log in

Tolis Ecko

Ο απολογισμός της σεζόν 2015'-16'

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι του Bet-Prognostika, ευτυχώς ή δυστυχώς για τη στήλη μας ακόμη μία σεζόν έφτασε στο κλείσιμο της, φτάνοντας αισίως τις 3 γεμάτες χρονιές. Σε τούτο το κείμενο θα κάνω τον ταμειακό απολογισμό αυτής εδώ της στήλης. Την πρώτη χρονιά είχαμε σαφή κέρδη και αρκετά υψηλούς μέσους όρους αποδόσεων αν και δεν κρατήσαμε ενεργή κάβα λόγω του ότι ήταν πρώτη σεζόν και επιλέξαμε να μας γνωρίσετε κάπως πιο «ανεπίσημα» να το πω. Την δεύτερη χρονιά, η περσινή, η συγκεκριμένη στήλη ταμειακά απέτυχε καθώς είχαμε απώλειες της τάξης του 40% του αρχικού κεφαλαίου, αν θυμάστε είχαμε ξεκινήσει με 20.000 μονάδες και η στήλη έκλεισε κάτι πάνω από τις 12.000. Σαφής αποτυχία, αλλά ο σπόρος του value betting φυτεύτηκε σε αρκετά άτομα από εσάς που με διαβάζουν τα τελευταία 3 χρόνια και παρότι πέρσι είχα απώλειες δεν άκουσα κανέναν φωστήρα να κράζει ή να ειρωνεύεται και αυτό το εκλαμβάνω ότι κάτι σωστό κάνω.

Τη φετινή χρονιά η κάβα άλλαξε, την ξεκινήσαμε μηδενική, στη λογική του ευρώ και όχι των μονάδων για να έχουμε καλύτερο και πειστικότερο αποτέλεσμα. Η σφαλιάρα ήρθε από το facebook που κατέβασε την κοινότητα μας για ανεξήγητο μέχρι σήμερα λόγο, οπότε μόνοι μας πήραμε την πρωτοβουλία να βγάλουμε τη νομισματική μονάδα από τις κάβες μας έτσι για να είμαστε σίγουροι.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά και δεν υπήρξε ούτε ένα διάστημα που να μας έδειξε από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο ότι η κατάσταση θα γυρίσει. Το Φεβρουάριο όμως πέτυχα 41 σημεία με μέσο όρο πετυχημένων αποδόσεων των κερδισμένων 2.52 αλλά η κάβα παρέμενε αρνητική. Έτσι λοιπόν είχαμε φτάσει κάπου 23 Απρίλη όταν η κάβα είχε πιάσει πάτο με -903 και συνέβη αυτό που περίμενα υπομονετικά να συμβεί από τις 12 Σεπτέμβρη του 2015 όταν ξεκινούσα επίσημα τη σεζόν. Επιτέλους άρχισα να κάνω νίκες και για ένα μήνα περίπου ροκάνισα τη διαφορά φτάνοντας τη στο -147 στις 8 Μαΐου με ένα τεράστιο ταμείο της τάξης των 440 πετυχαίνοντας 5/5 σημεία με κορυφαία απόδοση μίας δυάδας 25.35 (ο άσος της Άϊντραχτ ενάντια στη Μπορούσια και το διπλό της Σαουθάμπτον μέσα στην Τότεναμ). Έπειτα από αυτό το τεράστιο ταμείο που με έφερε σχεδόν σε θέση βολής από τον μηδενισμό του αρνητικού πρόσημου οι επόμενες στήλες δεν είχαν επιτυχία και βρέθηκα στο -300.

