log in

Tolis Ecko

Je Suis Charlie

Τέτοιες ώρες δεν είναι εύκολο να πει κανείς πολλά, εχθές είχα ήδη δημοσιεύσει το κείμενο μου πριν ακόμα γίνουν τα περιστατικά του Παρισιού. Δεν υπάρχει ουδεμία όρεξη για στοίχημα, δυστυχώς μας πιάνει στεναχώρια και συγκίνηση όταν αυτά συμβαίνουν στον «δυτικό» κόσμο, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στην ίδια απόσταση που έχει το Παρίσι από εμάς αλλά προς τα ανατολικά και δεν μας καίγεται το παραμικρό καρφί.

Πολύς κόσμος άλλαξε τη φωτογραφία του στο facebook για να στηρίξει τον Γαλλικό λαό, δεν είδα κανέναν να βάζει την Ισραηλίτικη σημαία όταν ένας καμικάζι ανατινάζεται μέσα σε μια καφετέρια, ούτε την Συριακή όταν καθημερινά ο ISIS όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Υποστήριξη στος Κούρδους; Στον Αφγανικό λαό μήπως; Όταν όμως συμβαίνει σε πολιτισμούς «αντίστοιχους» με τον δικό μας όλοι τρελαίνονται και συμπονούν. Είμαστε υποκριτές όλοι μας, ακόμη και εγώ άθελα μου.

Δεν πάει ένας χρόνος από την επίθεση στην Γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo γιατί "οι σκιτογράφοι προκάλεσαν την οργή του Αλλάχ" και έχουμε δεύτερο περιστατικό στο Παρίσι. Τώρα έχουμε το Παρίσι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ολάντ, για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για 129 επιβεβαιωμένους θανάτους και πάνω από 200 τραυματίες.

Ο φανατισμός δεν είναι ποτέ καλός σύμμαχος από όπου κι αν προέρχεται, στις ομάδες, στην πολιτική, στην θρησκεία, όπου σκατά θέλετε. Δεν μπορώ να το καταλάβω όσο χρόνο κι αν ξοδέψω για σκέψη. Σαφώς δέχομαι πως αυτά όλα υποκινούνται από μαύρα συμφέροντα καθώς κάποιος αγοράζει το όπλο που κρατάει ένας τρομοκράτης και κάποιος άλλος του το πουλάει. Αλλά αυτός που πυροβολεί ή ανατινάζεται ε δεν μπορώ να διανοηθώ πόσα σκατά έχει μέσα στο κεφάλι του. Ποτέ δεν θα μπω στη λογική του θανάτου αμάχων. Θα μου κάποιος λόγιος και θα έχει δίκιο, «η δύναμη των αδυνάτων είναι η τρομοκρατία». Βομβαρδίζεις εσύ μια πόλη με πρόφαση ότι το drone εκτελούσε στρατιωτική top secret mission(με την αμερικάνικη προφορά)?  Ε εγώ αυτό που μπορώ να κάνω σαν αδύναμος είναι να ανατιναχτώ μέσα σε μια καφετέρια παίρνοντας μαζί μου στο θάνατο άτομα που ελάχιστα μπορεί να τους αφορούν θέματα πολιτικά ή θρησκευτικά. Και νομίζει ο τρομοκράτης ότι θα ιδρώσει το αυτί οποιασδήποτε κυβέρνησης επειδή πέθαναν 50-100 πολίτες και θα αλλάξει κάτι. Θα αλλάξει, αλλά προς το χειρότερο, με περισσότερο έλεγχο για όλους, έλεγχος σημαίνει λιγότερες ελευθερίες… Ά ξέχασα και θα συνεχίσει το αλισβερίσι με τα αντίποινα, πόλη εσύ, κεφετέρια εγώ, χωριό εσύ, νοσοκομείο εγώ σε ένα πραγματικά ατελείωτο γαϊτανάκι αιματοκυλίσματος…

