log in

Tolis Ecko

Κλεφτοπόλεμος με τον book

Αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες και τις Βαγγελίτσες, να είστε όλοι καλά, έχω στον προσωπικό μου κύκλο πολύ στενά άτομα με αυτά τα ονόματα οπότε είναι ιδιαίτερη η μέρα από μόνη της. Χρόνια πολλά επίσης στον απανταχού Ελληνισμό καθώς η σημερινή ημέρα σημαίνει την απαρχή της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας. Οι πολιτικάντηδες ήταν ίδιοι και τότε, όπως και τώρα, προδοτικοί, την επανάσταση ο κόσμος την έκανε…
9/11 σημεία πέρασαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη Μίλαν να με πληγώνει περισσότερο απ’ όλα καθώς χάλασε ένα ταμείο δυάδας κοντά στα 75€, ταμείο που θα έφτανε το ταμείο στα 340€, έμεινα στα 263€ από τα 105€ που πόνταρα και πάλι λέω τι κρίμα. Μέσος όρος των σημείων ήταν το 2.68 και αυτό είναι κάτι μου με κάνει να χαμογελάω, με δύο τέτοιες ημέρες μέχρι το τέλος θα βγω και πάνω, για να δούμε…

Στα προγνωστικά της Παρασκευής

Μικρές Αγγλίες έχουμε σήμερα και τη Δευτέρα επίσης, παιχνίδι θα κάνουμε έστω και μικρό, παίρνοντας το μάξιμουμ με το μίνιμουμ. Με Εθνικές  σαφώς και δεν ασχολούμαι, δεν υπάρχει λόγος να σπάσω το κεφάλι μου να βγάλω επιλογές, πάω σε αυτά που ξέρω.

Προγνωστικά Α’ Αγγλίας

Μαντέψτε ποια ομάδα θα κοντράρω… Καλά καταλάβατε, την αγαπημένη Κόλτσεστερ. Το ματς είναι κρίσιμο και για τους δύο, αλλά κρισιμότερο για την Ντόνκαστερ κι αυτό διότι η Κόλτσεστερ μόνο με ένα θαύμα σώζεται, δηλαδή θα πρέπει να κάνει τρελό ντεμαράζ στα ματς που απομένουν για να μείνει στην κατηγορία, σενάριο που δεν βλέπω. Αντίθετα, η Ντόνκαστερ σαφώς και δεν έχει ομάδα για να πέσει, μάλιστα όταν φορμαρίστηκε μεσούσης της σεζόν είχε και ελπίδες για τα πλέι οφ, αλλά εδώ και δυόμιση μήνες είναι χωρίς νίκη και έφτασε να παίζει για παραμονή. Θα πάω με την καλύτερη ομάδα η οποία είναι η Ντόνκαστερ και δίνεται σε αουτσάιντερ απόδοση.

Η Paysafe επέστρεψε στον Stoiximan! Διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο.

Προγνωστικά Β’ Αγγλίας

Εδώ ένα φαβορί και ένα αουτσάιντερ έχω κρατήσει, αρχικά τη Γουίκομ που τη βρίσκω στο 2.40 απέναντι στη Μάνσφιλντ. Μία Γουίκομ που είναι στο -2 από τα πλέι οφ, έχει το κίνητρο δηλαδή, έρχεται από 3/3 εντός, ενώ αντιθέτως η Μάνσφιλντ έχει να νικήσει από τις 20/2, δηλαδή 35 μέρες, ποια, την τελευταία και πεσμένη Ντάγκεναμ.  Το κρατάω, καθώς κρίνω καλή την απόδοση, γιατί αν ήμασταν δύο αγωνιστικές μετά η απόδοση θα ήταν στο 1.75.

Στο άλλο ματς έχω επιλέξει τη Λέιτον Όριεντ, μια ομάδα που έχω να ποντάρω από την περσινή σεζόν και την έχω στην καρδιά μου γιατί την πρώτη σεζόν του bet-prognostika το 13’-14’ με είχε πάει αμέτρητα ταμεία. Έχω να την ποντάρω κοντά ένα χρόνο, τώρα τη βρίσκω ξανά στο δρόμο μου. Το ματς είναι Άκρινγκτον – Λέιτον, είναι τελείως οριακό καθώς και οι δύο ομάδες είναι εντός πλέι οφ αλλά όχι εξασφαλισμένες. Οι book το μοίρασαν με οριακό φαβορί στην έδρα, 2.60 ο άσος, 2.80 το διπλό. Η φόρμα είναι υπέρ της Λέιτον με 6-1-4 στα τελευταία 10 αλλά με 4/5 νίκες στα τελευταία 5 εκτός, η Άκρινγκτον έχει 4-4-2, ενώ εντός έχει 2-2-1. Το Χ παίζει πολύ αλλά δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Λέιτον λόγω φανέλας που εικάζω πως ίσως να μιλήσει.

Η Starbet33 προσφέρει 100% Bonus πρώτης κατάθεσης έως 100€, βρείτε εδώ το σχετικό άρθρο με τις οδηγίες για να πάρετε το μπόνους.