Το turning point της σεζόν ήταν στις 26 Μαΐου αν πλέον είχα αφήσει τις ελπίδες μου στο Euro για να μπορέσω να ανατρέψω την κατάσταση, χωρίς να είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς τέτοια τουρνουά είναι δίκοπο μαχαίρι, μπορείς να χάσεις πολλά αλλά να βγάλεις και πολλά, τέτοιο παιχνίδι short-term δεν είναι τόσο του στυλ μου. Τελοσπάντων, εκείνη την ημέρα έπεσε στο μάτι μου ένα παιχνίδι από την 3η Εθνική Γαλλίας, μιλάω για το Μπελφορτέν – Στρασμπούργκ, στο οποίο οι γηπεδούχοι με ισοπαλία έμεναν στην κατηγορία ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν 100% κατηγορία με έναν πόντο. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο άνοιγμα του πλήρωνε 4.00 απόδοση, εννοείται πως το πήρα άμεσα και μάλιστα έγραψα και την στήλη μου εκτός προγράμματος για να το προλάβουν όσοι μπορέσουν να το πάρουν, καθώς ήταν ξεκάθαρα θέμα χρόνου πότε θα το εξαφανίσουν. Περιττό να πω πως η στήλη είχε ανέβει στις 11 το πρωί της Πέμπτης, το παιχνίδι ήταν βράδυ Παρασκευής και η απόδοση της ισοπαλίας είχε πέσει στο 2.20 το ίδιο απόγευμα, ενώ το πρωί της Παρασκευής μόνο μία εταιρία είχε ανοιχτό το ματς στο 1.70 και μέχρι το μεσημέρι το είχε αποσύρει και εκείνη από τις αγορές της. Εκείνη την ημέρα έκανα το μεγαλύτερο ποντάρισμα μου σε ένα μονό γεγονός, πόνταρα ακριβώς όσα χρειαζόταν για να μηδενίσω, ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα. Και μηδένισα με ένα σβηστό 0-0.

Από τη στιγμή που έγινε αυτό, έχοντας και την ταμειάρα της 8ης Μαΐου στη φαρέτρα μου είχα άλλη ψυχολογία πλέον και ένιωθα ότι το Euro θα πάει καλά. Δεν έκανα μεγάλα ανοίγματα πλην του τελικού που έριξα 85 στο draw no bet της Πορτογαλίας και η κάβα έκλεισε την ημέρα του τελικού 10/7 που προστέθηκαν και τα μακροπρόθεσμα bets στο εξαιρετικό νούμερο +683.85! Για πολλούς είναι μικρό, για άλλους καλό και για άλλους αδιάφορο, εγώ ένα θα σας πω, 2.5 μήνες πριν ήμουν σε κάκιστο σημείο ταμειακά, να γυρίσει το -900 σε +680 μέσα σε τόσο μικρό διάστημα είναι κάτι, και το κρατάω.

Μια κουβέντα για τα μακροπρόθεσμα γιατί μου τα πρήξανε τόσοι πολλοί για τους Πορτογάλους και τους Ιταλούς που επέλεξα. Μάγκες μου άλλο το στοίχημα, άλλο η μπαλίτσα που θέλουμε να βλέπουμε να παίζουν ωραία κτλ. Και εγώ γούσταρα τη μπαλίτσα των Ισπανών, των Γερμανών και των Γάλλων, ωστόσο δεν πλήρωναν τίποτα σοβαρό για να προχωρήσουν στη διοργάνωση. Εγώ πάλι τα ίδια θα έπαιζα γιατί παίζω στις αξίες, καλύτερα να βάλω 5-10 ευρώ και να κυνηγάω μακροπρόθεσμα 20άρια παρά 100-200 ευρώ και να κυνηγάω μακροπρόθεσμα 4άρια. Και σιγά τα μακροπρόθεσμα δηλαδή, δεν έπαιξα Σεβίλλη για το πρωτάθλημα στο 20.00 μετά από 38 αγωνιστικές, έπαιξα Πορτογαλία και Ιταλία στο 20.00 για ένα τουρνουά 7 αγώνων…

Στο παρασύνθημα τώρα, για να βάλουμε λίγο περισσότερα νούμερα στην κουβέντα. Ξεκίνησα στις 12/9/15 με 0 κάβα και έκλεισα 10/7/16 με +683.85. Τα υπόλοιπα σας τα παραθέτω ευθύς αμέσως και καταλήγω με τα συμπεράσματα που έβγαλα εγώ.

  Kερδισμένα Δεν πλήρωσαν Επιστροφές Χαμένα Μ.Ο. κερδισμένων Μ.Ο. χαμένων Γενικός Μ.Ο.
Σεπτέμβριος 23 13 - 36 2,77 5,91 4,34
Οκτώβριος 19 9 1 43 2,62 4,77 3,69
Νοέμβριος 32 18 3 42 2,51 6,21 4,36
Δεκέμβριος 26 4 2 48 2,53 4,41 3,47
Ιανουάριος 19 8 3 43 2,56 4,09 3,32
Φεβρουάριος 41 6 2 47 2,52 3,62 3,07
Μάρτιος 22 5 3 31 2,41 2,90 2,65
Απρίλιος 22 9 1 43 2,26 3,03 2,64
Μάιος 10 2 - 15 3,30 6,11 4,70
Ιούνιος 26 3 1 28 3,54 6,84 5,19
Ιούλιος 2 - 1 4 2,45 8,74 5,59
Σύνολα 242 77 17 380 2,68 5,15 3,91

 

Συνολικά προτεινόμενα παιχνίδια Ποσοστό κερδισμένων Ποσοστό κερδισμένων που δεν πλήρωσαν Ποσοστό χαμένων Ποσοστό επιστροφών
639 37,90% 12% 59,47% 2,66%


*Αυτά που λέω ότι δεν πλήρωσαν είναι κερδισμένοι αγώνες που πονταρίστηκαν σε συνδυασμούς αγώνων και η συνολική πρόβλεψη έβγαλε χαμένο το δελτίο, οπότε δεν προέκυψε και νίκη.