Είναι τόσο απλό στα μάτια μου, βιομήχανος όπλων= όπλα, όπλα= λεφτά, λεφτά= πελάτης, πελάτης= κυβερνήσεις των Εθνών, Κυβερνήσεις των Εθνών= διαμοιραστές όπλων(ανάλογα με τα συμφέροντα). Εκεί που συμφέρει πουλάνε πανάκριβα(Ελλάδα-εξοπλιστικά), εκεί που συμφέρει χαρίζουν(Σύριοι αντάρτες που στόχο έχουν τη πτώση του Άσαντ). Δεν θέλω να το μακρηγορώ πολύ γιατί δεν θέλω να εκφράσω πολιτική άποψη, αν και δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρει η άποψη μου για την διεθνή πολιτική σκακιέρα. Αλήθεια πάντως, περισσότερο με θλίβει η σκέψη ότι μπορεί κάποια μάνα να μην ξαναδεί το παιδί της επειδή πήγε ένα θέατρο ή μια βόλτα, παρά τι στον διάολο θα κάνει εν τέλει η Γαλλική κυβέρνηση για να απαντήσει. Εικάζω πως θα ισοπεδώσει καμιά πόλη με βόμβες επειδή και καλά είχε μια πληροφορία ότι κρύβονται αντάρτες του ISIS. Την ξέρουμε την ιστορία όλοι.

Γρήγορα γρήγορα δύο στοιχηματικές κουβέντες και κλείνω, εχθές είχαμε καλή ημέρα με περασμένο το βασικό σημείο της Μπρέϊντρι που πολύ γουστάρω όταν ανακαλύπτω τέτοια σημεία διαμάντια και το διπλό της Ντόνκαστερ. Πληρωθήκαμε το 2.25 αλλά και την δυάδα στο 6.08. Ταμείο +158.70, καθαρό κέρδος +73.7€. Θα μπορούσα και καλύτερα, η Σουίντον νίκησε άνετα 2-1 αλλά Μπέρι και Κάρλαϊλ δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν κάτι, έχασαν και οι δύο, έτσι το πανάκριβο σύστημα μου πήγε στα σκουπίδια. Οκ, κανένα θέμα, προχωράμε.

Σήμερα ένα σημείο βρήκα μετά από αρκετό ψάξιμο και θα το ποντάρω καθαρά λόγο απόδοσης και στατιστικής. Από Γ’ Εθνική πρώτη φορά θα ποντάρω σημείο και ελπίζω να βγει γούρικο, ο Άρης πηγαίνει στο Γάζωρο στις Σέρρες για να παίξει με τον τοπικό Εθνικό. Το under πληρώνει 2.20 και μου αρκεί σαν μονό αποδεκτό. Γιατί; Ο Άρης βάζει κατά μέσο όρο 2 γκολ σε κάθε παιχνίδι ενώ δέχεται 1 γκολ κάθε δύο παιχνίδια(ήτοι 0.5 σε κάθε ματς). Ο Γάζωρος έχει σκοράρει μόλις 5 φορές σε 8 παιχνίδια και έρχεται από 7/8 under, τα 6 συνεχόμενα. Ο Άρης με τον Καπνίδη και τον Κυβελίδη παίζει μπροστά, δεν είναι η ομάδα που θα βάλει πολλά γκολ αλλά αυτή που θα νικήσει σοβαρά και εύκολα με 0-1, 0-2. Αυτά τα νούμερα δεν αντικατοπτρίζουν το under του 2.20. Τα σκορ ακόμα δεν έχουν ανοίξει, αν ανοίξουν αύριο μπορεί να κάνω ένα update στη στήλη με πονταρισματάκια στο 0-1 ή το 0-2…

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΑΠ Stoiximan ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
- ΕΘ. ΓΑΖΩΡΟΥ - ΑΡΗΣ under 2.5 - 2.20 30

 

Αρχική κάβα 12/9: 0€

Σημερινά πονταρίσματα: 30€

Κέρδη από 14/11: 158.70€

Νέο υπόλοιπο: -330.36€

Social Media

Κουβέντα για στοίχημα στο facebook, στο twitter και στο google+.

Tolis Ecko facebooktwitterlinkedin

Ένα παλιότερο video του φίλου μου Mikeius που με βρίσκει στα περισσότερα σύμφωνο.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγγλικό weekend Today it's a football day »
app store logo
android