεφαλαίου μας που πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο σύστημα.

P = Το ποσοστό επιβεβαίωσης της επιλογής σύμφωνα με το προσωπικό μας στοιχηματικό διάβασμα.

Q = H πιθανότητα λανθασμένης επιλογής (δηλαδή ο αριθμός που περισσεύει από τις πιθανότητες της επιλογής μας μέχρι να φτάσει το 100%).

Β = Η απόδοση στοιχήματος που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρείες στην επιλογή μας.

Παράδειγμα

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχετε ένα στοίχημα over/under και βρίσκετε το over σε απόδοση 2,00. Δηλαδή σύμφωνα με την άποψη του bookmaker (για να γίνει πιο κατανοητό το παράδειγμα έχει αφαιρεθεί η γκανιότα) έχει ακριβώς 50% πιθανότητες να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα, όμως, με τη δική σας μελέτη, οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του over 2.5 είναι παραπάνω, π.χ. 55%. Τότε, λοιπόν, ακολουθείτε τον τύπο

2,00 Χ(55%-45%)/2,00=10%

 Αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτό το στοίχημα οφείλετε να τοποθετήσετε το 10% του διαθέσιμου κεφαλαίου σας.

Βασική Προϋπόθεση: Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η συγκεκριμένη στρατηγική στο στοίχημα, οφείλετε να εντοπίζετε και να ποντάρετε σε αποδόσεις που είναι υπερτιμημένες σε σχέση με αυτές που έχουν προέλθει από τη μελέτη σας ως δίκαιες.

Με λίγα λόγια

Αν ψάχνετε, μια ισοπαλία με απόδοση 3,00 έχετε σαν δεδομένο ότι ο μπουκ θεωρεί τις πιθανότητες εμφάνισης του «Χ» ως 33,3%, οπότε πρέπει από τη δική σας μελέτη να προκύψει ποσοστό ίσο με 34% ή μεγαλύτερο, για να σας δώσει ο συγκεκριμένος τύπος ποσοστό πονταρίσματος επί του κεφαλαίου σας. Αντίστοιχα στην απόδοση φαβορί 1,50 (πιθανότητες σύμφωνα με τον Book 66,6%) πρέπει οι δικές σας πιθανότητες να είναι παραπάνω από 67%.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την χρησιμότητα των Χάντικαπς στο στοίχημα; Πόσο αποτελεσματικά είναι στην επίτευξη μακροχρόνοιου κέρδους; Έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χάντικαπ για να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στο κυνήγι της επιτυχίας.

Kelly Criterion – Παραλλαγές

Δεν είναι πολλές οι παραλλαγές του Kelly Criterion που θα συναντήσει κάποιος παίκτης στο στοίχημα. Στην πραγματικότητα είναι δύο και στην ουσία έχουν να κάνουν με τα ποσοστά που είναι διατεθιμένος να ποντάρει κάποιος σε κάθε στοίχημα.

Το Half Kelly και Quarter Kelly

Η πρακτική εφαρμογή του Kelly Criterion στο στοίχημα ποδοσφαίρου, οδήγησε κάποιους παίκτες σε ορισμένες παρεμβάσεις που δεν περιέχονται στον τύπο. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι γνωστές ως «half Kelly» ή «quarter Kelly» και ουσιαστικά προτρέπουν τον παίκτη να ποντάρει στο μισό ή στο ένα τέταρτο του ποσοστού που προκύπτει από τον τύπο. Στο παραπάνω παράδειγμα αντί ο παίκτης να ποντάρει το 10% του κεφαλαίου του, με το «half Kelly» θα πόνταρε το 5% και με το «quarter Kelly» το 2,5%.

Αξίζει να ασχοληθείτε με αυτόν τον τρόπο;

Αυτός ο τρόπος θεωρείται αρκετά πιο αμυντικός, αφού εξ ορισμού ψαλιδίζει το ποσοστό που προτείνει ο αλγόριθμος του Kelly Criterion, αλλά συνιστάται σε παίκτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν για να διαπιστώσουν αν τους ταιριάζει αυτή η τακτική διαχείρισης κεφαλαίου. Τα κέρδη τους θα είναι πολύ λιγότερα από τα κανονικά, αλλά και οι ζημιές στα χρήματά τους πολύ πιο περιορισμένες. Και όπως συμβαίνει συνήθως, για κάποιον που δοκιμάζει πρώτη φορά να ορίσει δικές του πιθανότητες επιβεβαίωσης μιας επιλογής, το πιο πιθανό είναι να κάνει λάθος περισσότερες φορές παρά να προβλέπει σωστά. Συνεπώς ο πρώτος του στόχος πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση των χρημάτων του.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Πλεονεκτήματα

➥ Απευθύνεται στους λάτρεις των Value Bet. Ένας παίκτης που έχει την ικανότητα να εντοπίζει συστηματικά στοιχήματα αξίας,  μέσω του «Κριτηρίου Κέλι» θα μπορεί να αποκομίζει σημαντικά κέρδη μακροχρόνια.

➥ Σε αντίθεση με τα συστήματα αρνητικής προόδου, στο Kelly Criterion το ρίσκο ορίζεται ανάλογα χωρίς να απαιτείται μια ακολουθία πονταρισμάτων ή μοτίβο που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πονταρίσματα (πχ όπως συμβαίνει με το Fibonacci και το Martingale) Στην περίπτωση του Kelly, ποντάρετε πολλά και κερδίζετε πολλά, στοιχηματίζετε λίγα και κερδίζετε λίγα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις απώλειες.

Μειονεκτήματα

➥ Δεν είναι εύκολη υπόθεση ο εντοπισμός των Value Bet και λίγοι είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να τα εντοπίζουν συχνά. Συνεπώς είναι πολύ εύκολο ο παίκτης να βρεθεί σε σημείο με αρκετές χρηματικές απώλειες από χαμένα πονταρίσματα.

➥ Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες στρατηγικές που ο παίκτης ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σύστημα πονταρισμάτων σε αποδόσεις χωρίς να υπολογίζει στατιστικές, αγωνιστικές καταστάσεις ομάδων κλπ, εδώ χρειάζεται διάβασμα και καλή γνώση των πρωταθλημάτων και των γεγονότων που πρόκειται να στοιχηματίσει.

Επίλογος

 Το «Kelly Criterion» είναι γνωστό και διαδεδομένο στον κύκλο των έμπειρων παικτών και επαγγελματιών του στοιχήματος, δεδομένου ότι τοποθετεί τον ίδιο τον παίκτη στο επίκεντρο του παιχνιδιού. Η μεταβλητή-κλειδί που καθορίζει το ποσοστό του κεφαλαίου που θα στοιχηματιστεί, είναι η «Ρ» του τύπου, δηλαδή το ποσοστό επιβεβαίωσης που καθορίζει ο παίκτης.

Ο κίνδυνος υπερεκτίμησης της πιθανότητας στο να επιβεβαιωθεί μια επιλογή σε περιπτώσεις που ο Bookmaker την υπολογίζει σωστά, τότε αναπόφευεκτα ο παίκτης οδηγείται σε απώλεια ενός μέρους του κεφαλαίου του. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η καλή μελέτη και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, για να μπορεί ο παίκτης να εντοπίζει την ευκαιρία και να βλέπει την «αλήθεια» πίσω από την πλάτη του μπουκ.

