log in

Tolis Ecko

Μάθημα στοιχήματος: τι είναι η Γκανιότα

Αφού όμως έχουμε χαλαρό κουπόνι είναι ευκαιρία να αναφέρουμε κάποια πράγματα όσον αφορά το στοίχημα, γενικές γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο προσεκτικοί και σε βάθος  χρόνου να γίνετε καλύτεροι στο παιχνίδι σας.

Επειδή έχουμε χαλαρό κουπόνι είναι ευκαιρία να αναφέρουμε κάποια πράγματα όσον αφορά το στοίχημα, γενικές γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο προσεκτικοί και σε βάθος  χρόνου να γίνετε καλύτεροι στο παιχνίδι σας. Δράττομαι την ευκαιρία λοιπόν από πρόσφατες ερωτήσεις που έγιναν στο group και επέλεξα σήμερα να μιλήσουμε για την Γκανιότα.

Η Γκανιότα με απλά λόγια είναι η προμήθεια που κρατάει ο book, ώστε να είναι κερδισμένος ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υποθέτωντας ότι τα ποσά που έχουν παιχτεί στο 1-Χ-2 αποδίδουν το ίδιο κέρδος στους παίκτες και για τα τρεία σημεία. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι έχουμε έναν αγώνα με αποδόσεις 1.80-3.20-3.80. Ο τύπος που υπολογίζουμε την γκανιότα είναι ο εξής:


•    Γκανιότα=1 - 1/[(1/1.80)+(1/3.20)+(1/3.80)]=11,6%


Παράδειγμα: παίχθηκαν 80€ στον άσσο (1.80x80=144€), 45€ στην ισοπαλία (3.20x45€=144€) και 38€ στο διπλό (3.80x38€=144€). Σε κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις ο book οφείλει στον παίκτη 144€. Στο σύνολο όμως έπαιξαν 163€, δηλαδή κέρδη για τον book περί τα 19€ (11,6% επί των παιχθέντων).
Άρα η γκανιότα δηλαδή το κέρδος του book σε αυτό το παιχνίδι με αυτές τις αποδόσεις είναι 11,6%.

Οι εταιρίες του ίντερνετ συνήθως παίζουνε από 5% εώς 11%, σε αντίθεση με τον εγχώριο book τον ΟΠΑΠ δηλαδή που παίζει με γκανιότα γύρω στο 15%. Για να καταλάβετε πως εσείς που παίζετε ακόμα στον ΟΠΑΠ πόσο πίσω είστε όσον αφορά κέρδη και χασούρα. Το καλύτερο είναι να έχετε λογαριασμό σε 2-3 εταιρίες και να παρακολουθείτε τις αποδόσεις, με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε ακόμα μικρότερη γκανιότα, πολλές φορές και 3-4%.

Οι εταιρίες δεν είναι ο εχθρός, είναι ανταγωνιστικές και χάρη σε αυτόν το ανταγωνισμό βρίσκουμε παιχνίδια με μεγάλη διαφορά αποδόσεων και αυτό είναι καλό μόνο για την τσέπη μας. Υπάρχουν και εταιρίες σαν τη Stoiximan που δίνουν παιχνίδια κάθε μέρα με μηδενική γκανιότα, δηλαδή δεν βγάζουν κέρδος. Τέτοια παιχνίδια είναι ιδανικές ευκαιρίες για τους παίκτες προκειμένου να ποντάρουν και να έχουν αξιοπρεπέστατο κέρδος, χωρίς να αισθάνονται ότι η εταιρία τους γδύνει. Πράγμα που αισθάνεστε πολύ συχνά εσείς οι οπαπτζίδες και μην πείτε όχι γιατί σας έχω ακούσει άπειρες φορές να γκρινιάζετε και να λέτε: αποδόσεις είναι αυτές μωρέ? αλλά συνεχίζετε να τα ρίχνετε στον οργανισμό γιατί το ίντερνετ είναι διαβολικό και δεν έχω εμπιστοσύνη και άλλα τέτοια.

2013 έχουμε πια, το 40% των ανθρώπων στην Ελλάδα κάνει τις αγορές του μέσω ίντερνετ και ακούω εξωφρενικά πράγματα τύπου φοβάμαι να βάλω μια paysafe 10αρα γιατί φοβάμαι ότι θα μου την φάνε οι στοιχηματικές. Αυτά τα λέει ο ίδιος τύπος που δίνει 300 ευρώ να αγοράσει ένα μπουφάν ή ένα κράνος ή παπούτσια μέσω ίντερνετ από κάποιο μαγαζί στο εξωτερικό, που στην τελική δεν ξέρει τι να κάνει αν τελικά το νούμερο που του στείλανε είναι και λάθος. Οι εταιρίες σχεδόν όλες πια έχουν ζωντανή γραμμή εξυπηρέτησης αλλά και πολύ γρήγορα support system προκειμένου να σας βοηθήσουν και να σας καθοδηγήσουν σε όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε.

Οι 6 εταιρίες που διαφημίζουμε έχουν υπαχθεί οικειοθελώς στις διατάξεις του ν.4002/2011 και ως εκ τούτου λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα. Όλα τα σχετικά μπορείτε να τα διαβάσετε και στους όρους χρήσης μας οι οποίοι συντάχθηκαν από την δικηγόρο Δανάη Τσαρτσαράκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σημεία από Αγγλία Στις επάλξεις και πάλι »
app store logo
android