Σε 10 γεμάτους μήνες πρότεινα συνολικά 639 σημεία από τα οποία πέρασαν τα 242 σε ποσοστό 37.90%, μέσα στα οποία υπάρχουν και 77 τα οποία ήταν μεν πετυχημένα αλλά δεν πλήρωσαν. Το ποσοστό πετυχημένων σημείων μου κινήθηκε σε αρκετά καλό επίπεδο αναλογιζόμενος πάντα τις αποδόσεις. Στα πετυχημένα σημεία ο μέσος όρος αποδόσεων είναι 2.68, με χαμηλότερη τιμή τον μήνα Απρίλιο με 2.26 και υψηλότερη τον Ιούνιο με 3.54 που είχαμε τα μακροπρόθεσμα του Euro που πήγανε καλά.

Από τα 639 σημεία, τα 390 ήταν χαμένα, σε ποσοστό 59.47%, που δεν αρνούμαι ότι σαφώς μπορεί να ήταν και μικρότερο αλλά προς υπεράσπιση μου ο μ.ο. των αποδόσεων των χαμένων αγώνων κυμάνθηκε στο τεράστιο 5.15. Επίσης είχαμε και 17 σημεία που είχαν επιστροφές πονταρισμάτων, στο 2.66%.

Τέλος το σημείο που θέλω να σταθώ είναι ο γενικός μέσος όρος προτεινόμενων σημείων που έδωσα, σε 639 σημεία ο μέσος όρος προτεινόμενων αποδόσεων ήταν 3.91!!! Το τονίζω γιατί σε μία χρονιά που δεν έκανα εκπτώσεις και έψαχνα διαρκώς να βρω αξίες στα σημεία το κέρδος ήρθε και με τα υψηλότατα ρίσκα που πήρα. Συνοψίζοντας, 2.68 ο μέσος όρος πετυχημένων, στο 5.15 ο μέσος όρος χαμένων, υψηλότερος από κάθε χρονιά και στο 3.91 ο γενικός μέσος όρος, πάλι υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά.

Συμπέρασμα και σκοπός

Αυτό που πρέπει να ελαττώσω και αν γίνεται να εξαλείψω είναι τα κερδισμένα σημεία που δεν πλήρωσαν τίποτα. Είναι πραγματικά κρίμα να περνάς σημεία, ειδικά σε τόσο μεγάλους μέσους όρους και να τα χάνεις από δυάδες, τριάδες, συστήματα κτλ. Ξέρω πως τα ρίσκα φέρνουν και μεγαλύτερα κέρδη αλλά να, τα νούμερα καθρέφτης, τα βλέπω και με ενοχλεί αφάνταστα. Αυτό που σκέφτομαι την ερχόμενη χρονιά είναι να μην χαθεί σημείο ούτε για αστείο, ας είναι το 1.75, του 1.80, αποδόσεις που σπάνια θα δείτε στο ρεπερτόριο μου, θα ποντάρονται σε μονά και έπειτα σε δυάδες, τριάδες κτλ. αν θέλω αύξηση κέρδους. Δύσκολα θα ξαναδείτε σύστημα, με τα μονά σε υψηλές αποδόσεις άντε και κάτι τραβηγμένες δυάδες πάλι υψηλών αποδόσεων σκοπεύω να κινηθώ τη νέα χρονιά, ώστε να επιτύχω και πάλι μακροπρόθεσμο κέρδος που είναι και ο στόχος, άλλωστε τα κέρδη ήρθαν από μονά σημεία σωστά πονταρισμένα σε υψηλές αποδόσεις.