Η ουσία του Kelly Criterion είναι το προσωπικό ποσοστό επιβεβαίωσης που θέτει ο παίκτης για μια επιλογή. Το να πάτε κόντρα όμως σε ένα τεράστιο συλλέκτη πληροφοριών και στατιστικών όπως είναι ο bookmaker, απαιτεί καλή γνώση, αντικειμενικότητα και αυτοπεποίθεση. Το σημαντικότερο όμως είναι να βάζετε όρια στο κεφάλαιο που διαθέτετε για στοιχηματισμό, όποια στρατηγική και αν επιλέξετε.

Μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον εικονικό κόσμο των Virtual Sports και Esports, μέσα από έναν ολοκληρωμένο οδηγό. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον κόσμο του στοιχήματος. Θα βρείτε πλούσια θεματολογία για τους μύθους και τις αλήθειες του στοιχήματος, τα διάφορα συστήματα στοιχήματος, καθώς και το πως να κερδίσετε στο στοίχημα!  Επίσης έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα οφέλη του online στοιχήματος.

Όλα αυτά και πολλά άλλα στο Stoixima365.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Χάντικαπ ( European Handicap )

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στοιχήματος που προτιμούν να ποντάρουν στις ευκατανόητες και βασικές αγορές τύπου ( 1Χ2, Goal/NoGoal ), αδιαφορώντας για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι αγορές των χάντικαπ. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν πως η γνώση τους είναι δύσκολη και πως απευθύνονται στους πιο «ψαγμένους» παίκτες. Στην πραγματικότητα τα handicaps έχουν συγκεκριμένη λογική και προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα.

Τα χάντικαπ έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τις αποστάσεις δύο ομάδων δίνοντας σε αυτές εικονικό πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υψηλότερες αποδόσεις. Αποτελούν ιδανική επιλογή σε περιπτώσεις που έχουμε μια φαινομενικά δύσκολη και σφιχτή αναμέτρηση και όταν υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικής μεταξύ των ομάδων.

Στο στοίχημα υπάρχουν δύο κατηγορίες handicap, το Ευρωπαϊκό χάντικαπ και το Ασιατικό χάντικαπ. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθούμε στην λειτουργία του Ευρωπαϊκού και θα αναφέρουμε παράλληλα τις διαφορές που έχει σε σχέση με το «ξαδερφάκι» του το Ασιατικό. Επιπλέον το European handicap, πέρα από τις αγορές που προσφέρει στους αγώνες του ποδοσφαίρου, μπορεί να το συναντήσει κανείς σε μια ευρύτερη ποικιλία αθλημάτων όπως είναι το τένις, το χάντμπολ, το βόλεϊ, το μπέϊζμπολ, το χόκεϊ και τα Αμερικάνικο football.

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

 

Η σημασία του Ευρωπαϊκού χάντικαπ

 Αρκετοί είναι οι υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού χάντικαπ που το θεωρούν περισσότερο κατανοητό και εύκολο στην χρήση του, από ότι το Ασιατικό. Η σημαντικότερη διαφορά τους είναι ότι στο Eυρωπαϊκό προσφέρονται 3 αποτελέσματα με το ενδεχόμενο της ισοπαλίας που δεν υπάρχει στο Ασιατικό το οποίο προσφέρει 2 πιθανά αποτελέσματα.

Στο European handicap, οι μπουκ δίνουν προβάδισμα με γκολ σε μία από τις δύο ομάδες που συνήθως είναι η πιο αδύναμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει τις ισορροπίες και να μειώνει το θεωρητικό πλεονέκτημα της ισχυρής ομάδας, έτσι ώστε να δημιουργούνται καλύτερες αποδόσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θεωρούνται «δύσκολα» και το παραμικρό χάντικαπ μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά στους αγώνες που υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικής, οι μειωμένες αποδόσεις των φαβορί αποκτούν πλέον μεγαλύτερη αξία. Επίσης στους μπούκμεϊκερς μπορεί να συναντήσετε τα χάντικαπ με συμβολισμούς. Το Ευρωπαϊκό χάντικαπ ως (ΕΗ) και το Ασιατικό χάντικαπ ως ( ΑΗ ).

Πως λειτουργεί το Ευρωπαϊκό χάντικαπ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η σημαντική διαφορά των χάντικαπ εντοπίζεται στο πλήθος των αποτελεσμάτων που προσφέρουν. Το Ασιατικό προσφέρει 2 αποτελέσματα ενώ το Ευρωπαϊκό 3, σαν να ποντάρετε στην κλασική επιλογή 1Χ2 και γι αυτό τον λόγο το European Handicap μπορεί να το συναντήσετε και ως “Single handicap” ή “3-way handicap”.

Με απλά λόγια, ένας ολόκληρος αριθμός πόντων ή γκολ προστίθενται στην αδύναμη πλευρά που είναι το αουτσάϊντερ, ενώ παράλληλα οι ίδιοι αριθμοί πόντων ή γκολ αφιαρούνται και παίρνουν αρνητικές τιμές στην ισχυρή πλευρά του φαβορί.

Αυτή η ζυγοστάθμιση πόντων ή γκολ πραγματοποιείται πριν την έναρξη του αγώνα και η διευθέτηση του στοιχήματος γίνεται μετά το τέλος του γεγονότος που θα γίνει η εφαρμογή των χάντικαπ στο τελικό αποτέλεσμα.

Ένα χαρακτηριστικό του Ευρωπαϊκού χάντικαπ είναι πως οι τιμές στις αγορές του απεικονίζονται υπό την μορφή ακέραιων αριθμών πχ -1, +2, -3, κλπ.

Αντίθετα στο Ασιατικό χάντικαπ θα συναντήσετε και ποσοστά τύπου -0,75, +1,25, -1,5 κλπ. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικό παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα την λειτουργία του Ευρωπαϊκού χάντικαπ.

Παράδειγμα

Ακολουθεί ένα υποθετικό σενάριο με European handicap σε αγώνα ποδοσφαίρου που είναι και το άθλημα που συγκεντρώνει τα περισσότερα χάντικαπ.

Σε ένα αμφίρροπο αγώνα ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι το σετ αποδόσεων στην αγορά του Ευρωπαϊκού χάντικαπ είναι διαμορφωμένο ως εξής.

Λίβερπουλ: (-1) = 2,65

Ισοπαλία Χ: (-1) = 3,60

Mάντσεστερ Σίτι: (+1) = 2,25

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει το πλεονέκτημα του ενός γκολ υπέρ. Οι λόγος που δόθηκε το προβάδισμα στην Σίτι οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως είναι η φόρμα των 2 ομάδων και η δύναμη της έδρας της Λίβερπουλ.

Σε περίπτωση που η γηπεδούχος Λίβερπουλ κερδίσει το ματς με 2 ή περισσότερα γκολ, το ποντάρισμα Λίβερπουλ (-1) θεωρείται κερδισμένο. Αυτό συμβαίνει γιατί κατάφερε να ξεπεράσει το αρνητικό χάντικαπ το ενός γκολ στο τελικό σκορ.

Εάν «οι Reds» κερδίσουν με 1 γκολ διαφορά ( 1:0, 2:1, 3:2. κλπ.), τότε το στοίχημα στο αποτέλεσμα Ισοπαλία Χ (-1) θεωρείται κερδισμένο καθώς αφαιρείται 1 γκολ από το τελικό σκορ.