Χημεία

Θέλω να στοχεύσω ψηλά με το μίνιμουμ ποντάρισμα, αυτό μόνο με ένα trixie μπορώ να το κάνω. Να πάω σε patent δεν αξίζει, οι αποδόσεις μου δεν είναι τόσο μεγάλες για να πάρω κάτι αξιόλογο από τα μονά αποδεκτά. Στο trixie λοιπόν που θα βάλω, θα ποντάρω 8.5€ στις δυάδες και στην μικρότερη επαλήθευση παίρνω πίσω 57€, οπότε θέλω τη μίνιμουμ δυάδα για διπλασιασμό. Αν έχω 3/3 είμαι αρχηγόπουλο. Κανονικός κλεφτοπόλεμος δηλαδή με τον book, με minimum ρίσκα διεκδικώ τα μέγιστα κέρδη. Καλό 3ήμερο να έχετε, θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα με νέα στήλη, πρώτα ο Θεός!

Μέρα που είναι η ιστορική αναδρομή είναι απαραίτητη, δεν είμαστε μόνο σελίδα με προγνωστικά στοιχήματος, αλλά πολλά περισσότερα... Λίγα λόγια για τους "Κλέφτες και τους αρματολούς", τα λεγόμενα κλεφτόπουλα της Επανάστασης!

Σ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας οι δύσκολες συνθήκες της ζωής έκαναν πολλούς να ανεβαίνουν στα βουνά και να γίνονται ληστές. Οι Αρχές τους αντιμετώπιζαν ως κακούργους, ο λαός όμως θαύμαζε το ελεύθερο φρόνημα, τη λεβεντιά και την παλικαριά τους κι έκαμε τραγούδι τη ζωή και τα κατορθώματά τους. Έτσι οι κλέφτες θεωρήθηκαν λαϊκοί ήρωες. Οι Τούρκοι, για να προστατέψουν την ύπαιθρο από τους κλέφτες, οργάνωσαν ειδικά τμήματα, τους αρματολούς. Αυτοί αναλάμβαναν τη φύλαξη μιας περιοχής, που λεγόταν αρματολίκι. Πολλές φορές το οθωμανικό κράτος έδινε τα αρματολίκια σε ξακουστούς κλέφτες, που δεν μπορούσε να τους υποτάξει αλλιώς. Ο σουλτάνος φρόντιζε να παραμερίζει τους αρματολούς, που αποκτούσαν ιδιαίτερη δύναμη ή έδειχναν ξεχωριστή συμπάθεια στους ραγιάδες. Τότε αυτοί ξαναγίνονταν κλέφτες. Συχνά κλέφτες και αρματολοί συνεργάζονταν με αποτέλεσμα οι λέξεις κλέφτης και αρματολός να σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Κάθε ομάδα αρματολών ή κλεφτών είχε το δικό της μπαϊράκι (σημαία), τον καπετάνιο της και το πρωτοπαλίκαρό της, που είχε θέση υπαρχηγού. Η ομάδα μπορούσε να έχει και ψυχογιούς, δηλαδή ανήλικα κλεφτόπουλα. Η ζωή των κλεφτών ήταν γεμάτη κακουχίες και στερήσεις. Στα σαράντα τους χρόνια οι περισσότεροι κλέφτες ήταν γέροι, λίγοι όμως πέθαιναν από φυσικό θάνατο. Ζούσαν σε μέρη δυσκολοπάτητα, που τα έλεγαν λημέρια. Συχνά αναγκάζονταν ν’ αλλάξουν λημέρι για μεγαλύτερη ασφάλεια και πάντα έβαζαν γύρω τους καραούλια, δηλαδή σκοπιές. Στις συγκρούσεις τους με  τους Τούρκους έστηναν ενέδρες ή έκαναν αιφνιδιασμούς και αυτός ο τρόπος πολέμου ονομάστηκε κλεφτοπόλεμος. Στις καλές και ειρηνικές μέρες χαίρονταν τη φύση και τη λευτεριά και φρόντιζαν τ’ άρματά τους, παράβγαιναν στο τρέξιμο, το πήδημα, το λιθάρι και το σημάδι, γλεντούσαν και χόρευαν. Ήταν πάντα έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την τιμή τους.

Οι κλέφτες και οι αρματολοί με τη δράση και τα κατορθώματα τους έδιναν κουράγιο στους ραγιάδες και συντηρούσαν την ελπίδα για την ανάσταση του Γένους. Κι όταν ήρθε η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού, αυτοί αποτέλεσαν τον πυρήνα των αγωνιστών της ελευθερίας.

*Μια που κάνουμε και εμείς κλεφτοπόλεμο με τον book με αρκετό χιούμορ, ελέω και της ημέρας ακολουθεί το επικό «Μάνα μου τα κλεφτόπουλα», τραγούδι που θα μου θυμίζει τις σχολικές εορτές… Χρόνια πολλά Ελλάδα μου, χρόνια πολλά Πατρίδα μου!

ΣΥΣΤΗΜΑ Trixie - Από 8.5€ στις δυάδες και 4.5€ στην τριάδα. Σύνολο 30€

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΑΠ Interwetten
2236 ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 2 2.50 2.85
2250 ΓΟΥΙΚΟΜ - ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ 1 2.10 2.40
2241 ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ - ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ 2 2.55 2.80

Αρχική κάβα 12/9: 0€
Σημερινά πονταρίσματα: 30€
Κέρδη από 19/3: 263.15€
Νέο υπόλοιπο: -468.34€

Social Media
Μπορείτε να μας βρείτε με ένα Like στο facebook, ένα follow στο twitter και προσθήκη στο google+.
Μπορείτε να με βρείτε στα προσωπικά μου προφίλ ως Tolis Ecko facebook, twitter, linkedin

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προγνωστικά για όλο το Σ/Κ Μικρές Αγγλίες στο μενού »
app store logo
android