Ευχαριστίες

Η χρονιά που κλείνει είχε ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα, εντός site και εκτός. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι πάντα σε πρώτη γραμμή, αυτά έχουν και πρέπει να έχουν την πρώτη και αμέριστη έννοια μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι σε δεύτερη μοίρα πραγματικά, εφόσον έχουμε τα δύο πρώτα όλα τα άλλα θα γίνουν, θα έρθουν όσο έχουμε δύναμη στα χέρια μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το team, τον Δημήτρη Μπομπότα σαν παλαιότερο μέλος στην ομάδα, τον Παναγιώτη Ζάρρα για την εκπληκτική και απαράμιλλη δουλειά του στο NBA, τον Τάσο Ναζαρίδη για τα νέα πράγματα που έφερε στο site με τις αγορές των κόρνερ και την γενικότερη τεχνογνωσία του, τον Γιαννάκη Αθανασιάδη που γνωρίζει παρασκήνιο μέχρι και την Γ’ κατηγορία Ζουαζηλάνδης, τον Κωστή Χόχα για τη συνέπεια και τον ρυθμό του, τον Γιώργο Χρηστάκο που ανήκει στους κορυφαίους tipsters στο χώρο του τένις, τον Μάριο Καλογερόπουλο με τα έξυπνα πονταρίσματα στα κορτ του μπάσκετ, όπως και τον Πάνο Παπαγεωργίου που καλύπτει έναν χώρο τελείως παρθένο στο στοίχημα, αυτόν του χάντμπολ. Τέλος ευχαριστίες και στον Νίκο Μποζιονέλο για τη συμμετοχή του και φέτος, είναι τιμή μας που μοιράζεται και μέσα από αυτή την ταπεινή ιντερνετική στοιχηματική γωνία τις σκέψεις του. Αν θέλετε να δείτε το team εδώ είναι όλοι! Ευχαριστίες θερμές και στην Ιωάννα, ξέρει αυτή… Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να αφήσω κανένα παιδί απ’ έξω, από αυτά που πέρασαν για λίγο ή περισσότερο από το team μας. Γιώργο, Μήτσο, Ψηλέ, Παντέλο, Πόλη, Κώστα, Φάνη, Δημήτρη να είστε καλά και σας ευχαριστώ για όλα κι αν ξέχασα ή αδίκησα κανέναν σας σχωράτε με, μόνο ένας είμαι!

Η νέα χρονιά

Η νέα σεζόν αν όλα πάνε καλά θα με βρει πατέρα, καθώς σε λίγο καιρό από τώρα περιμένω την κόρη και πλέον όλα θα γυρίζουν με άλλο ρυθμό. Ευελπιστώ αυτό που ξεκίνησα-ε τρία χρόνια πριν να συνεχίσει το ίδιο δυνατά, το ίδιο δυναμικά και ακόμη περισσότερο σωστά. Το περιβάλλον-site, που λειτουργούμε είναι από τα καλύτερα στον χώρο, καθαρό, ζεστό, φιλόξενο, responsive, ζωντανός οργανισμός, τα app μας σε android και ios τολμώ να πω είναι από τα λίγα και ίσως τα καλύτερα στον χώρο όσον αφορά τον σχεδιασμό και την τεχνολογία που τα περιβάλει. Τα άτομα που πλαισιώνουν το site δεν θα τα άλλαζα για κανέναν άλλον, δίνουν σώμα, χρόνο και ψυχή, αυτό το ξέρω καλύτερα από τον καθένα, και όσο έχω δύναμη στα χέρια μου, όπως είπα πιο πάνω, και έχω τέτοια άτομα δίπλα μου δεν φοβάμαι κανέναν… Είμαστε και θα είμαστε εδώ, ενωμένοι, πιο δυνατοί από ποτέ για να έρθουν τα καλύτερα.

Ανανεώνω το ραντεβού με τη στήλη για τέλος Αυγούστου, εκεί που θα δω κάποια ματς και θα αρχίσω να έχω άποψη προκειμένου να betάρω. Δεν σταματάω να ανεβάζω κείμενα στη στήλη Tips για το στοίχημα, άκρως σημαντικά, να τα διαβάζετε, θα βοηθήσουν πολύ. Πρόσφατο αφιέρωμα τρομερό για στημένα παιχνίδια από τον Τάσο Ναζαρίδη. Το site δεν σταματάει, έχω Χόχα με ψαράδες, έχω Χρηστάκο με τένις, έχω Γιαννάκη με infos, έχω καλή πραμάτεια… Μπαίνετε τους διαβάζετε, τσιμπάτε infos και σημεία και πληρώνεστε, απλά…

Good night and good luck *Από την ομώνυμη ταινία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτοί έδειξαν τον δρόμο Εκκίνηση της σεζόν »
app store logo
android