Στο ενδεχόμενο που το ματς λήξει ισόπαλο ή η Μάντσεστερ Σίτι σημειώσει περισσότερα γκολ, τότε το στοίχημα στο χάντικαπ Μάντστερ Σίτι (+1) θεωρείται κερδισμένο καθώς έχει το πλεονέκτημα του επιπλέον τέρματος στο τελικό σκόρ.

Ανάλογα με την επιλογή των μπουκ, το παραπάνω χάντικαπ συνήθως απεικονίζεται ως euro handicap (0:1) ή (1:0) σύμφωνα με το προβάδισμα που δίνεται είτε στους γηπεδούχους είτε στους φιλοξενούμενους. Επιπλέον, ορισμένοι μπουκμέϊκερς δίνουν και Ευρωπαϊκό χάντικαπ 2:0 ή Ευρωπαϊκό χάντικαπ 0:2 όπου αντίστοιχα με το παραπάνω παράδειγμα, χρειάζονται περισσότερα από 2 γκολ διαφορά για μία απ τις ομάδες για να θεωρηθεί κερδισμένο το στοίχημα.

Στην ουσία, το European handicap 0:1 ή ο οποιοδήποτε συνδυασμός πχ. ( 0:2, 0:3 κλπ.), δείχνει τον αριθμό των γκολ ή των πόντων που προστίθενται στην φιλοξενούμενη ομάδα και αντίστοιχα αφαιρούνται από την γηπεδούχο ομάδα στο τελικό σκορ.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

 

Ευρωπαϊκό χάντικαπ VS Ασιατικό χάντικαπ

Oι διαφορές των 2 χάντικαπ είναι ξεκάθαρες, αλλά ακόμα και οι πιο έμπειροι παίκτες στοιχήματος δεν κατανοούν πλήρως την λειτουργία του European handicap (EH) σε σύγκριση με το Asian handicap (AH).

Η κυριότερη τους διαφορά είναι ότι στο Ασιατικό, τα αποτελέσματα περιορίζονται σε 2. Εάν ποντάρετε για παράδειγμα στην γηπεδούχο ομάδα με χάντικαπ (0.0/-0.50), το στοίχημα σου κερδίζει σε περίπτωση που η ομάδα κερδίσει με 1 ή παραπάνω γκολ. Στο ενδεχόμενο ισοπαλίας δέχεστε ως επιστροφή το μισό σου ποντάρισμα. Το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει όταν ποντάρετε στο χάντικαπ της φιλοξενούμενης ομάδας (0.0/+0.5). Έτσι λοιπόν, ένα Ασιατικό χάντικαπ θεωρείται διπλό στοίχημα.

Επιπλέον, η χρήση αποκλειστικά ολόκληρων αριθμών στο Ευρωπαϊκό χάντικαπ (-1. +2. -3) αποτελεί σημαντική διαφορά σε σχέση με το Ασιατικό, που θα συναντήσετε χάντικαπ του τύπου +0,25, -0.5, +0.75,

Στο παραπάνω παράδειγμα του αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, εάν τοποθετήσουμε ένα ακέραιο Ασιατικό χάντικαπ τύπου Λίβερπουλ (-1) / Μάντσεστερ Σίτι (+1), το ενδεχόμενο νίκης της Λίβερπουλ με οποιοδήποτε σκορ και διαφορά ενός γκολ, οι books επιστρέφουν τα πονταρίσματα και για τις 2 επιλογές. Στην περίπτωση που έχουμε το ίδιο handicap με τους όρους του Ευρωπαϊκού και κερδίσει η Λίβερπουλ με 1 γκολ διαφορά, το στοίχημα Λίβερπουλ (-1) θεωρείται χαμένο καθώς επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο της Ισοπαλίας (-1). Αυτό συμβαίνει γιατί σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων με σκορ 1:0 τότε αφαιρείται το 1 γκολ του χάντικαπ και το τελικό αποτέλεσμα είναι το 0-0 που επιβεβαιώνει την ισοπαλία.

 

Γιατί να ασχοληθείτε με το Ευρωπαϊκό χάντικαπ;

Γιατί να προτιμήσει κάποιος το European handicap και που θα τον ευνοήσει; Στην πραγματικότητα, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος στοιχήματος που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμος όταν 2 ομάδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά και παρόμοια δυναμική.

Ο λόγος; Οι καλύτερες αποδόσεις που λαμβάνει ο παίκτης σε αντίθεση με την βασική αγορά τύπου 1Χ2. Σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες ίδιου αγωνιστικού επιπέδου, θα παρατηρήσετε πως το σετ αποδόσεων είναι ισορροπημένο, αλλά μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι που να ευνοούν την επιλογή του χάντικαπ.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο παράδειγμα του παραπάνω αγώνα, θα αναλύσουμε το εξής σενάριο. Έστω ότι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σιτι βρίσκονται αντιμέτωποι στον τελικό του FA Community Shield Cup. Στον συγκεκριμένο τελικό συμμετέχουν οι περσινοί πρωταθλητές της Premier League και ο νικητής του FA Cup, που σημαίνει ότι η διεξαγωγή του αγώνα γίνεται σε ουδέτερο έδαφος που είναι το γήπεδο Wembley.

Στην περίπτωση αυτή, δεν υφίστανται πρακτικά οι γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι και οι ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο και έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να κερδίσουν το τρόπαιο.

Εάν τοποθετήσετε στοίχημα στο «κλασικό» 1Χ2 στο συγκεκριμένο ματς, τότε είναι πιθανό να ποντάρετε σε αποδόσεις του ύψους 1.90 με 2.30 για την ομάδα κάτοχο της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία θεωρείται συνήθως δυνατότερη σε σύγκριση με την νικήτρια του FA Cup. Εάν όμως χρησιμοποιήσετε Ευρωπαϊκό χάντικαπ στο παράδειγμα μας, τότε έχετε την δυνατότητα να ποντάρετε σε αποδόσεις ύψους 3.50 και μεγαλύτερες για την νίκη του φαβορί. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε αρκετά πεποισμένοι ότι η ομάδα που θα τοποθετήσετε το χάντικαπ έχει μεγάλες πιθάνοτητες να κερδίσει, γιατί το ρίσκο που αναλαμβάνετε είναι μεγαλύτερο.

Αφού εξηγήσαμε το Ευρωπαϊκό χάντικαπ, πλέον μπορείτε να διαπιστώνετε την χρησιμότητα του σε αγώνες όπου δυνατές ομάδες έχουν την ικανότητα να κερδίσουν με περισσότερα από 1 γκολ ή συγκεκριμένο αριθμό πόντων.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ας δούμε πως λειτουργεί το European handicap στο μπάσκετ και σε άλλα αθλήματα.

Η μόνη διαφορά είναι ότι τα χάντικαπ στα υπόλοιπα αθλήματα, διαθέτουν μεγαλύτερα όρια καθώς τα γκολ ή οι πόντοι που σημειώνονται είναι αναλογικά περισσότερα. Ένας μπούκμεϊκερ μπορεί να προσφέρει Ευρωπαϊκό χάντικαπ σε ένα αγώνα μπάσκετ υπό την μορφή:

Ρεάλ Μαδρίτης (-7.5) Μπαρτσελόνα (+7.5).

Στην περίπτωση που η Ρεάλ κερδίσει το ματς με 7 πόντους διαφορά από την Μπαρτσελόνα, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο καθώς οι 7.5 πόντοι του χάντικαπ αφαιρούνται από το τελικό σκορ. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράζετε ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο European handicap με το να ποντάρετε σε μεγαλύτερες διαφορές γκολ ή πόντων. Για παράδειγμα, η διαφορά του ενός γκολ για την νίκη της ομάδας φαβορί, μπορεί να είναι της τάξης του 1.70, ενώ το να κερδίσει τον αγώνα με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά μπορεί σκαρφαλώσει σε αποδόσεις του ύψους 3,50 και παραπάνω.

 

Επίλογος

Τα στοιχήματα με χάντικαπ αποτελούν γεννήτρια παραγωγής καλύτερων αποδόσεων σε αγώνες που έχουμε ξεκάθαρα φαβορί και οι αποδόσεις βρίσκονται σε μη αποδεκτές τιμές. Ωστόσο, όπως παρατηρήσατε στα παραπάνω παραδείγματα, τα χάντικαπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε αγώνες που οι διαφορά δυναμικότητας των ομάδων δεν είναι μεγάλη, αλλά πιστεύουμε πως για κάποιο λόγο μία από τις ομάδες μπορεί να κερδίσει με μεγάλη ή μικρή διαφορά.

Οι λόγοι για να τοποθετήσετε κάποιο χάντικαπ μπορεί να προκύπτουν από το κίνητρο των ομάδων , τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν τον αγωνιστικό χώρο, τα αποτελέσματα της στατιτικής τους καθώς και από την γενικότερη γνώση που έχετε για την τωρινή κατάσταση των ομάδων. Όμως ο σημαντικότερος λόγος για να ασχοληθείτε με την ιδιαίτερη αγορά των handicap , είναι ότι θα βρίσκετε πάντα καλύτερες αποδόσεις.

Συγκεκριμένα, αξίζει να ασχοληθείτε με το Ευρωπαϊκό χάντικαπ, γιατί είναι ευκολότερο ως προς την απομνημόνευση των επιλογών χάντικαπ που προσφέρει και μπορεί να θεωρηθεί πιο ξεκάθαρο σε σχέση με το Ασιατικό χάντικαπ. Οι κανόνες του είναι πολύ απλοί και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στην κερδοφορία της κάβας σας.

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Cash Out Στοίχημα

Το cash out στο στοίχημα, είναι μια αμφιλεγόμενη επιλογή που έχει διχάσει σε κάποιον βαθμό όλους μας, όταν βρεθήκαμε στο δίλημμα μιας καλής επιστροφής κέρδους κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Κατάφερε μέσα στα χρόνια να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο στοιχηματισμού και να φέρει μια νέα νοοτροπία και στρατηγική γύρω από την έννοια του κέρδους.

Πλέον δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί ένα γεγονός για να εξασφαλίσει κάποιος τα κέρδη του ούτε να χάνει όλα του τα χρήματα σε ένα γεγονός που εξελίσσεται καταστροφικά. Δεν είναι λίγες οι ιστορίες επιτυχίας αλλά και αποτυχίας πίσω από το θαρραλέο πάτημα του κουμπιού με την στοιχηματική κοινότητα να διχάζεται αρκετές φορές για το εάν τελικά είναι προς συμφέρον του παίκτη η δεδομένη επιλογή ή απλά ευνοεί τις στοιχηματικές εταιρείες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτεί εγρήγορση και καλή αντίληψη της εξέλιξης ενός γεγονότος, ώστε ο παίκτης να παίρνει συχνότερα την σωστή απόφαση .

Στην στήλη του editorial μας "Tips για το στοίχημα" θα βρείτε ενδιαφέρουσα θεματολογία που μπορεί να ευνοήσει το παιχνίδι σας στο στοίχημα!

 

Τι είναι το Cash Out

Είναι το κουμπί που συνήθως βλέπουμε κάτω από το ενεργό δελτίο μας. Καθώς το στοίχημα εξελίσσεται ευνοϊκά για τον παίκτη, οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του πονταρίσματος αυξάνονται και αυτό ανταποκρίνεται στις τιμές που προσφέρει το cash out, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται και μπορεί να φτάνουν μέχρι και το 99% πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Το αντίθετο συμβαίνει όταν το παιχνίδι οδεύει καταστροφικά για το στοίχημα του παίκτη, με το ποσό επιστροφής να γίνεται όλο και μικρότερο όσο περνάει ο χρόνος ή να επιδέχεται φραγή όταν οι πιθανότητες επιβεβαίωσης του στοιχήματος είναι ελάχιστες.

Το κλείνω; / Δεν το κλείνω;

Το παραπάνω δίλημμα ανταποκρίνεται στην ψυχολογία του παίκτη όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίσιμη απόφαση. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που βιαστήκαμε να «κλείσουμε» ένα στοίχημα το οποίο εν τέλει επιβεβαιώθηκε, αφήνοντας μας παράλληλα μια «πικρή γεύση» νίκης. Είναι όμως εξίσου πολλές οι περιπτώσεις που το cash out μας απέφερε σημαντικό κέρδος σε ένα στοίχημα που στο τέλος θεωρήθηκε χαμένο. Η γνωστή ατάκα, «Καλά που το έκλεισα» , συνήθως προέρχεται από συγκεκριμένους υπολογισμούς που κάνει ένας παίκτης για να καταλήξει στην παραπάνω απόφαση. Ένας από αυτούς είναι τα χρονικά όρια ή τα χρηματικά όρια.

To να θέτει ο παίκτης χρονικό όριο (πχ. στο 80’), σε παιχνίδια με αμφίρροπο αποτέλεσμα, μπορεί να τον σώσει από διάφορες αρνητικές καταστάσεις, όπως ένα γκολ στις καθυστερήσεις το οποίο θα ήταν καταστροφικό και πολλά άλλα. Επίσης το να θέτει κάποιος μια αποδεκτή τιμή που θεωρεί δίκαιη ως επιστροφή, μπορεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην επίτευξη μακροχρόνιου κέρδους.

Σε ποιες αγορές θα βρείτε Cash Out

Σε όλους τους σοβαρούς και νόμιμους bookmakers ( πχ.Stoiximan), ο παίκτης θα βρει την επιλογή του cash out σε όλες τις βασικές αγορές, όπως είναι τελικό αποτέλεσμα 1Χ2, διπλή ευκαιρία, ασιατικό χάντικαπ κλπ. Ωστόσο η δυνατότητα αυτή παρέχεται και στα δημοφιλή ειδικά στοιχήματα όπως είναι το Goal/Nogoal , Over/Under κλπ. Όμως σε ορισμένα ειδικά στοιχήματα που έχουν να κάνουν με χρονικά όρια τύπου γκολ στο δεκάλεπτο ή σύνολα γκολ (2-3) καθώς και ορισμένα στοιχήματα συνήθως δεν προσφέρουν την δυνατότητα «κλεισίματος» σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

 

Τα είδη του Cash Out


Μερικό Cash Out (Partial cash out)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να «κλείσει» ένα μέρος του cash out που του προσφέρεται την δεδομένη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί την υπολειπόμενη επιστροφή του στοιχήματος, είτε μέχρι τέλους είτε για ένα επόμενο cash out, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει ένα μέρος των κερδών του.

Αρνητικό Cash Out (Negative cash out)

Ο παίκτης χρησιμοποιεί την παραπάνω επιλογή για να μειώσει την συνολική απώλεια από ένα στοίχημα που εξελίσσεται καταστροφικά. Με απλά λόγια, μειώνεται το μέγεθος του «κουβά». Δεν μπορεί να υπάρξει κέρδος σε αυτή την περίπτωση αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί αποδειχθεί σημαντική επιλογή στην ζυγαριά κερδών/απωλειών. Για να πάρει κάποιος παίκτης την συγκεκριμένη απόφαση, (πνίγοντας παράλληλα τον εγωισμό του), θα πρέπει να υπολογίσει άμεσα ορισμένους παραμέτρους και να λάβει γρήγορα απόφαση καθώς το cash out μειώνεται ραγδαία. Θα υπάρξουν φορές που ο παίκτης θα κλείσει «αρνητικά» ένα στοίχημα το οποίο επιβεβαιώθηκε εν τέλει στο τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά θα υπάρξουν και πάρα πολλές φορές που θα πάρει την σωστή απόφαση για ένα γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται.

Αυτόματο Cash Out (Automatic cash out)

Σε αυτή την περίπτωση, ο παίκτης ορίζει ένα συγκεκριμένο ποσό στο οποίο επιθυμεί να γίνει αυτόματο κλείσιμο του στοιχήματος. Αποτελεί ιδανική περίπτωση για στοιχήματα που ο παίκτης δεν μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη τους ή θεωρεί αποδεκτή και ασφαλής την επιστροφή ενός συγκεκριμένου κέρδους από το γεγονός που επέλεξε να στοιχηματίσει, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Cash Out

Φυσικά κάθε λειτουργία έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Η αμφιλεγόμενη επιλογή του cash out παρουσιάζει τα εξής στοιχεία.

Πλεονεκτήματα

 • Η δυνατότητα επίτευξης κέρδους σε στοιχήματα που δεν επιβεβαιώθηκαν στο τέλος.
  • Άμεση αντίδραση και απόφαση στην εξέλιξη του στοιχήματος με το πάτημα ενός κουμπιού.
  • Η δυνατότητα του αυτόματου κλεισίματος για τους αγώνες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την δεδομένη στιγμή.
  • Η εξασφάλιση ορισμένου ποσοστού κέρδους με το μερικό κλείσιμο του στοιχήματος.
  • Η αποφυγή της συνολικής απώλειας με τη χρήση του αρνητικού cash out σε στοιχήματα που κάποτε θα «έσκιζες» πριν τελειώσουν.
  • Δίνει τέλος στην αγωνία των τελευταίων λεπτών του αγώνα.

Μειονεκτήματα

 • Η περίπτωση cash out σε στοιχήματα που επιβεβαιώθηκαν στο τέλος.
  • Η αίσθηση απώλειας κερδών ακόμα και στην περίπτωση που το cash out είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό ποντάρισμα, αλλά ταυτόχρονα μικρότερο από τα συνολικά κέρδη.
  • Ορισμένες φορές προκαλεί νεύρα, με τους μπουκ να ανοιγοκλείνουν το cash out χωρίς να υπάρχει κάποιος επιφανής λόγος.

Επίλογος

Το cash out αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στα δεδομένα του σύγχρονου στοιχήματος, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές απόψεις. Υπάρχουν οι παίκτες που το έχουν ενσωματώσει στην προσωπική τους στρατηγική και αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από την λειτουργία του. Όμως θα συναντήσετε και παίκτες που δεν «κλείνουν» με τίποτα το δελτίο τους μέχρι τέλους, αλλά εμφανίζουν εξίσου κερδοφορία.

Φυσικά, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κάποια από τις παραπάνω επιλογές, λάθος ή σωστή, από την στιγμή που δεν υπάρχει στρατηγική που να προσφέρει εγγυημένα κέρδη. Η αποτελεσματικότητα τους κρίνεται από τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του κάθε παίκτη. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως, είναι πως το μόνο «σίγουρο» κέρδος είναι αυτό που προσφέρει το cash out την στιγμή που εξελίσσεται ο αγώνας.

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

Πώς να κερδίσω στο στοίχημα;

Πώς να κερδίσω στο στοίχημα; Το ερώτημα αυτό απασχολεί κάθε άνθρωπο που παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με το στοίχημα, καθώς ο κύριος σκοπός της ενασχόλησης, δεν είναι μόνο η διασκέδαση, αλλά και η επίτευξη κέρδους. Τι πρέπει να προσέξει λοιπόν ο παίκτης για να έχει τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος του;

Η μυστική φόρμουλα επιτυχίας

Εάν ψάχνετε για «μυστική» συνταγή σίγουρης επιτυχίας, τότε δεν θα την βρείτε εδώ, αλλά ούτε και αλλού. Γιατί πολύ απλά, στοίχημα και 100% σίγουρο αποτέλεσμα είναι δύο όροι που δεν πηγαίνουν μαζί. Το στοιχηματικό περιβάλλον έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε οι μόνοι που θα έχουν εξασφαλισμένο κέρδος από κάθε αγώνα, να είναι οι στοιχηματικές εταιρείες. Εν ολίγης οι μπουκ έχουν το μαχαίρι, έχουν και το πεπόνι. Όσοι προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να αλλάξουν την ισορροπία παίκτη / μπουκ και να μεταφέρουν το πλεονέκτημα από την μεριά του παίκτη, γρήγορα μπήκαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να επιβληθούν φραγές στο παιχνίδι τους.

Παρόλο αυτά, δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αποταμιεύσει μεγάλα χρηματικά κεφάλαια ή δεν μπορεί να θεωρείται μακροχρόνια κερδισμένος από το στοίχημα. Αντιθέτως, υπάρχουν «επαγγελματίες» στον χώρο με όλη την σημασία της λέξεως, καθώς καταφέρνουν και αποκομίζουν κέρδη από το στοίχημα με τα οποία μπορούν και βιοπορίζονται. Φυσικά, το να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο επίπεδο, κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να θεωρηθεί. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, ένα καλό πλάνο και μια κάβα με αυστηρές παραμέτρους.

Ωστόσο, ο μέσος παίκτης δεν έχει στόχο να γίνει εισοδηματίας μέσα από το στοίχημα και το βλέπει ως έναν παράπλευρο τρόπο για να βγάζει κάποια «εξτραδάκια». Άλλωστε, δεν είναι άσχημη αυτή η επιλογή όταν ο παίκτης συνδυάζει το στοίχημα με την διασκέδαση και την χαρά του αποτελέσματος, αρκεί φυσικά να έχει όρια στο παιχνίδι του και να μην στοιχηματίζει αλόγιστα.

Κίνδυνοι στον δρόμο της επιτυχίας

Στημένα παιχνίδια και στοίχημα

Η ανάγκη των παικτών για όσο το δυνατόν εξασφαλισμένα κέρδη, άνοιξαν τον δρόμο σε μια μερίδα επιτήδειων που προσπαθούν να πουλήσουν στους παίκτες, αγώνες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Αμέτρητες είναι πλέον οι σελίδες στο διαδίκτυο και οι «ειδικοί» που κάνουν την προπαγάνδα τους, αποσπώντας σημαντικά κεφάλαια από αυτούς που θα πέσουν στην παγίδα.

Τα προφίλ αυτών των ατόμων δείχνουν πολλές φορές ψευδή δελτία, μεγάλες αποδόσεις, ανατροπές 1/2 , χρήματα και αποδείξεις δελτίων, μέχρι ακριβά αυτοκίνητα και ρολόγια τα οποία δήθεν απέκτησαν με το να ακολουθούν τις αποκλειστικές πληροφορίες και τα «στημένα» παιχνίδια τους.

Όμως το να στήσει κάποιος την τέλεια απάτη σε έναν σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, είναι εύκολο και όλα τα παραπάνω είναι στις περισσότερες περιπτώσεις προϊόντα photoshop και μοντάζ. Η ενημέρωση και η γνώση είναι αυτή που θα σας γλιτώσει από τέτοιες παγίδες. Όμως και με λίγο σκέψη αν αναλύσει κάποιος την λειτουργία αυτών των ατόμων θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει σωστά.

Οι μπούκμεϊκερς κατέχουν τεράστια συλλογή πληροφοριών για τα περισσότερα γεγονότα που προσφέρουν και παρακολουθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή την κίνηση του τζίρου. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν μια ασυνήθιστη κίνηση ενός μεγάλου ποσοστού του τζίρου σε ένα σημείο (πόσο μάλλον όταν η λίγκα η τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν συγκεντρώνουν τεράστιους τζίρους) αυτό θα στρέψει του βλέμμα του προς τα κει και θα αρχίζει να ψάχνει εις βάθος την αιτία. Επίσης είναι στο χέρι του να θέσει όρια πονταρίσματος, φραγή στις επιλογές του ματς ή ακόμα να ακυρώσει ολόκληρο το γεγονός αν δει πως τα συμφέροντα του απειλούνται.

Συνεπώς, αν υποθέσουμε ότι κάποιος γνωρίζει 100% το αποτέλεσμα ενός αγώνα, γιατί να το θέσει στον παραπάνω κίνδυνο και γιατί να το έχει προς πώληση στα 50€ και στα 100€, ενώ θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστια κέρδη μόνο από το στοίχημα; Έστω και αν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες ποιος σοβαρός θα το έκανε επιχείρηση στα social media;

«Σου δίνω δωρεάν σημείο και αγοράζεις το επόμενο»

Ένα καλό δόλωμα στο οποίο τσιμπάνε αρκετοί παίκτες, είναι η συγκεκριμένη «συνεννόηση». Σε αυτή την περίπτωση το θύμα δεν χρειάζεται να προκαταβάλλει χρήματα για το σημείο και δέχεται να το αποκτήσει δωρεάν, με την θεωρητική προϋπόθεση πως μετά την επιβεβαίωση του σημείου θα πληρώσει για να αγοράσει το επόμενο.

Άραγε ποιος θα έδινε ένα παιχνίδι με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, ΔΩΡΕΑΝ;

Όπως και να έχει, η λογική της συγκεκριμένης κομπίνας βασίζεται στο ότι ο επιτήδειος θα δώσει διαφορετικά σημεία του ίδιου αγώνα, σε πολλά άτομα, καλύπτοντας κάθε πιθανό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, σε έναν κλασικό αγώνα ποδοσφαίρου με ενισχυμένο σετ αποδόσεων, κάποιοι θα λάβουν ως «σίγουρο» αποτέλεσμα τον Άσσο, κάποιοι την Ισοπαλία και κάποιοι άλλοι το Διπλό. Ότι και αν συμβεί στον αγώνα, κάποιοι πελάτες θα πληρωθούν και θα πέσουν στην παγίδα αγοράζοντας το επόμενο. Οι υπόλοιποι θα χάσουν το στοίχημα και απλά θα απομακρυνθούν χωρίς να γίνει ντόρος, από τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν για το παιχνίδι.

Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε και να μην ασχοληθείτε με αυτά, γιατί όχι μόνο δεν θα βγείτε κερδισμένοι από το στοίχημα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μετράτε πολλαπλές απώλειες. Προφανώς και δεν λέμε να παίζετε «με τον σταυρό στο χέρι». Oι μπουκ κάνουν συχνά λάθη στα όρια των αποδόσεων ή των επιλογών τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε νόμιμα και προς συμφέρον σας.

Η έμπειρη ομάδα του bet-prognostika.com, αποτελείται από Tipsters που ασχολούνται χρόνια με το στοίχημα και παρέχουν καθημερινά προγνωστικά σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων και πρωταθλημάτων. Ωστόσο, στην κατηγορία Subscriptions θα βρείτε και τα ανανεωμένα συνδρομητικά πακέτα, καταξιωμένων VIP Tipster. 

Υπάρχουν αρκετοί θεμιτοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας και να δείτε τα κέρδη σας να αυξάνονται. Παρακάτω ακολουθούν 12 συμβουλές που η εφαρμογή τους μπορεί να έχει άμεση επίδραση στα ποσοστά κέρδους και στην μείωση της απώλειας.

1) Όλα ξεκινούν από την σωστή διαχείριση κεφαλαίου. Το προσωπικό budget κάθε παίκτη που είναι διαθέσιμο προς στοιχηματισμό θα πρέπει να αξιοποιείται με προσοχή και πειθαρχία. Το ιδανικό σύμφωνα με την λειτουργία των επαγγελματιών, είναι στο ξεκίνημα κάθε σεζόν να ορίζεται ένα συγκεκριμένο ποσό που θα αφιερώνεται στο στοίχημα ( ή γνωστή μπάνκα ή κάβα ) και από το συγκεκριμένο ποσό να μοιράζεται το 1% έως 3% σε κάθε παιχνίδι που ποντάρετε. Η πίστη στην αρχική σας κάβα μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχημένο παιχνίδι χωρίς να χάνεται τον έλεγχο των οικονομικών σας ούτε να επηρεάζεται ο γενικότερος προϋπολογισμός σας από αλλεπάλληλες καταθέσεις. Συνεπώς να έχετε πάντα των έλεγχο στα κεφάλαια σας.

2) Στοίχημα με Μονά αποδεκτά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε δει ή ακούσει την συγκεκριμένη συμβουλή καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες αρχές για μακροχρόνια κέρδη. Ο κύριος λόγος που συνιστάται ο στοιχηματισμός σε μία μόνο επιλογή είναι προφανής. Οι πιθανότητες επίτευξης ενός μόνο σημείου αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει η επιβεβαίωση παρολί τριών η τεσσάρων αγώνων. Οι μπουκ δεν αγαπούν τα παρολί ενώ ταυτόχρονα μισούν τα μονά αποδεκτά. Όσο αυξάνονται οι επιλογές στα παρολί, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα ποσοστά της γκανιότας που επιστρέφει «πετσοκομμένα» κέρδη για τον παίκτη. Τα μονά αποδεκτά πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας, παράλληλα κρατούν τα επίπεδα γκανιότας χαμηλά.

3) Μην παίζετε παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη σας. Απ’ τους σημαντικότερους κανόνες που θα πρέπει να είναι απαράβατος. Η ενασχόληση με το στοίχημα θα πρέπει να συνδυάζει την διασκέδαση με την επίτευξη κέρδους χωρίς ωστόσο να οδηγεί τον παίκτη σε εθισμό και ανεξέλεγκτο στοιχηματισμό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που οδηγήθηκαν σε οικονομική καταστροφή καθώς δεν έβαζαν φρένο στο παιχνίδι τους. Είναι γνωστή στους περισσότερους αυτή η συμβουλή και μπορεί φαίνεται δεδομένη, όμως η πραγματικότητα έχει δείξει αντίθετα αποτελέσματα. Θα πρέπει λοιπόν να παίζετε υπεύθυνα και με μέτρο αν θέλετε να είστε κερδισμένοι στο στοίχημα.

 4) Καλή και σωστή μελέτη. Σύμμαχος της επιτυχίας είναι η γνώση. Για να υπάρξει γνώση θα πρέπει να αφιερώνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στην μελέτη του αγώνα που πρόκειται να τοποθετήσετε τα κεφάλαια σας. Η επικαιρότητα, η φόρμα των ομάδων και οι απουσίες τους, η προϊστορία τους και φυσικά το βαθμολογικό κίνητρο είναι μερικοί βασικοί παράμετροι που απαιτούν μελέτη. Προφανώς, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς την επιτυχία ενός σημείου ακόμα και αν έχετε αφιερώσει πολλές ώρες στην μελέτη του και ξέρετε τα πάντα για το συγκεκριμένο γεγονός. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική, αλλά η γνώση σας αυξάνει την προβλεπτική σας ικανότητα στο Live Betting και μπορεί να εντοπίζεται ευκολότερα τις ευκαιρίες που προκύπτουν κατά την διάρκεια του αγώνα.

 5) Εστιάστε σε λίγα πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, το πολύ σε 2-3 όπου η διαχείριση της πληροφορίας είναι ευκολότερη. Είναι λογικό ότι τα πολλά πρωταθλήματα, αυξάνουν τον όγκο πληροφοριών και ο παίκτης αδυνατεί αν αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο για καλή μελέτη. Συνεπώς είναι προς συμφέρον σας να γνωρίζετε καλά συγκεκριμένες διοργανώσεις καθώς αργά η γρήγορα οι προβλέψεις σας θα ανταποκρίνονται συχνότερα στην πραγματικότητα.

6) Μην περιορίζεστε στις βασικές αγορές. Στοίχημα δεν είναι μόνο το Over/Under ούτε το 1Χ2. Στο διαδικτυακό στοίχημα υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για γεγονότα που αφορούν τον ίδιο αγώνα. Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικές αγορές όπως είναι το Ασιατικό και το Ευρωπαϊκό χάντικαπ που είναι αρκετά δημοφιλή στην «πιάτσα» των επαγγελματιών του στοιχήματος.

7) Η σωστή μελέτη οδηγεί στην εύρεση των Value bets. Με λίγα λόγια, να αναζητάτε την «αξία» στις αποδόσεις. Εν συντομία το value bet περιγράφει την άποψη του παίκτη σε κάποιο σημείο το οποίο θεωρεί πως έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί σε σχέση με τις εκτιμώμενες πιθανότητες του μπουκ που ανταποκρίνονται στο μέγεθος της απόδοσης. Συνεπώς υπάρχει αξία στην δεδομένη επιλογή.

 8) Υπομονή και πίστη στο ότι θα αλλάξουν τα αρνητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολη γίνεται η ανάβαση προς την επίτευξη του ταμείου τόσο πιο εύκολη αλλά και πιο συχνή είναι η πτώση και ο λεγόμενος «κουβάς». Θα πρέπει να βλέπετε τα αποτελέσματα σας στο στοίχημα σε βάθος χρόνου και όχι μέρας ή στιγμής. Στόχος σας θα πρέπει να είναι το μακροχρόνιο κέρδος και όχι το άμεσο.

 9) Μην προσπαθείτε να ρεφάρετε την ίδια στιγμή. Ένα αρνητικό σερί προκαλεί απογοήτευση και εκνευρισμό, ενώ παράλληλα τονώνει τον εγωισμό και δημιουργεί την πεποίθηση ότι το επόμενο στοίχημα θα είναι νικηφόρο και θα γίνει η κάλυψη των χαμένων. Το σκεπτικό αυτό είναι λάθος, όπως ακριβώς είναι λάθος οι αποφάσεις εν θερμώ. Προφανώς και το ρεφάρισμα είναι ο αυτοσκοπός μετά από κάθε αποτυχία, αλλά θα πρέπει να γίνεται μεθοδικά και σε βάθος χρόνου. Η ιστορία έχει δείξει πως οι προσπάθειες για άμεσο ρεφάρισμα οδηγούν σε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς δεν υπάρχει διαύγεια και σωστή αντίληψη της κατάστασης. Συνεπώς πάρτε μια ανάσα και κάντε ένα διάλειμμα μετά από ένα σερί αποτυχιών.

 10) Να είστε καχύποπτοι με τα «εμπορικά» παιχνίδια και τις ομάδες φαβορί. Οι δημοφιλείς αγώνες περνούν από το μικροσκόπιο των μπουκ και το πιο πιθανόν είναι να γνωρίζουν μέχρι και το πρωινό που έφαγε ο Μέσι για να φτιάξουν το σετ των αποδόσεων. Οι μπουκ εστιάζουν στα γεγονότα αυτά και προσφέρουν «πετσοκομμένες» αποδόσεις προκειμένου να διαχειριστούν την πίεση της πλειοψηφίας των παικτών. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και όχι φαβορί. Αυτό σημαίνει πως οι αποδόσεις τύπου 1,20 και 1,30 δεν αξίζουν το άγχος τις επιβεβαίωσης. Στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βλέπουμε όλο και πιο συχνά ομάδες φαβορί να «γκελάρουν» και αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Αρκετές φορές αυτές οι αποδόσεις μπορεί να είναι δίκαιες και να αντικατοπτρίζουν την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, όμως θα πρέπει να έχετε μελετήσει αρκετά καλά για να θεωρήσετε πως μια απόδοση στα όρια της «τοκογλυφίας» έχει αξία.

 11) Να παρακολουθείτε την κίνηση του τζίρου. Το σωστό διάβασμα των τζίρων που συγκεντρώνει το κάθε γεγονός μπορεί να οδηγήσει σε σωστές επιλογές. Η κίνηση της πλειοψηφίας των παικτών μπορεί να δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με τα «παραφουσκωμένα» σημεία γιατί είναι ευάλωτα και συνήθως… «σκάνε».

 12) Τέλος μην θεωρείται τίποτα σίγουρο και άχαστο. Όπως προαναφέραμε αρκετές φορές η λέξη «σιγουράκι» (σε νόμιμα πλαίσια) δεν έχει καμία σχέση με το στοίχημα και θα πρέπει να το αποδεχόμαστε. Σε έναν αγώνα, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε επιλογή ή απόδοση. Επομένως μην πέφτετε στην πλάνη του άχαστου και μην «ανοίγεστε» απρόσκοπτα.

Επιπλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστορία και να μάθετε την εφαρμογή διάσημων στρατηγικών στοιχήματος που μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη σας, όπως είναι το σύστημα Martingale, το D'Alembert, το  Kelly Criterion, το σύστημα Labouchere και η ακολουθία Fibonacci.

Επίσης μπορείτε να δείτε και την χρησιμότητα των συστημάτων στο στοίχημα.

Εν κατακλείδι, οι παραπάνω συμβουλές μπορεί να φέρουν θετικά αποτελέσματα στο παιχνίδι σας μακροχρόνια, χωρίς ωστόσο να εγγυώνται την επίτευξη σίγουρου κέρδους. Το κέρδος στο στοίχημα είναι σαν ένα παζλ. Όσο προσθέτετε κομμάτια, τόσο περισσότερο βλέπετε την πραγματική εικόνα και έτσι πλησιάζετε την επιτυχία. Δηλαδή χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα.

Επιμέλεια: Χρήστος Γερακάκης

 

 

Συστήματα στο στοίχημα (Part 2)

Στην στήλη του editorial μας Tips για το στοίχημα έχουμε δει σημαντικά πράγματα έως τώρα με αναλυτικά κείμενα που μιλάνε για έννοιες όπως η γκανιότα, το ασιατικό χάντικαπ, το value bet, το yield και το roi όπως και την δύσκολη αγορά των κόρνερ.

Εδώ θα μιλήσουμε για τα συστήματα στοιχηματισμού στο στοίχημα με αφορμή ερωτήσεις φίλων του bet-prognostika που έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν ερμηνείες γύρω από γνωστές μεθόδους στοιχηματισμού.

 

Up and Down

Σε ένα σύστημα Up and Down ο παίκτης παίζει δυο επιλογές πληρώνοντας μόνο τη μια. Για να ισχύει η δεύτερη, πρέπει να κερδίσει η πρώτη. Αν κερδίσει η πρώτη, το αρχικό ποσό ποντάρεται και στη δεύτερη, αν χάσει όμως μια από τις δυο επιλογές χάνει εντελώς. Για να κερδίσει δηλαδή κάποιος πρέπει να πετύχει και τις δυο επιλογές του για να τις πληρωθεί όμως ως μονά αποδεκτά. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι με ένα ποντάρισμα παίζεις δυο στοιχήματα υπό προϋποθέσεις.

*(πρέπει να κερδίσεις δηλαδή το ένα για να τεθεί σε ισχύ το δεύτερο μονό αποδεκτό - κατηγορία στοιχημάτων if cash ή ATC)

Up and down  1 
Αγώνες 2
Στοιχήματα 2
Πονταρίσματα 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 2

 

Round Robin

Ένα σύστημα Round Robin αποτελείται από 10 στοιχήματα: τρεις 2άδες, μια 3άδα και δυο Up and Down. Για τις δυάδες και τις τριάδες ισχύει ότι και στο Trixie, όμως τα Up and Down(*) στοιχήματα προϋποθέτουν να κερδίσεις το πρώτο για να ισχύει το επόμενο. Κι εδώ λοιπόν η διαφορά είναι πως παίζεις ένα σύστημα σαν το Trixie πληρώνοντας όμως λιγότερα λεφτά, με το ρίσκο των Up and Down στοιχημάτων, για να πάρεις περισσότερα κέρδη σε περίπτωση απόλυτης νίκης.

Round Robin  1*-2-3 
Αγώνες 3
Στοιχήματα 10
Πονταρίσματα 8
Up and Down  2
Δυάδες 3
Τριάδες 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 2

 

Flag

Ένα σύστημα Flag αποτελείται από 23 στοιχήματα: έξι 2άδες, τέσσερις 3άδες, μια 4άδα και έξι Up and Down (δηλαδή 12 μονά). Για το 2-3-4 ισχύει ότι και στο Yankee, όμως τα Up and Down(*) στοιχήματα προϋποθέτουν να κερδίσεις το πρώτο για να ισχύει το επόμενο. Κι εδώ λοιπόν η διαφορά είναι πως παίζεις ένα σύστημα σαν το Yankee πληρώνοντας όμως λιγότερα λεφτά, με το ρίσκο των Up and Down στοιχημάτων, για να πάρεις μεγαλύτερα κέρδη από το Yankee.

Flag  1*-2-3-4 
Αγώνες 4
Στοιχήματα 23
Πονταρίσματα 17
Up and Down μονά 12
Δυάδες 6
Τριάδες 4
Τετράδες 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 2

 

Super Flag

Ένα σύστημα Super Flag αποτελείται από 46 στοιχήματα: δέκα 2άδες, δέκα 3άδες, πέντε 4άδες, 1 πεντάδα και δέκα Up and Down (δηλαδή 20 μονά). Για το 2-3-4-5 ισχύει ότι και στο Flag, όμως τα Up and Down(*) στοιχήματα προϋποθέτουν να κερδίσεις το πρώτο για να ισχύει το επόμενο. Κι εδώ λοιπόν η διαφορά είναι πως παίζεις ένα σύστημα πληρώνοντας λιγότερα λεφτά, με το ρίσκο των Up and Down στοιχημάτων, για να πάρεις μεγαλύτερα κέρδη.

Super Flag  1*-2-3-4-5 
Αγώνες 5
Στοιχήματα 46
Πονταρίσματα 36
Up and Down μονά 10
Δυάδες 10
Τριάδες 10
Τετράδες 5
Πεντάδες 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 2

 

Rounder

Ένα σύστημα Rounder αποτελείται από 3 μονά στοιχήματα, τα οποία σε περίπτωση επαλήθευσης τους δημιουργούν παράλληλα δυάδες και τριάδες, τις οποίες δεν πληρώνεις. Αν λοιπόν κερδίσεις και τα 3 μονά στοιχήματα, τότε θα πληρωθείς και τις δυάδες και την τριάδα που σχηματίζουν (με ποντάρισμα το ποσό που επέλεξες για τα μονά), έχοντας πληρώσει όμως μονάχα για τα μονά αποδεκτά. Κι εδώ λοιπόν η διαφορά είναι πως παίζεις ένα σύστημα σαν το Round Robin πληρώνοντας όμως ακόμη λιγότερα λεφτά.

Rounder  1*-2*-3* 
Αγώνες 3
Στοιχήματα 10
Πονταρίσματα 3
Μονά αποδεκτά 3
Δυάδες 3
Τριάδες 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 1

 

Roundabout

Ένα σύστημα Roundabout αποτελείται από 3 μονά στοιχήματα, τα οποία σε περίπτωση επαλήθευσης τους δημιουργούν παράλληλα δυάδες και τριάδες, τις οποίες δεν πληρώνεις. Αν λοιπόν κερδίσεις και τα 3 μονά στοιχήματα, τότε θα πληρωθείς και τις δυάδες και την τριάδα που σχηματίζουν, έχοντας πληρώσει όμως μονάχα για τα μονά αποδεκτά. H διαφορά είναι πως παίζεις ένα σύστημα σαν το Rounder όμως εδώ οι δυάδες και η τριάδα (αν περάσουν) ποντάρονται με το διπλάσιο ποσό κι όχι μόνο με το αρχικό.

Rounder  1*-2*-3* 
Αγώνες 3
Στοιχήματα 10
Πονταρίσματα 3
Μονά αποδεκτά 3
Δυάδες 3
Τριάδες 1
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 1

 

Union Jack

Ένα σύστημα Union Jack αποτελείται από 9 στοιχήματα, τα οποία τοποθετούνται σε έναν πίνακα με αυτήν τη μορφή: 

Α  Β  Γ

Δ  Ε  Ζ

Η  Θ  Ι

Το σύστημα λοιπόν θυμίζει τη γνωστή τρίλιζα, αφού για να κερδίσεις πρέπει να πετύχεις μια τριάδα, η οποία όμως θα σχηματίζεται οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια στον πίνακα. Η τεχνική αυτή λοιπόν προτείνεται ουσιαστικά μόνο για να παίξεις 8 τριάδες, οπότε το αν θα επαληθευτεί εξαρτάται αποκλειστικά από το πως οργάνωσες τον πίνακά σου.

Union Jack  3* 
Αγώνες 9
Στοιχήματα 8
Πονταρίσματα 8
Τριάδες 8
Ελάχιστα σημεία για Νίκη 3*

 

Επιμέλεια:  Τάσος Ναζαρίδης

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

οριο ηλικιας

Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών και ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας.
Το bet-prognostika.com συστήνει να παίζετε τυχερά παιχνίδια υπεύθυνα και με μέτρο.
Γραμμή στήριξης: 1114

Εταιρίες

app store logo
android

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.